Roszpi futás

2016.06.26 Vasárnap, 03:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:46:08

Távolság

20.6 km

Tempó

05:09 p/km (11.65 km/h)

Edzésleírás

Kaposvár Extrememan 113
Mint tudható eléggé eredmény orientált vagyok, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy ha Kaposváros eldöntheti a versenyző, hogy neonprémet húz vagy sem, akkor számomra ez nem is kérdés még ha a víz 25 fokos és rajtam kívül kb. 9 döntenek így.
Úszás
Magabiztos 90% sprint majd próbálkozás a saját tempóban mégis valakinek a lábvizén megmaradni. A táv felénél majd meg sültem. 2 versenyző meg is előzőt, de sebaj beálltam mögéjük, gondolván nem ezen fog múlni. Olyannyira nem, hogy utólag derült ki Miki (alsó hangon 3p jobbat úszik féltávon) utánam jött ki a vízből. Jelentem nem én voltam jó 35:25 úsztam és óra szerint csak 85 m lett hosszabb a táv.
Bringa
Idén máshová tették a depót és a befutót. Ez annyiban bonyolította meg az indulást, hogy rögtön vonal után (amikor is felpattanhatunk a bringára) kb. 30 m szintet kell megmászni. Kigumizott cipővel kihívás volt a javából. Azért kabaréba illő volt, ahogy a többiek próbálkoztak, majd volt, aki végül feltolta  Bringa elején úgy éreztem megint defektet kaptam, de nem, nem az volt, hanem egyszerűen a szembe szél és a sunyi emelkedő kombója okozott olyan érzést, hogy alig haladok és a még a 30 km/h is alig ment. Érzésre nem volt csúcsforma. Herr Gyula tesója megelőzött, őt szerencsére később visszaelőztem. Volt egy Tóth nevű országútis, vele meccseltem, de végül ő húzott el. A Tomi nevű spori akivel együtt fejeztük be Keszthelyen a bringát, vele pedig kb. az első dombig bírtam. Egy szó, mint száz az eleje nagyon lehangoló volt. Van az a falu ahol a nyeregben nagyon szar az út, ott most a kulacsomat is kirázta. Így egy frissítő megállás helyett 2 kellett beiktatnom, ami időveszteség, mert Gyuláék fapadosban nyomják. (megállsz és kancsóból megtöltik neked a kulacsot). Visszafelé legalább hátszél volt így az oda vezető 27 km/h átlagot visszafelé 38,4 km/h sikerült szépíteni. 8. ként szálltam le a bringáról. 2:50 lett a bringa időm, amiben idén benne volt a 2. depó ideje is és én 89 km mértem. Ha 1-1,5 p depóval számolok, akkor ez az idő 8 p jobb a tavalyinál. Ez nem is olyan rossz, figyelembe véve azt, hogy múlt héten 174 km toltam. És megállapítható az erősek között a hegyen gyenge vagyok.
Futás
Idén ezen is változtattak. Míg korábban a tó keleti oldalán az árnyékban futottunk 3 kört, most körbefutottuk a tavat és a szokásos 7 km árnyékos kis kör volt a penzum. Leszállva a bringára volt egy kis éhesség érzet, úgy tűnik hogy a 2 szelet bringán kevés, vagy még egy felet vagy egy gélt be kellett volna még nyomni. A depóban gyorsan pótoltam, hála Istennek nem lett belőle gond. A futásra rendesen felmelegedett az idő 35 simán megvolt. A tó nyugati oldalán tombolt a pokol, az első frissítőnél egy embert, a 3. frissítőnél rögtön 2 sikerült utolérnem. Janota Johny a pokol mélyéről buzdított, az ürgének valahogy nagyon nem megy az idén. Mindenkép elismerésem, hogy ilyen helyzetben is tud 2 jó szót oda dobni. Magamhoz képest nem futottam gyorsan, viszont ilyen körülmények között az 5 p tempó annak minősült. Ahogy rákanyarodtam a nyugati oldalra az erdőben egy profi kiállásul ürge sétált. El próbálta adni, hogy eltévedt és érdeklődött, hogy biztos erre vezet a futóútvonal;-) Éreztem, hogy valami nagyon jó kis pozíció volt kialakulóban, de nem akartam úgy járni, mint tavaly Kenesén, hogy a szpíker végig azt kántálta, hogy 3. végül pedig 4. lettem. Jött a várva várt fordító, ahol is megállapítható volt, hol is állok valójában. Jött a Tomi, aki bringán nagyon erős volt és nagyon sokáig senki nem követte őt, majd egy senior korú ellenfél, akinek az mozgásából le lehetet venni, hogy nagyon szenved. 1 kilin belül meg volt ő is és menekülőre vettem, mert utánam sokkal szorosabban volt a mezőny. 1:46 lett a futás. Célidő: 5:13, ami 4 p jobb a tavalyinál egy nehezebb futópályán és melegebb időjárási körülmények között. Végül sikerült kitartani a tempót és Péter Attila szavaival élve: ezen a napon Roszpopa Péteré a 2. leggyorsabb idő. Nagyon, de nagyon örültem, mint egy őrült üvöltve haladtam át a célkapun. Azt hittem 2. lettem egy 220 indulóból álló féltávú országos versenyen, korosztályban pedig 1. De igazából ezen a versenyen csak győztest hirdetnek. Mert hogy ez nem is igazán verseny, ez amolyan felkészülési verseny, szintfelmérő, nagyatádi főpróba, ironman alkalmassági vizsga stb. címkékkel megtűzdelt tömegrendezvény…. /Most már megemésztettem, hogy az előző napi Bajai Sprint OB és az előző heti Kenesei Triatlon Fesztivált által megkurtított mezőnyben tömegrendezvényeztem, és az első után és voltam a következő aki áthaladt a célkapun.…/

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:46:08 20.6 05:09 11.65 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!