navratil futás

2015.11.22 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:44:00

Távolság

19.6 km Szint: 364 m

Tempó

05:18 p/km (11.31 km/h)

Edzésleírás

FutaPest Terep FM Kistarcsa  50-59-ben 1. hely

éjszakai eső után igazi dagonya. A sok agyagos felfelében rossz cipőválasztás miatt állandóan kipörgött a lábam - lélekölő volt látni ilyenkor , hogy a környékemen levők mennyivel jobban kapaszkodtak a terepes cipőikben.

Az elején összefutottam a Bernie-vel, utána meg a Sáthy Istvánnal. Ő idén kétszer is megvert, és középtávon és sprinten is bajnok lett. Volt törleszteni valóm. Együtt rajtoltunk, utána felugrottam a hátára, és 2 km-en át a nyakába lihegtem - csak hogy idegeljem kicsit. Ez alatt figyelgettem hogy megy, utána egy hosszú emelkedő elején (ezzel ugyan nem sokat mondok, mert mindíg hosszú emelkedők voltak) elléptem tőle, és 10 km körül talán egy 600 méterrel lehetett mögöttem. A talaj életveszély volt, nem annyival mentünk, amennyivel tudtunk, hanem amennyivel mertünk. Felfelé kipörögtem, lefelé meg alig tudtam az agyagon fékezni, és az össze-vissza keresztbe is lejtő, kimosott vályatokban leügyeskedni. Hegyi kecskéknek való futam volt. Ahol volt sima út, meg kis lejtő, ott kb 4:10-4:20 volt a legjobb tempó, de összesen csak 3-4 km-es hosszban, 3-4 szakasz alatt.
13 km-nél a Sáthy úr már kb 300 méterrel volt csak mögöttem, szerintem ő is nagyon akarta, a rajtnál gondolom így is sokkal kevesebbet nézett ki belőlem, és biztosan várta, hogy kipukkadjak. A 15. km-ben hosszú emelkedő, éreztem, hogy az lesz a döntő, lelkileg ott kell lenyomjam - meghúztam egy kicsit. Mire felértünk, ahelyett, hogy rámjött volna, szerintem még legalább száz méterrel eljöttem tőle, utána nagyon rossz úton lefelében inkább a szántás szélén mentem, ahol ugyan ráragadt 1-1 kiló sár a cipőmre, de bátrabban mentem és a 17. km-re láthatóan feladta. Vissza is vehettem a tempóból és bekocogtam. Kapott 3 percet tőlem. Eddíg ezeket mindíg ő szokta nyerni - a díjkiosztóra már nem maradt ott.

Lett rendes izomlázam - jórészt a combomban is a sok fékezéstől lefelékben. A pocsék időn kívül remek volt.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:44:00 19.6 05:18 11.31 364 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!