zozo.m futás

2014.05.04 Vasárnap, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:16:54

Távolság

42.2 km

Tempó

04:40 p/km (12.86 km/h)

Edzésleírás

Az év egyik főversenye: 11. Salzburg Maraton


2014.04.28. Ezzel az időjárási beállításaommal elégedett lennék. És nem vagyok maximalista. :) 
Kíváncsian várom mit is sikerül kihoznom magamból. Izgulás most nincs. Futunk egy maratont, megnézem hogy találkozom-e az egommal és eldől ki az erősebb. Úgy gondolom még van mit csiszolni a felkészülésemen, de ez minőségben jobb, mint a korábbiak. Más kérdés, hogy mennyiségben viszont nagyon elmarad az elmúlt két évitől. 
Köszönöm az egészségemet, mely rendelkezésemre áll!

Hol is kezdjük? 

- Amikor neveztem Salzburgba Gyuri mondta, hogy nem is tudja májusba már nagyon meleg van. Ehhez képest hét elején még 3 fokot esővel jelzett egy osztrák honlap. Aztán ahogy közeledett az utazás úgy naposodott ki. 

Csütörtökön mentünk le, pénteken megnéztük a szabadtéri lehetőségeket, majd szombaton csomag átvétel, egy kis mászkálás, majd vásárlás. 

Vasárnap úgy ébredtem, hogy esik és a környező hegyek meghavasodtak. :) Nesze neked... 

Felvettem a pólót, rövid nadrágot, kompressziós zokni. Plusz feles nadrág, pulcsi, kabátba mentünk ki. Nagyon HIDEG VOLT!

Indulás előtt megfogadtam Csoki tanácsát ittam :), hogy nyugisabb legyek. Ezentúl wc-ztem és kicsit be is melegítettem. Nagyon sokan voltak. 

Sokan kérdezték előtte mi a terv. A tavalyi alapján jó lenne az első 100-ban szerepelni. És mindenképpen pb. a többit ráhagytam mindenkire, izguljanak ŐK! :)

Rajt Után elkaptam egy magyar lányt, aki előlem indult. Sajnos ez volt az első és utolsó találkozásunk. :) Az elején nem nyomtam meg. Aztán 2 km után jött amit nem tudtam. Kifutottunk a Kastélyig, ami jó saras volt. Ennek következtében még jobban lelassultam. És elgondolkoztam, hogy akarom-e a második kört. Vagy sz@rj@m le az egészet és csak fussam le az egészet??? Hála égnek a Kastély után már újra aszfalton futottunk. Volt egy rövid emelkedő, majd sík. 

7 km után jött egy erő szellő, gondolom itt jött el a bemelegedés, innentől új tempót mentem. (FONTOS: Lacának korábban tanácsoltam felejtse el az órát és akkor szerintem meg lesz neki az 1:13-as félmarcsi. Bejött! Bagoly mondja verébnek. De per pillanat magamat is verébnek éreztem. Ezért fogtam magam és óra & zene nélkül futottam. MP3 aksija nem bírta volna ki.). Szóval nem nagyon tudtam hol járok, hogyan haladok. Nem foglalkoztam vele. 

a 10-es mérőpontnál hiányzott egy kicsit az óra, de végülis elengedtem. Az első körben pályán voltak a félmaratonisták is. ezért egész jól haladtunk. Első körben 17 km előtt megelőztem egy magyart, majd az említett távnál volt egy sebességmérő műszer. Ez 16-ot mutatott az első körben. Úgy voltam vele, hogy 15,5 feletti tempó lehet, mert 4 perc körülit biztos nem mentem, másodszor pedig egész számot mutat, vagyis felkerekít. 

19 km-nél vettem magmhoz az első gélt, ezt követően frissítettem is magamat. Az első kör végén kiszállt szinte mindenki. Le akartam volna adni a kesztyűmet, a karmelegítőmet, mert időközben szépen kezdett kinézni a napocska és melegedett a testem. DE nem jött össze. 1:38 valamennyit mutatott. :) Ha ezt tudom hozni a 2. körben akkor 3:16 körül futok.

Második kör, 23. km és a bal térdembe belenyílalt a fájdalom. PErsze jött a sár is. Nagyon szenvedtem az elején, majd a könyv, amelyet olvastam segített, hogy átvészeljem, hogy elengedjem a fájdalmat, mert az nem én vagyok! 

Itt már közel egyenletes tempót mentem és szépen összeálltam egy másik futóval, próbáltam rajta maradni. Ez volt az egyetlen esély a PB-re. Meg a másik fele az vagyok, amit képzelek. Mivel egészséges futónak tartom magam, így is kellett viselkednem. A mozgás jó volt. Alakult. 30-nál el is tudtam lépni a sráctól. 

Ugyanakkor éreztem, hogy gyorsabban már nem megy olyan könnyedén, meg azért vigyáztam is a lábaimra, nehogy újra előjöjjön az az érzet. 33 környékén már azt is láttam, hogy a tempót tudom tartani, de több az már necces lenne. 36-37 körül aztán jött egy holtpont ekkor kezdtek visszaelőzni. Kezdtem fáradni... Egy gyors frissítés után azért magamra találtam, de nagyon vártam már 39-nél a kólát. 

A sebesség mérő a 2. körben is 16-ot mutatott. Ennek tudtam örülni. :) 38 után egyszercsak megszólalt a harang. Tudtam dél van. Tudtam hogy  4 kili van hátra, és kb 16 percem van. Ez arra is jó volt, hogy kontrolláljam magam. Ezek szerint sikerült tartani a tempót. Ezt követően jött a futás a kólához c. fejezet! :) 

NAGYON szenvedtem. Elmúlt a 39 és sehol a frissítés. Minden kanyarhoz úgy futottam, hogy fordulás után ott lesz. Kiderült, hogy 39 helyett 40-nél van a frissítő, de még bírtam. Magamhoz vettem a kólát, megálltam és megittam. ÉRezni akartam a sok szennyanyagot és dopping anyagokat. Utána gyorsan elindultam és mentem tovább. 

Kóla után erőre kaptam és kezdtem befogni az előttem levő embereket. Levettem a kezemről a zászlót, mert egyre több volt a fotós. És haladtam. 

41-esnél éreztem, hogy az utolsó kilit akár jobban is tolhatom, van még kraft. az otthoniakra gondoltam, vagyis rátok!  Hogy menni kell! 
Ugyan volt emelkedő is, de simán futottam, majd egy pacsi és irány a salzburgi váci utcába, ahol azért meglátszott, hogy a többség csak félmaratont futott. Kiürült, de azért akadtak még. Jött egy fotós, "pózoltam" egyet. Át az épület alatt. 

Jobbra a család, zászló fel fotók készülnek... 

Ami ezután történt ÁT KELL ÉLNI! Megpróbálom leírni, de nehéz lesz szavakkal visszaadni. M
Biztos tapasztalta mindenki, hogy bemész a boltba és senki sem néz rád, viszont van olyan, hogy mindenki rád néz. Ez a kisugárzás! EZ az AURA! Úgy nézett ki, az utolsó két kilométeren teljesen megéreztem a PB szagot és ezt továbbítottam a környezetemnek. Vagyis megnöveltem az aurámat.
Mindenki engem nézet, alig mozgás előttem, de ahogy megláttak ... ováció fogadott. Ha akartam volna, akkor sem tudtam volna a kezeimet lerakni. Büszke magyarként futottam a célvonalig. Kiélveztem az utolsó métereket. Az utolsó lépéshosszakat lecsökkentettem. Kit érdekel az az 1-2 másodperc már! :) A Könnyek a szemembe, MEGCSINÁLTAM!

Miközben levegőt veszek a következőt hallom.: Ungarische Läufer ZOLTÁN MENCSER! Felemeltem a kezem! és elindultam inni, igaz csak óvatosan, nehogy úgy járjak mint Berlinbe.

Újabb PB! Végre megközelítően jól csinálom az edzést! HA úgy alakul minden akkor ősszel, szeretném azt a tempót futni 42-kilin, amit keddenként szoktam. 

KÖSZÖNÖM! Nagyszerű nap! EGY ÉLMÉNY!

sms-ben aztán jött a hír, hogy a második legjobb magyar lettem. tavaly ezzel az idővel az első 70-be lettem volna. De erre szokták mondani, jókor kell jó helyen lenni. ENGEM ez nem zavar! Most nagyon jó! 

216.  Eniko Csaki  HUN W-40 4.   3:15:37/220. 3:15:07
231.  Mencser Zoltán  HUN M-30 27.   3:17:24/230. 3:16:54



Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:49:53 10.55 04:44 12.69 0 0 0 0
00:47:58 10.55 04:33 13.20 0 0 0 0
00:48:46 10.55 04:37 12.98 0 0 0 0
00:50:17 10.55 04:46 12.59 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Andikölök képe

Andikölök 3694 napja

Zozó, itt is nagy gratula, nagyon szépen mentél, megérdemelted az új PB-t! :)

jrichard76 képe

jrichard76 3698 napja

Gratulálok, nagyon ott voltál fejben!

kiscsoki képe

kiscsoki 3701 napja

Elolvasom még 1x 2x. Addig is Gratulálok! :-D
Szépen csináltad!

dilisuni képe

dilisuni 3702 napja

Aztaaaa... nagyon szép, szívből gratulálok!!!

LTimi képe

LTimi 3702 napja

Gratulálok!!! Nagyon szép eredmény!

retisonic képe

retisonic 3702 napja

Nagy tanár vagy, Zozó, le a kalappal! Gratula!

szecsady képe

szecsady 3702 napja

Én brutális? Ez a brutális! Nagyon komoly visszatérés volt ez zozo, le a kalappal!!!!!

running Laca képe

running Laca 3703 napja

Gratulálok! Csak így tovább!:-))

áki képe

áki 3703 napja

Gratulálok! Nagyon jót mentél és okosan osztottad be az erődet.

Felszerelések

New Balance M770 v2 Mens