zozo.m futás

2017.04.09 Vasárnap, 09:31:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:22:36

Távolság

42.63 km Szint: 25 m

Tempó

04:45 p/km (12.62 km/h)

Edzésleírás

14. maraton - avagy 16. Oberbank Linz Donau Marathon 

Már tavaly is kinéztem ezt a versenyt, idén el is jutottam. A rajt az autópályáról a főútra vezető hídról indult. (Képzeljük el a mintha itthon a Megyeri hídról indulna a maraton). 

Sajnos már reggel minden le volt zárva, így a helyszínt csak(!) gyalogosan lehetett megközelíteni. Közel 4 kili gyaloglás. Itt fejben nagyon nem voltam a versenyre rákészülve. 

Ami miatt még kivoltam, hogy bár rendesen bekajáltam, mire a hídhoz értem, addigra újra kellett ennem. Így azt is tudtam, hogy ennem kell futás közben a banánokat. 

Elkezdtük lefelé haladtunk, itt fogtam magamat nem akartam az elejét túltolni. 2 kilinél már elment mellettem a 3:15-ös szőke iramfutó. Próbáltam vele menni, hiszen azért bírnom kell, de a barma 4:40-en belüli tempóval ment, végül akkor szálltam ki mellőle, amikor benyomott egy 4:29-es tempót. 
Így adtam Neki egy jó 100 méter előnyt. Ez 10 kiliig meg is maradt. 

Akkor úgy gondoltam elkezdhetnék futni is a 3:0x-es időért. Így két kilivel később otthagytam az iramfutót és a futókörét. :) Jól ment. Frissítést, is remekül megoldottam. 
Persze fejben tudtam, hogy harcolni kell a végén, de érdekelt, mikor fog nehezedni. 

Tetszett, mert félmaraton után már lyukas volt a mezőny. Illetve ilyen egy-egy emberek futkároztak előttem. Így a motiváció is megmaradt, "erre felérni". Itt több mint 3 perces előnyöm volt már a szőkével szemben.

30nál is minden rendben volt még. Ami kicsit zavaró volt, az a meleg és ehhez képest távoli frissítő pontok. 
31-nél azonban megjelent egy érzet, lassítani kellene. Ekkor az itthoniakra gondoltam. Ez át is segített a holtponton. Eljutottam a 32-es tábláig. De utána újra előjött, és már igazán ittam volna valamit, és így kicsit visszábbvettem. 
Hiába vettem vissza, a pulzusom mintha megsem moccant volna. Éreztem. 

Aztán szépen frissítettem, de nehezen szedtem vissza a tempót. És akkor elment mellettem a 3:14:59-es barna iramfutó. Egyedül futott. :P Néztem is nagyot. (hogy lett a szőkéből barna? hol a szőke? vagy szálljon ki végleg, szerintem de újat ne dobjunk már be.) Gondolkodtam. PB-t nem tudok futni már, ahhoz már nem vagyok friss, és ekkor előnyt elvesztettem. Úgy döntöttem elengedtem a futást. 
35-től pedig egy teljesen új verseny jött. Elkezdett fájni a derekam, a térdem, a másik lábamon az achillesem éreztem. Szenvedés jött. Igyekeztem haladni. Eléggé rapszodikus volt a tempó. Volt 5:00, 5:15, de volt 6 perces is. Ehhez képest rendre meglepődtem, hogy még az 4:50-en belül van. 

Sikerült is megtartanom. Ezt a részt már nehéz lenne tovább elemezni. Hiszen úgy tűnt mintha csak totyognék. 

Végül a 4 magyar indulóból első lettem. Akár az első száz férfi kategóriában is benne lehettem volna, így 184. lettem összetettben. 
Csak sikerült 3:22-t futnom, annak ellenére, hogy megborultam. Ennek örülök. 3. legjobb időm evvel. 

Az okokat kereshetem, de felesleges mert az alábbiak közül valamelyik:
- bemelegítő hosszú gyaloglás
- máricusi hat nap betegség. Pont kimaradt egy utolsó igazán laza hosszú futás. (a tempóm 10 mp-et romlott, és a BSZM első napján nem lazát futottam, hanem utólag látva kemény [5:10-es] tempót)
- több reggeli kellett volna.
- meleg

Na most kell találni egy ideális őszi versenyt. Köszönöm az egészséget, mely az életem ajándéka!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 42.2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Wierchen képe

Wierchen 2629 napja

Gratulálok, azért a megborulásból szépen összeszedted magad, az eleje meg nagyon jó lett.

galagyuri képe

galagyuri 2630 napja

Gratulalok! 33-ig azert jo volt! Utolag pedig egy ilyen megborulas erosebbe es tapasztaltabba tesz! 

Felszerelések

Adidas Nova Stability
Polar M400 HR