zozo.m futás

2014.10.05 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:32:10

Távolság

42.6 km Szint: 200 m

Tempó

04:59 p/km (12.05 km/h)

Edzésleírás

90. Kosice Peace Marathon / (Zozó 9. maratonja - egy ünnepélyes napon). 

20140625: Ezért esett a választás erre a pályára, valamivel készülni kellene... a pb mellett. :P

Sajnos ketten visszamondták a versenyt. Az egyik pb-re hivatkozva, aztán Évi pénteken, hogy lebetegedett a gyerek. Nagyon sajnáltam! Hiszen Tőle tartottam a legjobban, hogy lefuthat. :) 

Hétközben igencsak éreztem magamban az erőt. Csütörtökön annyira, hogy szívem szerint már akkor lefutottam volna a maratont. 

Szombaton este későn ettünk, bár én csak levest ettem, a többieket illett megvárni, így 10 körül bújtam a takaró alá. Nehezen is jött álom a szememre. Erre Csoki elkezdett horkolni. Azt tudom, hogy négyszer felébredtem, ami azt is jelenti hogy ugyanennyiszer el is aludtam, de nagyon rövid időre. 

Aztán reggel Tommal megbeszéltük, hogy Csoki jól aludt. 

Reggel kicsit hideg volt, így az elején igencsak be kellett melegíteni, nehoogy megfagyjak. Igaz nem sok volt, mert amikor megláttam hogyan kell beállni a sorba neki is indultam. 

Visszaszámlálás: 
Az elején figyeltem, hogy a 3:30-as mögöttem legyen. Rajt után így óvatosan kezdtem. 
Az első 5km 24:09-en belül lett. (Bruttó időket írok). 4:49/km.
10km-nél 47:30 -on b.  4:45/km
Aztán valahol 1:09-et láttam. 
A szülinap miatt az döntött emellett a verseny mellett hogy nincs benne szint by Gyuri. :) Valahol 9-10 környékén volt két nagyobb hupli, igaz nem foglalkoztam vele. Itt egy kicsit lelassultam, ekkor ennyit hallottam, "Gyere". :) A srácot végül beértem, de elszakadni nem tudtam tőle. 
13-14 környékén ahol a sör mellett üldögéltek a szurkolók: elkezdtek nagyon Mikizni. Kiderült, hogy - a nálunk is korábban futó miniszter - Mikulás Dzurinda van mögöttem. Hiába minden, tudatalatt sokat nyomott ezen. Hiszen nem engedtem el. Majd 19 környékén kicsi előnyt szereztem.

Ekkor jött a következő meglepetés: lefelé futok. "ajaj ez a fordítóig így lesz. Vagyis? erre még vissza kell futni, azaz emelkedő jön, Gyorsan vissza is vettem. 
1:39-es félidő. Gyengébb mint Salzburgban, és ahhoz képest nem érzem azt a lendületet, mint akkor. 

Jön az emelkedő visszavettem, páran vissza is előztek. Azonban 23-nál éreztem, hogy talán nincsen minden rendben. Itt pont egy kis erdőféleség volt. Itt elment mellettem a szlovák miniszteri pereputty + a magyar srác. Mondtam neki, ennyi volt. Még próbáltam velük menni, de a felső hasizmomon éreztem, hogy nem megy.
Majd egyszer hátranéztem, és mintha egy ÉF-t láttam volna. HA így van az csak Csoki lehet. 
25 kilinél ~2:02 voltam, vagyis. Eddig még egész vállalható volt az idő. HA még 5 kili lett volna hátra, mentem volna tovább. De több volt és ezért visszavettem. 

Szépen lassan beért Csoki, mondtam Neki, hogy menjen tovább, de azt válaszolta, nem akarja elfutni, így jön velem. Felettébb hálás voltam ezért. Itt aztán jött egy hosszú szakasz, ahol egymást bíztattuk. A két hupli után Robi és Pintyő szurkoltak nekünk. Erre előttük volt egy hapsi meg két nő. Megszólal a pasi: "Ez a Mencser Zoli." 500 méterrel később mintha Zoliztak volna. 
- Téged mindenki ismer? - kérdezi Csoki
- Persze. :) - válaszoltam Neki. Amúgy azt hittem Neked szurkoltak. :p

Ilyen hangulatban teltek a kilik. Néha köszöntünk egy két szép leányzónak is. Majd 32nél betoltam a második gélemet. (1. 18-nál). Ekkor már nagyon szenvedtem, egyszerűen nem ment a futás. Csoki folyamaosan előttem volt pár lépéssel éreztem van benne erő. 

frissítést követően, pedig végül mondtam is, hogy menjen nyugodtan, Így szépen ellépett tőlem, de a távolság nagyon nem nőtt egy idő után. Egy jobb kanyarnál a következőt hallom: "Gyere velem"
- Hajrá, készen vagyok. Válaszoltam kicsi fázis késéssel. 

Nagyon be akartam fejezni, de képtelen voltam a sétálásra!
35 környékén aztán láttam, hogy Csoki sétál. Majd újra. Ekkor be is értem, mondtam, jöjjön velem. 
- Menjél nyugodtan, majd beérlek - válaszolta. 
"Ok, majd utólérsz." Mentem tovább a saját tetű tempómban. A söröző szurkolók - 37 km - után úgy éreztem van még tartalék kicsit lehet tempót váltani. Ezt követően éreztem pár perc után, hogy Csokit már csak a célban fogom látni. Bár nem volt egetverő tempó, azért sikerült tartani. 39 környékén pedig a másik magyar srácot futottam be, aki szintén szólt nekem 34 környékén. Most én ajánlottam fel, hogy jöjjön velem. 
- ... Na h jóóó - válaszolta. 
Mondta a srác, szeretne 3:30-n belül menni. Így az utolsó két kilire még rápakoltunk, mivel már lejtett amúgy is a pálya. Nem beszéltünk, csak mentünk lefelé. 

Az eredmény 3:30-n kívüli. Elégedett vagyok, annak ellenére, hogy ennél jobb vagyok, de valamiért a szülinapomon csak ennyire tellett. Sokan megírigyelnék tőlem ezt az időt, így nincs miért sírnom. 


Természetesen keresem az okokat, miért nem sikerült. Vagy azt is kérdezhetném, miért nem esett jól már az 1:39-es félmarcsi, amikor is a Wizzairen 1:34es magas páratartalommal volt kb hasonló érzetem. 
- talán hogy nem tudtam aludni és nem pihentem,
- vagy nagyon akartam, a pb-t? túlságosan is, az elmúlt egy hónapban többször lejátszottam magamban. túlmatekoztam.
- a pálya készített ki, már az elején is erős volt a tempó az "emelkedőn"? 
- vagy fejben voltam gyenge. (mondjuk Kedden azt mondta Gyuri, hogy erős vagyok, és ez az egy amiben magam is tudok. ld: vastag rész)
- vagy azért mert sokáig tartott feldolgozni, azt az első visszamondást? 

Egy biztos elfutottam az első felét, abban a tekintetben, hogy utána nagyon szenvedtem, tehát lassabban kellett volna futni. Előfordulhat, akkor jobban sikerül. Más kérdés: Hogy ennek most így kellett történnie, és ez tapasztalatnak remek!


/sokan mondják: "látom, nem éled meg kudarcként". Persze 1részről a futott idő is igazán jó, és végigmentem még a frissítőknél sem álltam meg, nem sétáltam. Végigküzdöttem. Talán erre a cselekedetemre vagyok nagyon büszke.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 42.2 00:00 0.00 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

1 hozzászólás

benifurnstall képe

benifurnstall 3537 napja

Gratulálok:)!

Felszerelések

Nike Air Pegasus 27