lacika76 futás

2017.04.09 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:30:57

Távolság

21.1 km Szint: 110 m

Tempó

04:19 p/km (13.92 km/h)

Pulzus

Átlag
158
Minimum
132
Maximum
162

Edzésleírás

32. Vivicittá félmaraton városvédő futás

 

Idén a második versenyem volt, a Vivicittá fm-en pedig most indultam hatodára.

Gyakorlatilag egy tavaszi Wizz-Air fm volt.

Tavaly nem voltak túl jók az fm eredmények, ideén ezt szeretném javítani.

Ez egy nagyon okosan, gazdaságosan felépített verseny volt, nem kockáztattam semmit!

Gyakorlatilag egy 158-as laktát-toló edzés volt, mert szinte stabilan ezen a pulzuson mentem végig.

 

A vizes VB miatt az útvonal teljesen más volt, mint az eddigi Vivicittá fm-en. A klasszikus Vivicittákon nem vettem részt, melyek a Városligetből rajtoltak. Mindenképpen érdekes volt, és legalább nem kellett olyan sokat szembe szélnek futni. :-)

Az útvonalról annyit, hogy az Olaf Palme/Hősök tere torkolatnál kezdtünk, majd az Andrássyn keresztül a Deák tér tetejéig, onnan a Lánchíd körforgalom, a hídon át, majd balra le, a Döbrentei tér fölött ráfordultunk az Attila útra az Alagútig, majd azon át, majd kicsit fel, és le a Budai rakpartra (ezt a szakaszt nagyon nem szeretem). A rakpartos futás, főleg a Budai oldal, a mumusom. Sikerült „átvészelni” kb. 4:16-os iramban. Egészen a Rákóczi-hídig mentünk, ahol a Kopaszi gát előtt volt egy hajtűkanyar, onnan a Szabadság hídig a Budai felső rakparton. A Szabadság-hídon átfutni, az eddigiek után kicsit mg tudja fogni az embert, így okosan osztottam be az erőt. A hídon átfutva, a szokásos jobbra éles kanyar után futottunk le a Pesti rakpartig, melyre egy hajtűkanyarral fordultunk rá. Innen a rakparton egészen a Lánchídig mentünk, mely alatt átfutva megint volt egy hajtűkanyar. Ezután felmentünk a pesti utcákban a Nyugati tér felé, ahol a szokásos felüljáróra fel, majd le, a Ferdinánd híd alatt élesen balra, majd a Lehel tér mögött elfutva a Dózsáig, ahonnan már majdnem hallatszott a pályabemondó hangja. :-)

A végét 19km-től kicsit megtoltam, de sajnos nem fértem be 1:30 alá. A frissítés igen jó volt, de egy kis többlet még kellett volna a hajtóműnek. :-)

A verseny egész élvezetes volt. Tavaly minden fm-et meg kellett szenvedni, ezt most nem szerettem volna. Okosan, ésszerűen építettem fel a verseny, a végére kicsit tartalékoltam. A pálya kanyargós, és sok fel-le hullámossága miatt a terhelésre nagyon figyelni kellett. Egy párszor már meg is szenvedtem ezt a múltban.

 

Mivel annyira sokan vesznek már részt ezen a versenyen, képtelenség észrevenni az ismerősöket, akik pedig szintén kint voltak.

Az új csapattársaimmal szerencsére sikerült megismerkedni, így a Desedán már nem kell identitásvizsgálatot tartani. :-)

Tapasztalatok, következtetések, elemzések:

Részben elégedett vagyok, részben nem.

A korábbi hibákat nem követtem el, így nem volt 10km-től szenvedős a verseny.

A géles frissítést dobtam, új módszereket próbálgatok. Ezek nagyon jók, de a géles energizáltságot nem tudják teljes mértékben biztosítani. Most lesz egy kis időt, így lesz egy kis iso teszt. Ha beválik, azzal értéket perceket lehet majd reményeim szerint még hozni.

Másik oldalról nézve, régebben nagyon sok, de lassabb km-eket futottam.  Most kevesebbet, de másfajta terhelésen, és voltak igen hatásos hosszú futások. A mostani életvitel miatt a korábbi lassabban futott sok km nem fenntartható, és nagyon ki tudja ütni az embert. Úgy saccolom, hogy heti 100km fölé nem érdemes menni, viszont az legyen minőségi munka.

Az alapozás is e szerint lett felépítve, de még van munka… szerencsére. :-)

A versenyen futott ÁP/ÁT érték nagyon jó a korábbiakhoz képest, azonban az állóképességet, és a magas terheléses állképességet javítani kell. Ha a láb bírni fogja, ezt hosszabb RT-kel lehet majd elérni. Ezen még dolgozni fogok. Megfontolandó az iramjátékozás, azonban úgy érzem a 200/200-as váltózással nem lehet elég állképességet felépíteni egy gyors fm-hez. Korábban a 8x1000M RT-zés volt a leghatásosabb, így azon az úton lesz majd célszerű tovább haladni.

A gél helyett a korábban bevált Optivita ultraversenyen adott Nutrend-es iso port fogom kitesztelni. Egy korábban nagyon bevált. Ezt egy-két kulacsban kikeverve, könnyen, verseny alatt lehet kortyolgatni.

 

Garmin TE: 5.0

Road-X: 3310.71km

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

lacika76 képe

lacika76 2597 napja

Köszönöm!

Kicsit óvatos futás volt, így még maradt tartalék.

Az őszire fel lehet pörögni majd, és lehet futni egy erőset, persze ha minden úgy alakul. ;-)

monique képe

monique 2600 napja

Szép volt! Jó tervek. :)

lacika76 képe

lacika76 2606 napja

Állítlag egy jó maratonhoz is, és az sem mindegy, hogy mennyi minőségi edzés van benne.

RemAti képe

RemAti 2607 napja

Gratulálok! 100 km meg tényleg elég jó félmaraton eredményekhez.

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!