zozo.m futás

2015.08.08 Szombat, 07:24:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:16:26

Távolság

27.27 km

Tempó

05:00 p/km (11.99 km/h)

Edzésleírás

4:40-es tempó futás 21 kilin keresztül c. edzés 

Egy ideje tervezgettem, Gyurinak mondtam is, de a megvalósításával megvártuk a mai napot. Szerda környékén már azt is tudtam, hogy jön Robi is.
Végül aztán többen kezdtük el a futást. De ennyire ne menjünk előre. 

Szépen megreggeliztem még benyomtam egy barackot is. Majd amit lehet azt gyorsan el is engedtem, végül aztán elég gyorsan eljött az indulás pillanata. 

Szépen kényelmesen - bemelegítve - kikocogtam a Szigetre, a Margitra. A hídon láttam, hogy Pintyő már megérkezett. Majd feltűnt egy srác aki neki lendült a futásnak, de egyből meg is állt a buszmegállónál. Kiderült Gyurma volt. Bár már futott két kört, de jön velünk még kettőt. Aztán szinte egyszerre megjött Gyuri, Gábor és Robi is. 

Sokat nem álldogáltunk, hanem nekiindultunk. Gyorsan le is kaptam a felsőmet, nehogy feleslegesen izzadjak. :)

Az első kör igencsak lazán ment. De tempót nem néztem. Bíztam Gyuriban, hogy jó tempót megyünk. Visszafelé aztán megállapítottuk jók ezek a technikai kütyük. 6 kütyüből 6 különböző tempót kaptunk válaszul, mennyivel is haladunk. Aztán szépen Gyuri beállított egy tempót és azt vittük tovább. Kicsit erősnek éreztem, addig amíg még szoktam a tempót, után már ment nagyon vitt a lábam. A második körre aztán csatlakozott Gergely triatlonista. Meg is lepődtünk, hogy megváltozott Pintyő. Szerzett még egy sapkát is. :) majd csatlakozott még egy srác. Ekkor már lassan úgy éreztem magamat, mint egy elnök minden oldalról védve vagyok. Vagy a futásnál maradva, mint az első helyen futó női maratonista, akit körbevesznek a srácok. 

Hihetetlen volt. Én butus, azt gondoltam, 2-3-an futunk, aztán lassan többen leszünk, mint egy futó  versenyen. ;)
Még egy gyalogossal is együtt futottunk. 

Körönként csökkent a létszám. 

A futásra visszatérve. Valamikor a 3. kör tájékán gyorsultunk és akkor már a terven belül mentünk. A légzésem alapján tudtam, hogy még mindig jó tartományban vagyok. (Mondjuk nem tartottam a futástól, hiszen közel ezt szoktam gyakorolni 15kilin. Csak most nincs pulzus figyelés, nem egyedül futok, és még hőség is van. Korábban is futottunk ilyet, de akkor a pulzusomat is néztem és hát nem (https://edzesonline.hu/edzes/1353574) volt az igazi. Ezért ez most itthon maradt.)  

Az utolsó körnél már azt éreztem, kicsit gyakrabban is jól csússzanna a frissítés. :) A tempót bár gyorsabban mentünk, bírtam volna szerintem 30-ig.  Ebben biztos vagyok. Még az a mázli, hogy ősszel azért kellemesebb a hőmérséklet. Tehát a hőháztartással kevésbé kell foglalkozni. 
Az állóképességet kell kicsit javítani, hogy biztosan menjen.

A futás után lecsúszott egy sör és elég gyorsan helyre is rakott. 
Köszönöm Srácok a futást! Jól esett, hogy eljöttettek és ami fontos megemlíteni, nem a tempó miatt, de nagyon gyorsan eltelt ez a különleges, hangulatos edzés. 

Köszönöm! És az egészségünkre én már ittam! Ezt Ti is tegyétek meg! :)

Nagyszerű élményt szereztünk egymásnak. egy igazi Élményfutás volt! Meg kellene valamikor még ismételni. 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:16:26 27.27 05:00 11.99 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

galagyuri képe

galagyuri 3244 napja

Klassz volt Zozo! Baromi jol birtad, ketseg nelkul siman megugrottad az akadalyt. Pedig ez a hoseg nagyon kemeny volt! Es latod erzed mar azt a pulzust is es nem gorcsolsz ra. Amugy meg nekunk is nagy elmeny volt!

Felszerelések

Polar M400 HR
Asics Gel 1170