Mike01 bringázás

2013.09.01 Vasárnap, 12:20:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:49:13

Távolság

26 km Szint: 450 m

Tempó

01:54 p/km (31.70 km/h)

Edzésleírás

Piliskupa I. forduló - hegyi időfutam verseny. (Esztergom)

Igazából vártam ezt a versenyt nagyon, bár a sík rész miatt kicsit sajnáltam, hogy semmilyen könyöklőm nincsen, csak egy mezőnyversenyre felkészített bringával megyek, míg a csapattársaimnak mindnek volt könyöklője.

Rajt előtt egy órával elmentünk 5en csapattársak bemelegíteni Esztergom belvárosában. Elég nagy szél volt, Virág Csaba csapattársam aggódott is, hogy szembeszél lesz.

12:20-kor rajtoltam. Életem első időfutam versenye. Rajt után még a városban egy kis dombocska várt minket, itt már beértem az előttem 1perccel hamarabb indulót. Ez növelte a motivációmat, ami amúgy is megvolt a verseny előtt is. Következett a sík rész, ami igazából enyhén hullámos volt, hátszél volt, így szépen tudtam haladni. Nem mentem teljes maxon, Tibor Balázs tanácsára (volt is eszembe az időfutammenő tippje közben :) )

Szóval síkon 44-48km/h között mentem, bár az emelkedősebb részen bement 39km/h-ra is. A 2perccel hamarabb induló csapattársamat épp Pilismarótnál vertem hátba és szépen el is mentem mellette.

Következett az emelkedő. Igazából itt mentem, ahogy tudtam, de nagyon könnyen forgott a lábam, a pulzusomat éreztem, hogy nagyon magasan van, de a lábaimat könnyűnek éreztem. Az emelkedőn sorra szedtem le az embereket, ez még tovább erősített fejben. A cél előtt 300m-rel pillantottam meg a Szalai Zsolt csapatársamat, még kb. 100m kellett volna, és befogom őt is, mert volt tempókülönbség közöttünk.

A célban összevetettük a csapattagok között egymás idejét, és csak a Sáska Zoli tudott jobbat menni (aki 4:50 alatt teljesítette a Pelsot....) és 1:17 perc volt az előnye. Úgy, hogy teszem hozzá, neki volt könyöklője, nekem nem.

Összesítve nagyon jól éreztem magam, az eredménnyel (bár én dobogós nem lettem, de a Renner Mónika csapattársam igen) elégedett vagyok, mindössze 6 perc 3mp-et kaptam a győztes debreceni viszeres lábú magyar bajnoktól...

Verseny után visszagurultunk az autóhoz, majd Albertirsától ismét lábon jöttem haza.

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:49:13 26 01:54 31.70 450 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 3953 napja

Köszönöm a tanácsot. Megfontolom ezt a kormánycserét, amit mondtál. De majd csak jövőre.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 3953 napja

Mike kevesen tudnak külön időfutam bringát is tartani főleg nem olyat ami igazán jobb egy felsőkategóriás országútinál ha arra teszel fel eyg időfutam kormányt.

Nekem sem volt külön időfutam csak pár éve van,de előtte is már egész jól mentem normál outival amit időfutamosítottam....

A régi Prince-em egy sima Deda Blue alacsony építésű időfutam kormánnyal,ezzel is mentem 40 feletti átlagot,úgyhogy neked is bőven jó lenne még egy ilyen megoldás,hidd el.Nem volt kormányvég váltóm sem/nagyrészt sík időfutamokra úgysem kell sokszor váltani/a fékváltókart nem kell szétbontani sem a bowdenektől simán át lehet tenni a  normál kormányról csak a bandázst kell letekerni róla.

Kormány csere így kb 20-30 perc mindössze nem nagyon macerás hogy nem kell lebontani a bowdeneket,csavarhoz csak a stucnikon kell nyúlni.Ha veszel kormányvég váltót is akkor bowdeneket is szerelni kell,de szerintem neked az nem hozna annyit hogy megérje vele bíbelődni.

T.M.időfutam bajnok

Mike01 képe

Mike01 3954 napja

Köszönöm Tibor, meg a tippet is. Igazából elmennék egy sík időfutamra is, de szimpla könyöklővel viszont nem, ezért nem is mentem tavasszal sem, illetve évközben egyikre sem. Igazi időfutambringával lenne jó menni, de most azért a pár versenyért nem tudom vállalni a méregdrága bringa vételét, félmegoldásokat meg nem akarok. Ez a hegyi most jó volt, meg a szeptember végi II. fordulóra is elmegyek, de a többit (felszerelés híján) hagyom.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 3954 napja

Gratulálok Mike,ez szuper,nagyon jót mentél!

Ha csak viszeres lábú lett volna a magyar bajnok,akkor elmentem volna,de így nem volt értelme mjad 15000-fot ot kiadnom 26km-ért.

Fari képe

Fari 3954 napja

gratulálok

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!