gafmon futás

2013.09.28 Szombat, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:13:41

Távolság

21 km

Tempó

06:22 p/km (9.43 km/h)

Edzésleírás

Debrecen, Oxigén Nagyerdei Maraton /Félmaraton

 

FM.

Gyalázatosnak éreztem a felkészülést, így úgy álltam a rajtnál, hogy két kört mindenképpen lefutok, a harmadikra talán még kimegyek, aztán meglátjuk..

 

Nem akartam magamnak se nyomást, se kudarcot, így a verseny kiiktatva és hosszú hétvégi futásnak  vettem.

(amúgy rohadtul szégyelltem is magamat miatta)

 

A rajtnál beálltam középre , majd felvettem egy tempót és csörtettem a többiek után. Némileg emlékeztem a terepre, emlékeztem, hogy tavaly mennyire "dombosnak" tűnt- mivel a patak parton max a járdaszegélyt kell megmászni.

Kinéztem magamnak egy -egy alakot és próbáltam felvenni a tempóját,  figyeltem, hogy így mennyit tudnék menni. Csodálkoztam, hogy jól megy- magamhoz képest még élveztem is..

Egyre több emberkét előztem, és még az is előfordult, hogy "emelkedőn" gyorsítottam.

Folyamatosan számolgattam, hogy tavaly milyen köröket mentem, most jó lenne jobban, de mi van, ha elkészülök és akkor tényleg nem fejezem be.  Amúgy meg olyan hirtelen jött farkaséhség tört rám, hogy alig vártam a köv. kört, hogy frissítsek..

Az utolsó emelkedőn megláttam a gyerekeket, hát könnybe is csordult a szemem.Csongi is csápolt, bíztatott, láttam, hogy jól érzi magát.

Végülis az első kört 33 perc alatt tettem meg. És az asztalon csak víz volt. Na fasza, akkor majd a köv. alkalommal. Az éhségérzet még egy darabig kísért, de ahogy jött, úgy el is ment. Folyamatosan előzgettem, ez nagyon meglepő volt, mert nem éreztem, hogy a végemet járnám. ( a patakparton az utóbbi időben örültem, hogy letudom a 10-et)

Valamikor a kör vége előtt elsuhant mellettem Tibi(m), váltottunk pár szót és még utána szóltam, hogy jól nyomja, csak négyen vannak előtte. (később kiderült közülük ketten egész távot mentek és az akkori állás szerint Tibi(m) harmadik volt...)

Mentem tovább, néztem az órát, a gyerekek egyre hangosabban csápoltak, Csongitól kértem puszit (Ő meg lökdösött, hogy gyerünk már! )

Majd arra gondoltam, hogy a köv. alkalommal már Tibi(m) is ott lesz, hát akkor már csak ezért is érdemes kimenni a harmadikra. Az asztalnál felkaptam két banán darabkát, meg ittam vizet és mentem tovább. Ez a kör 32 perces lett. El se hittem, hogy egy perccel jobb, mint az első. Ettől erőre kapva ismét elkezdtem a tapadást és beértem futókat, akik korábban elmentek mellettem. Újabb adrenalin löket. Qrva jó zene ment a fülemben, éreztem az energiát, már nem is gondoltam arra, hogy nem megyek végig ezen a körön.

 

Megyek-megyek és egyszercsak meglátok egy ismerős szerkót valahol előttem sétálva. Közelebb érve már a tartás-járás is ismerősnek tűnik. Majd baszki! Tibi(m), mi a f@sz lehet??? és elkezdtem loholni, hogy mi van...

Megálltunk, sétáltunk tovább, megbeszéltük a problémát, mondta menjek, ..noszogatott.. Nem nagyon akartam menni nélküle, mert úgy láttam, hogy nem okés a helyzet :(

Elindultam, futottam vagy tíz métert és megvártam

Mondtam:elég volt, kiszállok, besétálok vele, fáj a vállam, lapockám, infarktus közeli tüneteim vannak,éhes vagyok., futottam ma már eleget.. úgyis csak egy edzésre jöttem le... meg ilyenek. Ez már akkor több volt, mint elég és megkért ne hisztizzek, menjek és majd utánam jön az utolsó körben...

 

Így aztán, hogy-hogy nem, de tovább fordultam. Nem tudom ez a kör mennyi lett, mennyi időt hisztiztem el, de, ha nem lökdös tovább, akkor tényleg lemegyek. 

Az utolsó körben néztem a fákat, vártam a molinókat, hogy elmondjam magamnak most láttok utoljára, vártam, hogy beérjen Tibi(m), hisz megígérte, hogy utánam jön. De már az se lett volna baj, ha nem jön, mert már újra élveztem és örültem, hogy itt vagyok és csinálom és kezdtem magam jónak érezni.

Elsuhant mellettem Évike, aki rajt-cél győzelmet aratott, új pályacsúccsal :) , majd jéééééééé, megjött Tibi(m) és a továbbiakban már együtt futottunk. Elrobogott Petyka is, darálta le az embereket.

 

És legnagyobb döbbenetre még most is tudtam előzni. Gyerekek Ancsikával csápoltak, Csongi rohant a célnál, óriási volt...

És akkor befutottam, és akkor láttam, hogy úristem mennyi lett az időm. Ez a kör is 32 lett.

Tavaly ugyanitt futottam életem első félmaratonját 02:22-vel, azóta a legjobb eredményem 02:14 volt (Vivicitta) és álmomban se gondoltam, hogy itt jobb leszek. Egyáltalán azt se gondoltam én itt most lefutom a távot.

Szóval nagyon örülök ...

 

És köszönöm a bíztatást!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:13:41 21 06:22 9.43 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

gafmon képe

gafmon 3926 napja

Köszönöm!

:)

PecsiPeter képe

PecsiPeter 3926 napja

Gratulálok!
Jól csaptad a maltert, nem kell a hiszti máskor :)

Kicsi képe

Kicsi 3927 napja

Szuper voltál ,semmi kétség! Nem hiába kaptál olyan nagy szurkolást!

Gratulálok!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 3927 napja

Gratulálok!:-)

 

mata képe

mata 3927 napja

"Infarktus közeli tüneteim vannak", mókás vagy nagyon. Gratulálunk a PB-hez. Csongi meg egy tündér:) Azt mondta, hogy jövőre már Ő is futja :)

Felszerelések

New Balance M870BB2