zozo.m Úszás

2015.03.22 Vasárnap, 12:35:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:13:01

Távolság

0.77 km

Tempó

16:54 p/km (3.55 km/h)

Edzésleírás

Szakaszos Aquatlon - úszás

Felmérő! Tavaly nagyon elrontottam (13:30), 13-ban a 25-sben úsztam 13:02-t. 

4-en voltunk egy pályán. Az hamar kiderült, hogy 2-en örülnek, hogyha végig mennek, és volt egy fiatal lány. Akkor azt mondták, hogy induljak másodiknak.Ehhez képest a sípszó után jól eláldogáltak a falnál, így kilöttem magamat. Az elejét jól megnyomtam. A másik pályán Ancsur úszott, így Ő hozzá próbáltam az elején belőni a tempót. 

Az első 200-n nem volt semmi gond, de ezután igencsak kezdődött. Elkezdtem beelőzni a többieket, és hát néha leghajmeresztőbb dolgoknak voltam részese. 
Pl.: Volt, hogy fal előtt értem be őket, ezért lassítottam, mert nem akartam ütközni. 
A fiatal lány lassan úszott és a másik csaj próbálta mellbe megelőzni, ennek az volt az eredménye kaptam egy két rúgást. :)
Aztán újra falnál előzés, bal oldalon a mellúszó, jobb oldalon pedig a gyorsúszó fiatal lány, na őket kellett megelőznöm, úgy hogy közéjük mentem, mert úgy voltam, hogy még fal előtt befogom őket. 

néha néha átnéztem, hogy hol tart Ancsur, láttam, ott is vannak érdekessékeg, hátúszók. :) 
Igyekeztem persze magamra figyelni, Olyan 300-400 környékén kezdtem érezni, hogy ez lehet erős volt, az eleje, de aztán a végén az utolsó 200 m-en úgy éreztem, hogy minden rendben újra tudok a tempó mellett figyelni a technikára. És jól haladok. A végén igyekeztem nézni hol is járok a hosszokban, azt láttam, hogy idő alapján már nem sok van hátra, aztán az utolsó körre a legkisebb számot is láttam, jelezte, hogy 22-t teljesítettem, vagyis ez az utolsó, így igyekeztem még kicsit megnyomni és előre nézni levegővételnél, és láttam, hogy Szandra megmozdul és jön arra a részre, ahova éppen érkezem, így tudtam, Jól számol az óra. Amikor beértem ránéztem az órára, akkor még 12 valamennyit mutatott. Elég lassú a reakcióm, hogy lenyomjam, :) 

Ezzel az úszással, ilyen körülmények között, nagyon elégedett vagyok!  Vácon, ez eddig a legjobb és hosszabb medencében sikerült elérni. 
Januárban az 1500-as felmérőn úsztam 25:55-t lábvízen. Hát lábvízen jobbat kell úsznom, mindenképpen. 

Kimásztam gyorsan a vízből. Pont ekkor végzett Pali is, aztán megvártuk Ancsurt, mert Ő is az utolsó hosszát úszta. Majd a következő fordulóbabn szurkoltunk Andráséknak. 

Felemás érzésekkel ért véget számomra ez a nap. 

A versenyen abszolútban és a korcsoportomban is ugyanazt a helyet sikerült elérnem. Erre szoktam azt mondani, hogy jókor voltam jó helyen. Nagyon kevesen voltunk, ebben a számban. :( Ahogy Gyuri mondaná, Hello Bajnok!

Köszönöm szépen!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:13:01 0.77 16:54 3.55 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

jocccc képe

jocccc 3382 napja

de ott kellett lenni! :) gratula!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!