2014.06.07 Szombat, 14:29:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:18:46

Távolság

11.01 km

Tempó

07:09 p/km (8.39 km/h)

Pulzus

Átlag
161
Minimum
0
Maximum
193

Edzésleírás

3. edzés

Bár ezen a hétvégén is a felújítás van terítéken a telken, mindenképpen el akartam szabadulni egy futásra legalább egyszer. Már csak azért is, hogy teszteljem a Matyi által korábban ajánlott útvonalat. Eszerint el kellett menni a dunavarsányi vasútállomásig. Onnan pedig amellett megy egy földút, amin egészen Dunaharasztiig el lehet menni. Ez kíváló útvonalnak ígérkezik majd a 2-3 órás futásokhoz. Így az sem lesz gond, ha a nyáron éppen itt töltjük a hétvégéket. :)

Igyekeztem úgy időzíteni a futást, hogy közben Matyi nélkülem is könnyedén boldoguljon a munkával. Így lett végül, hogy az edzésre nem éppen alkalmas fél hármas időpont lett a kezdés. No de sebaj, izóval készültem, azzal majd elleszek. Tévedtem, pedig ebbe a hibába már máskor is belefutottam. :(

A vasútig jól ment a futás, sőt még a falu végéig is egészen optimista voltam. Onnan viszont egyre érdekesebb lett a földút. Alföld lévén árnyék gyakorlatilag semmi sem volt. Viszont az út igen sok helyen inkább homok volt, mint futható föld. Egyedül az út közepén volt egy keskeny gazzal benőtt sáv, ami futhatónak nevezhető. De tartottam magam a tervhez: 35 perc előre, aztán forduló és ugyanazon az útvonalon vissza. Legfeljebb 1 km-rel az 51-es út elött volt a fordító így. Már nagyon vártam, hogy megfordulhassak. Adtam is  1 perc pihenőt magamnak visszaindulás előtt, bár sejtettem, hog ennek sok értelme nincs. A faluba visszaérés után (kb 7.5 km-től) kb 800 métert gyalogoltam. A pulzusom nagyon magas volt és kezdtem lábban is érezni a fáradtságot. De végülg sikerült ismét kocogásra váltani, amit majdnem végig tartottam is. Nagyjából az utolsó 500 méteren gyalogoltam még, de lehet, hogy az már kevesebb volt. (Ha sikerülne lementeni az órámról az adatokat, akkor pontosan meg tudnám mondani, mert mindig nyomtam köridőt.)

Sok tanulság volt: nyári futást, még a hosszút is, inkább reggelre - kora délelőttre kell időzíteni, hogy lehetőleg délig befejezzem. Rövidebbeket lehet este 8 után is, de hát egy 3 órás futás akkor már necces lenne. :) A másik, hogy izó helyett vizet kell vinni magammal, amivel tudom locsolni a fejemet. És a sótablettát sem szabad otthon felejteni. Erre a terepre pedig inkább a terepcipőt kell elhozni, nem az új Adidast.

Röviden ennyi, de még mindig nagy kérdés, hogy a nyári hosszú, felkészítő futásokat hogyan tudnám a leghatékonyabban megoldnani.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:18:46 11.01 07:09 8.39 0 0 193 161
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!