marky futás

2016.05.28 Szombat, 09:33:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

10:40:00

Távolság

106 km

Tempó

06:02 p/km (9.94 km/h)

Edzésleírás

UltraBalaton párban

Bonnie és Clyde
220.9km / 20:59 perc 

 

UB 2016_Bonnie és Clyde



A versenyt megelőző 2 hétben 0, azaz nulla km-ert futottam :))))
Ennek speciális okai voltak, melyeket szinte csak Rita és Réka tudják :))) Mondjuk előtte se tettem tönkre magam.


Két komolyabb futásom volt idén: a szokásos januári Hídfutás(56 km, 0 fokban) és a március idusán legyűrt BSZM FélBalaton (45+49 km), amely kiváló erőfelmérő volt.
Megvolt a havi 200 km májusig, valamint jan-márc. között 30 spinningóra Spikival, amiket nagyon élveztem (köszönet Ritusnak érte!)

A versenyre való lemenetelt extrém kaotikus helyzet előzte meg - 27 órával - OMG - fixáltuk le, hogy indulunk :)) mit mondhatnék erre? :))) Természetesen be voltunk nevezve, de magánéleti okok miatt sok hajcihő volt...ezek boncolgatására most nem térnék ki :))))

A tavalyi őskáosz - Csabi nem jött el, mert részegen leszállt a vonatról Kanizsán...után újabb őrült nagy kihívással néztem farkasszemet.
Fostam...tudtam az elmúlt 2 év tapasztalatiból, hogy ez fájni fog rettenetesen...de fellobbant a harci tűz, ami felperzselt minden kételyt... 


Péntek estig meló, majd gyors pakolás után le Fövenyesre. Lefelé menet már lenyugodtam. Reggel 7-kor kelés, előtte éjfélig pezsgőzés :))))  

rajt: 9:30 Aliga - Start - Réka


Én speciel a kora reggeli indulást szerettem volna,  de ebbe az időzónába pozicionáltak. Tudtam, hogy torokszopi lesz átfutni az egész éjszakát.

Rajt után Ritával feltűztünk Kenesére a váltópontig. Takra pontosan érkezett Párduc. Szerencsére Laccanccsal jött, akivel Almádiig(14km) futottunk frankó, beszélgetős 5'10-5'20-ban.
Laca visszahúzott Réka kérésére, így nem tudtam elrohanni az első etapot. Ha nincs Laca, akkor előzgetek, tolom 5 alatt....ami nem lett volna nyerő. Természetesen csuromvízesen érkeztem meg a váltópontra, ahonnan 5 percen belül már takarodtunk tovább Ritussal Csopakig. Ott "elszögeltünk" vagy 25 percet a dögmeleg déli órában.


8 killer következett - átrepesztettem Füredre, a Tagorén keresztül értetlenül fürkésző turistatekintetek kereszttűzében :)) A Vitorlás téri szőkőkútban 2 mp alatt sapkamosást hajtottam végre az önfeledt kisgyerekek között, majd pulzusgyilkos tempóban pakoltam a külvárosi váltópontig.

Réka 5-öt ment csak, ezért Aszófőre 120-al tepertünk Réka-papa zsír Toyota Ravjával. Itt belefért még egy gyors vádlihengerlés by Ritu. 

Óramű pontossággal jött Bonnie....zene ON....óriási elánnal - szilaj musztángként indultam - a muzsika varázserőt robbantott patáimba. Marha kevés árnyék, brutális napsugárzás, kezdtem olvadni...a legkedvesebb részem a vászolyi emelkedő most rendesen megnyírt. Váltás után azonnal indultunk Zánkára...ott só, Mg, hengerlés... pillanatokon belül érkezett Rékus.

Hát talán ez volt a legnehezebb szakaszom (8,8 km). Disznómeleg, a köv. frissítőpont 4 km-re, ahol a húgymeleg kóla leégette a nyelőcsövemet. Nagyon lassan teltek a km-rek, kezdtem megreccseni. A nap szétkapott, mint hegyi gorilla az ásítózó természetfotóst. Az energetikám szétesett, elnehezült a futómozgásom, legszívesebben bedőltem volna az árokba. Ritáék 6.km körül beelőztek, de nem realizálták, hogy én vagyok...hát nagyon kiment a fejem a divatból, mert életmentő jól jött volna jeges víz. A váltóponton sehol a csajok, na itt kiborultam...Hívtam Ritát, szerencsémre megérkeztek, csak elkavartak. 


A kocsiban neutron készen hívtam muteromat, aki: 
"na jólvan, most abbahagyod! És mond meg Rékának ne futkosson 3 gyerek mellett ennyit" :))))) 
"Feladni?" sose adtam fel soha versenyt.
Telefon le, majd
 bődületes hisztit levertem Ritusnak: "Elegem van, Keszthelyig kocsi, aztán vonattal hazahúzok a picsába!"

Rita: "Oké, utolérjük Rékát és megmondod neki!"
öööö....egyből kussba maradtam, Réka mellé érve csak a vizet adtam ki szótlanul :)))
Réka 10-et tepert, addig Salföldön Rita televágott magnéziummal, sóval...esküszöm új ember született... váltás után a forgalmi dugókat okozó kocsikat ugráltam át, majd 5 percesekben kentem a Varga Pincéig...idén szerencsére kimaradt a hegyi szopóóóó... Itt már tudtam - bárhogy alakul - megcsináljuk.

Tördemic-Györök volt a köv. szakaszom...10,6...végig figyeltem a km-reket, magammal futottam versenyt....végig tartottam az 5'20-at. Nagyon jól elszórakoztattam magamat ezzel a saját tempótartással, remekül tartottam a sebességet, teljesen megnyugodtam. A nap is kezdett végre visszavenni nagy örömömre, de így is kulaccsal öntöttem magamra a vízhűtést.


Györökön mosdás a forrásban rituálészerűen, majd a közeli büfében Ulrik barátomtól lenyúltam egy üdítőt. Sajnos időhiány miatt takarodnunk kellett tovább, alig találtunk a Keszthelyi pontra.
Réka itt már lassult kicsit...hát én még jobban Berényig. Nem ettem semmit a kapkodás miatt, ez pofánvert. Ráadásul fejlámpa nyista, vaksötét nádasok között, erdőszéleken pattogtam. Csoda hogy nem tört a bokám ki a hepehupás betonúton. Ráfordulva a déli partra óriási flashek voltak a Berény előtti fákra kivetített UB-s fényjátékok. Azt hittem álmodok... Csetbalu tesókámat itt előztem...mindig nyom vmi nagy poént, akármennyire vagyunk gatyán.

Berényi váltásnál kutyául voltam....Rita sört, szendót tömött belém egy lerúgott csehóban. Onnan kilépve - remegni, vacogni kezdtem...alig bírtam magamra feszíteni a száraz ruhákat. Nagyon sietni kellett, mert össz. 45 percünk volt a váltás után Máriafürdő2 pontra érni. 
Itt Rita tolt egy gyors SMR hengert, de már jött is Réka, aki simán lökte még itt 5'20-ban. Kivoltam, hogy nem lassul :))))

Na innen elindulni Alsóbélatelepre maga volt pokol. Mindkét lábam amputációért kiáltott, 1 km után tudtam normális futómozgást produkálni... Előzgettek a többfős váltók...demoralizáló volt, ezért többükkel versenyezni kezdtem.

Na innen már összefolynak a váltások Földvárig, ahol olyan szarul éreztem magam, mint ministráns fiú egy swinger klubban. A ponton kértem levest, ami egész jól helyretett. Viszont a a folyamatos Mg-kúrától kezdett a gyomrom kikészülni. Számoltam vissza a kilómétereket....mit kilométereket?....métereket :)))
Réka, Rita és én - váltástól függően 5-10 perc alvásokat engedélyeztünk magunknak. 

Széplak -Siófok szakasz volt az utolsó hosszúm - 8,3 km  :)))) Próbáltam meglendülni, de úgy kivoltam, mint Bódi Szilvi az első dubajozása után.


Egy maratonnak tűnt ez a 8000 méter Siófok végeláthatatlan utcáin. Már kivirradt, vert a víz...közben Rita folyamat írogatott mennyi van még... azt hittem sürget, de inkább arról volt szó, hogy Réka bealudt és mikor ébressze.

Beértem az utolsóelőtti váltópontra...egy száraz mm felület nem volt rajtam...átpattantunk Rituval a végső váltópontra, ahonnan 3,2 km lefutandó táv következett... 6óra30perckor befutottam a Club Aligába, Rékával ráfordultunk a célegyenesre és már vetettem is a kereszteket... de előttünk vagy 10 csapat várt a késleltetett befutóra. Szerencsénkre Sanyosz intézkedett és 3 percen belül berohanhatott a célba Bonnie és Clyde, akik végigraboltak 220 km-ert!

Summ: nekem 106, Rékunak 114 jutott, Ritusnak meg 2 kényszeres barom :):)
Réka terminátor volt végig, extradurva amit lepakolt...
Rita nélkül még mindig egy észak balatoni árokban feküdnék...
nagyon kemény, de motiváló verseny volt... kár lett volna kihagyni.



Egy érdemekes véleményütköztetés, eszmecsere a "rajtmutyi" miatt:

https://www.facebook.com/ultrabalaton/posts/1160897043942428


Ub 20:59

UB finish

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
11:00:00 106 06:14 9.64 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

4 hozzászólás

csetbalu képe

csetbalu 2923 napja

Kibaszott jó volt ismét találkozni!

gratulálok!

szaboaron86 képe

szaboaron86 2924 napja

Jók voltatok tesó. Készülj, jövőre egyénibe daráljuk! :)

Levicopter képe

Levicopter 2924 napja

Gratulálok !!!! "az UB mindig bedarálja az embert és kiköpi !!! " ( Levicopter)

Kemény volt most is , de ezt szeretjük, különben jöhet a 12 fős váltó !!!

-Mariann- képe

-Mariann- 2925 napja

Gratula! :)
Na mi van a versennyel?! :D

 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!