Sárcipő futás

2014.01.25 Szombat, 08:25:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

06:20:00

Távolság

40.5 km Szint: 1600 m

Tempó

09:23 p/km (6.39 km/h)

Edzésleírás

Téli Mátra XL

Andival és Barnabással hármasban mentünk. Elég kevés alvással, mert előző este későn értünk fel Pestre. A nevezésnél hatalmas tömeg, de nagyon flottul ment minden. 8.25-kor tudtunk elindulni, gyenge hóesésben, ami aztán végig kitartott. Az úton is végig rengetegen voltak, ami csak néha, a keskenyebb ösvényeken lassított egy kicsit bennünket. A végére már így is fájt a torkom a sok dumától, hogy "jobbról jövök, balról kerülök". Lajosházáig a vékony hóréteg helyenként jegesre volt taposva, azon gondolkodtam, ha ez végig így marad, örülhetünk, ha nem törjük össze magunkat. Még Lajosháza előtt láttunk két muflont elszáguldani, aztán meg egy vadkerítés mellett egy legalább másfél mázsás vaddisznó turkált és kíváncsian méregette a túrázókat. Szerencsére a kerítés elválasztott bennünket :-). Később egy kicsit nagyobb lett a hó és a csúszósság is megszűnt. Így, hogy hárman nagyjából együtt haladtunk és bevártuk egymást, egy jó közepes tempót mentünk. Sok időt veszítettünk viszont a pontokon, amíg a pecsételésre és esetleg valami innivalóra vártunk. Sajnos azt muszáj volt, mert nem tudtam olyan gyakran inni, hogy a csövem ne fagyjon be. A Pisztrángos tavaknál benyomtam egy lekváros kenyeret is, mert itt sehol nem volt csokis frissítés, mint a mecseki túrákon, úgyhogy már kezdtem eléhezni. A Kékesről még elég jó tempóban indultunk, de aztán a piroson jött a fekete leves. A vékony hóréteget tükörjégre taposta a sok ember, gyakran feltorlódott a tömeg, a keskeny út miatt kerülni sem nagyon lehetett. Egy-két esést így is sikerült bemutatnunk, de szerencsére sérülés nélkül megúsztuk. Úgyhogy a vége igazi brutálfutás lett. Helyenként csak fától-fáig tudtunk közlekedni, vagy suhángokba, bokrokba kapaszkodva. Lefelé több fát öleltem meg, mint eddig összesen :-). Volt 18 perces kilométerünk is.

Jó látni, hogy ennyi ember szereti a természetet, de ez a tömeg nekem is kicsit sok(k) volt.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:20:00 40.5 09:23 6.39 1600 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

igyalis képe

igyalis 3803 napja

Gratulálok!

Nagyon jó idő!!!

Én már többször voltam ezen a túrán, a legelső alkalom nekem is ilyen csúszósra sikerült....

De én egyszer sem vállaltam be futva...

 

lapiszorny képe

lapiszorny 3803 napja

Örülök,hogy találkoztunk .... valóban nem volt hátrány,ha valakinek esetleg balerina múltja van ... a jégen annak könnyebb volt :-)

Jó kis futás volt ez , az már biztos :-)

Boszi72 képe

Boszi72 3803 napja

Gratulálok, ez így is remek idő lett!

stirma képe

stirma 3803 napja

Gratulálok, ügyes vagy! Sajnálom, hogy nem lehettem ott, bár tavaly megfogadtam, hogy nekem ez a tömeg nem hiányzik és nem megyek többet. Azért persze mentem volna, ha lett volna rá lehetőségem. Egyszóval: irigylek mindenkit, aki ott volt!

Edina42 képe

Edina42 3804 napja

Huu Ügyes vagy!

Felszerelések