2016.09.18 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:40:06

Távolság

21.9 km

Tempó

04:34 p/km (13.13 km/h)

Edzésleírás

Digi Oradea City Running Day.

 

Harmadik félmaratoni versenyem,első külföldi versenyem,első nagyváradi futóversenyem.

 

Nyár közepén találtam rá a neten erre a versenyre,amit idén már hatodjára rendeztek meg.Nagyon megörültem neki és már akkor elhatároztam,hogy ott leszek.Sajnos csak egyedül mentem.Jó lett volna,ha Szat és Csoki is eljöttek volna.A kis családom a korai indulás (fél 6)miatt nem tartott velem.A rajt csak 10 órakkor kezdődött,de az 1 óra időeltolódással számolni kellett.

 

Másfél órával a rajt előtt már sikerült odaérnem.A határon nem volt senki előttem,így a határátlépés zökkenőmentesen sikerült.Az útviszonyok is kiválóak voltak.

 

Mindenre(rajtcsomag átvétel,átöltözés,bemelegítés) kényelmesen volt időm,így nyugodtan és egy nagyon kellemes izgalmi állapotban várhattam a rajtot.

Az első pár 100 m lassú tempóban tömegrajttal kezdődött,majd fokozatos előzgetés és tempó  növelés következett.

4 kört kellett teljesíteni a Körös melletti kerékpárúton.Szép volt a kijelölt futópálya.

A köridőim:24:34,24:32,25:10,25:49.A márciusi debreceni félmaratoni versenyemen az utolsó köröm volt a leggyorsabb,itt most a végére kicsit elfogytam.

A lábaimban éreztem némi savasodást,amit különösen az emelkedőkön éreztem.Hála Istennek nem volt sok belőlük.De így is sikerült a fülledt meleg idő ellenére 17 mp-el megjavitani a debreceni egyéni legjobbamat.A táv első első felét 4:28- as km-ekkel futottam,ami  magamhoz képest nem rossz eredmény.

Kb. 13 km-nél körözött  le a kenyai Too Silas Kiprono,aki úgy ment el mellettem,mint egy gyorsvonat.Olyan érzésem volt,hogy váltóban indult.Ilyen tempóban lehetetlen egyéniben teljasíteni a versenyt.Hát kiderült,hogy mégis.1:07:12 -es időeredménnyel nyerte a versenyt két kenyai társa előtt.

Összeségében fantasztikus versenyen vagyok túl,egy felejthetetlen versenyélmény birtokában.Versenyszempontból sokat tanultam belőle.

 

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:40:06 21.9 04:34 13.13 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

Sz.A.T képe

Sz.A.T 2821 napja

Grat és egs... nagyon szép eredmény. remélem legközelebb én is ott leszek.... :)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!