Sárcipő futás

2013.10.13 Vasárnap, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:18:43

Távolság

29.7 km Szint: 1106 m

Tempó

06:41 p/km (8.97 km/h)

Edzésleírás

Mecsek Trail L - élvezet a négyzeten :-)

Verseny előtti este elképedve lestem ki a teraszra, amikor meghallottam, hogy szakad az eső, hiszen egész nap ragyogó idő volt. Vasárnap reggel tejfölsűrűségű köd, párás, de enyhe idő. Úgy döntöttem, a látottak ellenére hiszek az időjósoknak, rövidnadrág, rövidujjú mellett döntök. Aztán Pécsváradra menet, igazolódni látszik a döntésem, tisztul az idő, már a Zengő is kilátszik a ködből. Hamar eljön a rajt és hirtelen nagyon elöl találom magam, de a Zengőig mégsem kellene teljesen meghalni, úgyhogy kicsit fékezem az adrenalinlöketet. A lányok közül Emőke hamar elhúz, Andreát viszont szinte végig látom, aztán lefelé le is előzöm, ő óvatosabb a sáros hegyoldalban. Püspökszentlászló után kicsit beszélgetek, aztán szétrázódunk, de azért hárman-négyen látótávolságban haladunk. A Hárs-tetőn megtévesztő, hogy a rövidtávosoknak szánt felfestés jobban látszik, mint az, hogy a hosszútávosoknak hol kell lekanyarodni, de akik körülöttünk vannak, azokat nem hagyjuk tévelyegni. Ezt mások megtették, mert Kisújbányán egyszer csak szembe találkoztunk egy csapattal, akik elvétették az utat és másik irányból közelítették meg a frissítőpontot. Úgy éreztem, hogy az Óbányai-völgyben jól haladok a csúszós kövek és a helyenként cuppogós sár ellenére, úgyhogy nagyon meglepődtem, hogy Óbányán a frissítőpontnál két lány is utolért. Tudtam, hogy második helyen vagyok, és a kisördög elkezdett munkálni bennem, hogy erről olyan könnyen nem kellene lemondani :-). A Döngölt-árok Óbányától felfelé igencsak csúszkálós-cuppogós volt, de sikerült egy olyan kocogós tempót találnom, amivel szinte végig nagyon jól tudtam haladni, és nem csak a lányokat, hanem pár srácot is otthagytam. Jól esett, nagyon :-). Réka-kunyhóig gurultam, itt már lefelé is kiengedtem a fékekeket. Aztán még egy kocogós emelkedő után tudtam, hogy innen csak pár kilométert gurulni kell. A P+-S- elágazást jópáran elvétették és elindultak újra a Zengőre, hiába kiabáltunk utánuk.

Nekem mindenesetre a hazai pálya nagy előny, tudom, hogy mikor, milyen szakasz jön, hol kell egy kicsit óvatosabban haladni, hol van pihenősebb rész. Na meg a jelölést sem nézem be :-).

Aminek nagyon örültem, hogy felfelé még sikerült egy kis tartalék energiát mozgósítanom és jobb időt futottam, mint tavaly.

Hogy mi volt az élvezet? Így együtt, az egész. A Mecsek ezer színben pompázik, a napsütés meg csak felelrősíti a színeket. A Miske-tetőn virágzik az őszi kikerics, lila tőle a domboldal. A patakok megnyugtató, sokhangú csobogása. Gyönyörű nap volt :-).

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 29.7 00:00 0.00 1106 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

Sárcipő képe

Sárcipő 3907 napja

Köszönöm szépen :-).

stirma képe

stirma 3907 napja

Hejj, gratulálok a 2. helyezéshez!!!

Ainariel képe

Ainariel 3907 napja

Gratula! Várom a beszámolót. :D

Sárcipő képe

Sárcipő 3908 napja

Köszönöm!. Majd írok egy kis beszámolót is, csak verseny után még otthon is mozgalmas délutánom volt :-).

stirma képe

stirma 3908 napja

Gratulálok!

Felszerelések