zozo.m futás

2015.05.03 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:25:48

Távolság

42.2 km

Tempó

04:53 p/km (12.30 km/h)

Edzésleírás

10. Maratonom - avagy még mindig tudok tanulni. 
Volkswagen Prague Marathon 2015

Mi a terv? Nincs. 3:30-n belül, de mivel nem ismerem a pályát nagyon nehéz tervezni. Többen mondták, hogy macskaköves, vagy akadt aki szeles versenynek nevezte.

A D zónából indultam a 3:30-as iramfutók előtt. Jó napos idő volt , de reggel révén még fáztam, ezért atléta, rövid gatyó kompressziós zokni és kartyűvel vágtam neki a 42 km-nek.

Még egy kilit sem futottam, amikor az egyik iramfutó leelőzött. Milyen tempóval kezdenek? Aztán nem sokkal később kiállt brunyálni. :) de ezzel együtt is újra megelőzött. 5-nél sikerült a srác mellé érni. Gondoltam elmegyek velük 30-ig aztán elválnak útjaink. De nem sokáig bírtam a tempót. Kicsit ugyan de gyorsabb voltam ezért mentem és úgy éreztem bírom is. 
8 kilinél gélhez kellett nyúlnom. Igaz kb 20 km-ig toltam magamba folyamatosan , és lassan. (Ilyet még sosem próbáltam, de félő volt, hogy sok lesz a kaja :) ).

13 km-nél újra a rajtnál jártunk. De nem nagyon tudtam mennyi is az időm. Ugyanis az órámra az 5:00/km-es virtuális partnert állítottam be és őt láttam mennyivel vagyok előtte. Kb egy perc volt.

Ezután jött a nehezének egy része. Ki a város szélére. És ott fordulanduszok. Nagyon nehezen jutottam el a féltávig. Itt kb 6 perc volt az előnyöm. De az iramfutókhoz képest inkább csak kb 3 perc. Ez megriasztott. Tudtam bár jól esik még nem az igazi a tempó. Ugyanakkor azt is tudom, ez egy maraton. Azaz nem 22-nél kezdődik a neheze, és észnél kell lennem.

Ettől függetlenül elkezdtem előzni a futókat, akik korábban simán ott hagytak az első 5 km-en. Utána jött egy másik demotiváló rész. Ki az ismeretlenbe, majd vissza. 28-29 környékén voltam (11:14). 3 percell mögöttem az iramfutók. Míg virtuÁlis barátomat már 7 perccel hagytam magam mögött.

31-nél ettem egy kis narancsot. Ez energiát adott. Innentől ismerős terep volt hiszen 4-13-ig -es távot kellett újra lefutni. Azonban itt már nagyon zavart, hogy több 100 méterrel korábban csippant az órám. Itt már 8:00 volt az előnyöm.

Hiába ismertem a terepet, itt megjelent a szél és elbújt a napocska. Volt pár emelkedő a végére. Az egyik emelkedőt megelőzően, arra gondoltam hogy most fogadjam azokat az energiákat, melyet az éppen rám gondolók küldenek. Jött is. Az emelkedőn pedig Csokit hallottam: lenézzünk, úgy könnyebb megfutni.

Majd sokszor próbáltam tudatosítani magamban. Hogy itt van az egom (igazán vége lehetne by Edzőbá :) ), és van a futás . 
A többire igyekeztem nem rákoncentrálni. Csak a futás. És lám mit is tanultam. Jógaoktatóimmal óra végén mindig átfrissítjük a tüdőnket. Hát 30x-ik kmnél igencsak elhagytam az egyenes háttal való futást, és 39-nél - amikor már nehezen ment - próbáltam nagy levegőt venni, de nem ment fájt. Éreztem hogy a tüdőm felső felébe alig bír menni a levegő és nehezére esik a tágulás. Rájöttem gyorsan át kell frissíteni a tüdőmet. Nehezen de csak sikerült. Bár innentől azt is tudtam, hogy még ha ügyes vagyok tudok egy második legjobb maratont futni, de nem szabad kiengedni. Hiszen az előny itt már fixálódott 8:00re.

A végén - és az elején is - futottunk alagútban ez annyira nem esett jól és ahogy kijöttünk belőle a GPS újabb km-t jelzett, pedig előtte még el is veszett a kis drága.

Felfutás után azonban már csak 500 méter volt hátra. Persze tudatalatt gyorsultam egy picit, de azért igyekeztem okosan befutni. Majd az utolsó 100 méteren felemeltem a zászlót és a távolból azokra gondoltam, akik ma segítettek és nekik küldtem egy KÖSZÖNÖM -öt!

A második legjobb maratonom. Egy dombos pályán, talán a barcelonai versenyre hasonlít. Sikerült a terv 3:30-n belül újra annak ellenére, hogy előző nap alíg bírtam elaludni a szomszédok miatt.

A pálya annyira nem vészes de a sok emelkedő nem kellene bele. Ami igazán fontos hogy mivel nem állítottam magam elé nagy terveket így nem tudom magamat nagyon lecseszni sem. :)

Ezekután jöhet a városnézés.

Köszönöm az univerzum minden sejtjének, hogy így alakultak az események!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 42.2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Pityipintyo képe

Pityipintyo 3336 napja

Zozokám ez fergeteg.A leírásod meg olyan hogy még nekem is fájt a tüdöm mikor olvastam.gratula szép verseny

Andikölök képe

Andikölök 3338 napja

Zozó, szívből gratulálok, megdolgoztál ezért az eredményért! :)

Wierchen képe

Wierchen 3339 napja

Szépet mentél! Gratula!

tomcsi képe

tomcsi 3340 napja

ha balettra is járnál, a spiccedre is figyelned kéne... :-)

Szép Verseny, Gratula!

szuszu képe

szuszu 3340 napja

Fantasztikus vagy Zozó! Mindig olyan okosan futsz! Szívből gratulálok.

bejcsi képe

bejcsi 3341 napja

Hatalmas Gratula! :)

Felszerelések

Nike Air Pegasus 27