zozo.m futás

2015.09.13 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:35:44

Távolság

21.38 km

Tempó

04:29 p/km (13.40 km/h)

Edzésleírás

30. Wizzair Félmaraton 

Ahogy héten emlíetettem Toncsinak, van A, B, C, D, és akár E terv is. Pont egy hete kijött rajtam, valami, amit korábban benyakaltam. Ezért a vasárnap kiesett. És a hétfő is. De legalább jobban lettem. Ezért kedden jöhetett a következő edzés. Szerdára, azonban a torkomat éreztem. Ez két napig volt jelen. Majd jött az orrfújás. 

Mivel úgy éreztem végig bírom futni, és a taknyon kívül jól vagyok, ezért az E terv elmaradt. :) 

Azt gondoltam, hogy majd olyan 4:30-ba igyekszem végig tolni, végülis azha megy akkor nagyon jó vagyok. Szirmai Zoli is mondta, hogy megpróbálja az 1:30-at, vagy fut egy 4:30at. Hát a rajtnál nem tudom, hogy de leelőzött. Majd az Andrássyn szépen lassan visszaelőztem. Végül a Lánchíd után hallottam, hogy mögöttem beszél valakivel. A frissítőnél, viszont elém kerültek. Ekkor kiderült, hogy csapattársammal, (iron)Csillával beszélgetett. "Jó ez a tempó?". 

Ezt követően ránéztem az órámra, éppen 4:13-at mutatott. :O Mi a ... !?! Wazze ezért nem távolódnak az iramfutók. :) A Szabadság hídnál kicsit megléptek, hiába emelkedik. Ezek után akár hányszor néztem rá - a hídon haladás kivételével - az órára, mindig 4:1x-et mutatott. 

Meglepően jól ment. Aztán persze kicsit lassultam, amikor a Halász utcai emelkedő kezdetéhez érkeztem. De érdekes módon még ekkor is egész jól bírtam. Bár azért az megfogalmazodott bennem, meddig bírom? A maratonon ez meddig menne? A pesti rakparton - Szabó Gyuszi tanácsát fogadtam meg. Felfutottam valakire, ott kilógattam a nyelvem, majd mikor visszacsúszott, akkor ráfutottam a következőre. :) 

Felmásztam a rakpartra és éreztem, hogy jó lenne ha vége lenne. 16 és félnél pedig éreztem, ha ezt tovább így tolom, akkor nem vagyok benne biztos, hogy saját lábamon hagyom el a célt. (Toncsó szavával élve). Itt engedtem el a futást. Órát nyomtam. (Bár gyakran a Dunában futottam, 4:24 lett az átlagom eddig). Épp, amikor Dilisuni éppen fotózott. 

Visszavettem. Bár mondta Gábor ez a legnagyobb hiba. Egyetértek, így keményen szenvedtem, de inkább most. Szóval innentől egy másik verseny jött. 4:47-es lett a maradék táv tempója. Ez pedig laza futásnak remek. 

Az utolsó egyenest próbáltam még megnyomni, de nem esett jól. Majd jött Gyurka szurkolt is, de képtelen voltam ... fejben a gyorsításra. Majd jött D.Attila (ironman) - tegnap többek között vele jógáztam - és szépen megelőzött. egyből jött egy kép egy "közös" befutó kép. Oktatónk biztos örülne Neki. Hirtelen volt erő, olyannyira, hogy még lassítanom is kellett. :) Milyen érdekes, mire is vagyunk képesek valójában?

Bejöttem a célba. Félig mosolygosan félig inkább ez menjen a kondérba. De, ha ilyen állapotban 16-17 ig ilyen jól bírtam, akkor ez remek hír. Most már csak a tempó gyakorlása a cél az elkövetkezendő hetekben, aztán meglátjuk, működik-e. 

azt mondják, minden jó, ha a vége jó! Meglátju, hogy a maraton jó lesz e. 

Bár jó lenne úszni, azt hiszem, holnap reggel a meleg takaró alatt maradok. :) ÉS a délutánnak sem adok nagyobb feladatot. 

Végül köszönöm, mindenkinek aki szurkolt, és azoknak is akiknek én szurkolhattam (Élményfutár szurkolók) :) 

Köszönöm az egészséget, mely nap mint nap jelen van az életemben!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 21.1 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Pityipintyo képe

Pityipintyo 3207 napja

Zozo most már a maraton a cél fejbe csak ez legyen és jöjjön ki az a gepárd.

Wierchen képe

Wierchen 3208 napja

Jól ment ez, gratulálok! Maratonra gyógyulj meg!

galagyuri képe

galagyuri 3208 napja

Klassz! Azt ugyan nem ertem ha ilyen jol ment az utolso 5 km mar miert nem mehetett le, de remek hir es eredmeny plane a megfazas utan! Ez komoly 1:30 koruli format sejtet...:))

Felszerelések

Nike Air Pegasus 27
Polar M400 HR