Boszi72 futás

2015.06.26 Péntek, 23:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

17:42:00

Távolság

94 km Szint: 4535 m

Tempó

11:18 p/km (5.31 km/h)

Edzésleírás

Lavaredo.

Az eleje jól ment kb 9 óráig, igaz, sok depó kiállásom volt. Az első EP-n üres volt a frissítő asztal, kockacukron kívül semmi nem volt a tányérokban. A Három nővérek alatt jártam, mikor rám pirkadt, a fák közül láttam meg a sziklákat, gyönyörű volt. 48 kilihez 7:46 alatt értem, szép kis mászás vezetett odáig.Küldtem előre csomagot, amit egy rögrönzött sátorba cipeltem magammal, elég szépen keresztül fújt a szél rajta. Aztán a gyomrom jelezte, hogy sürgősen meg kell találnom a mosdót mert szaladni fog, szegény angol lányt is ott hagytam, aki segítséget kért, hogy tartsam neki a plédet, amíg átöltözik (ezen a kérésen mondjuk eléggé csodálkoztam). A WC-be időben értem szerencsére, Lubics Szilvivel váltottunk néhány szót, hasonló gondokkal küzdött. Takács Zsolték is ott voltak még. Itt ittam egy MG ampullát, ami új lábakat adott nekem, de egy idő után hosszú, sík dózer jött, ez megtörte a lendületemet. Valahogy a cipőm is elkezdte nyomni a lábujjaimat, szúrt a hátam, amit próbáltam nyújtással megszűntetni, sikertelenül. A belső combomtól tartottam a rajtnál, amit előző napi kirándulás során kicsit megrántottam, de az akadályozott a legkevésbé. 75-höz már gondolkodva érkeztem, menni vagy megállni. Igazából nem volt nagy baj, nem is hisztiztem, csak nem esett jól a menés. Athosz ott szállt ki, majd jött Oszaczki kolléga, végül Cili invitált, tartsak vele. Na jó, próbáljuk meg. De a lábujjaim fájtak és a hátam is, nem erőltettem a lefelét, hagytam Cilit, hadd menjen, nem akartam lassítani őt. Egyszer egy kis házikót találtam az út mellett, ott elidőztem nagyon, le kellett feküdnöm, annyira szúrt a hátam. Utána rájöttem, hogy a mozgás nagyon jót tesz neki, konkrétan a futástól múlik a fájdalom, a gyaloglás erősíti. Aztán jött a kőtenger, nagy melegben, s azt vettem észre, csupa zombi vesz körül. Mindenki merev tekintettel, dűlöngélve haladt, sokan leültek, már nem lehetett beszélgetést hallani. A jobb lábamon fájtak a körmei, így ösztönösen tehermentesítettem, jobbra kitettem a lábfejem, ezért kezdett a térdem a belső oldalon fájdogálni. 

Sokat agyaltam és voltak nagy felismeréseim. Gyorsan rájöttem, hogy nem fogok végig menni. Nem a fizikai fájdalmak miatt - ezek nem gátoltak a teljesítésben, csak lassítottak - izomzatilag jól voltam és az emelkedők sem zavartak nagyon, sokat edzettem rájuk, de rájöttem, hogy ez a nyögve-nyelős haladás még 6-7 órán keresztül nem ér egy mellényt. Nekem már nem volt egálban a mérleg két nyelve. Ráadásul más volt a célom nevezéskor és idén már más céllal álltam a rajtzónába. Bizonyítanom magamnak már nem kell, megtettem többször. Így aztán néha leültem, rácsodálkoztam a monumentális sziklafalakra és a gigantikus méretű kőtömbökre, gyönyörű volt a táj, de egyben őrölte is az embert. Papp Bálint is elhagyott, végül mögöttem az egyik leghosszabb 20 kilivel leértem a pontra és leadtam a chipemet. A hátralévő 24 kilire jutott még jó 12 óra, mégsem vágtam neki végül. Furcsa volt kimondani a szavakat, nem tagadom, de nem volt kérdéses a dolog.

Tudtam, esni fog, s mikor Bálint ismerőseivel elindultunk Cortina felé, el is kezdett esni. A Speedcross iszonyatosan csúszott éjszaka a vizes szakaszokon és én nem akartam megsérülni. 

Érdekes, de fürdés után már jól jártam, 4 óra alvás után úgy lépcsőztem, mintha csak 40 kilit tettem volna  a lábaimba, iszonyatosan jól voltam. Igaz, 3,5 körmöm bánta ezt a 94 kilit. 7 éve futok és ez a 3. verseny, amit feladtam. Nem bánom most sem, mert tudom, hogy meg tudtam volna csinálni, de ez volt a helyes döntés. Kicsit meijedtem, mi lesz majd a TDS-en, hiszen szenvedés ott is biztosan lesz, de rájöttem, hogy ott finisher leszek, legalábbis ha rajtam múlik. Búcsőfellépésen nem hibázhat az ember. 

Köszönöm a futótársak bíztatását és Papp Bálint segítségét, barátainak az önzetlen fuvart, nagy ajándék volt és jól esett a kedvességük. 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
17:42:00 94 11:18 5.31 4535 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Bozót képe

Bozót 3275 napja

Hm, ezt csak most olvasom. Sajnálom, hogy nem ment igazán, de tényleg nincs mit bizonyítanod. Esetleg a TDS-en :)

Iljusin képe

Iljusin 3277 napja

Durva vagy Boszi! TDS? Megeszed.....;-)

Sárcipő képe

Sárcipő 3281 napja

Nagyon sajnáltam, hogy kiszálltál, de Te tudod, hol a határ. És valóban, nem csak magadnak, nekünk sem kell bizonygatnod, mi mindenre vagy képes. A TDS-en nagyon jó leszel és nagyon fogok Neked szorítani! Hajrá Boszi!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!