Mike01 bringázás

2013.07.28 Vasárnap, 11:25:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:29:49

Távolság

80.28 km Szint: 1722 m

Tempó

01:52 p/km (32.15 km/h)

Edzésleírás

Tarján Kupa (Amatőr kupasorozat).

3 kör, 81km

A kéthetes nyaralás után igazából még mindig nem éreztem az erőt, meg a hegyi emelkedők nagyon hiányoznak, de erre a versenyre szivesen jelentkeztem.

A sok nevező miatt 20 percet késett a rajt, így helyben főttünk megfelele...

Az Elit 1-2 indult először, amiben én is voltam, kb, 100-an lehettünk. Az első körben mindjárt 3km után egy nagy bukás. 2km-rel arrébb ismét. Szépen együtt maradt a mezőny, bár a bukás miatt kicsit megszakadtunk, én is megúsztam, de végre(!) sikerült felzárkóznom. Ez nagy lelki plusszt adott, ugyanis a pelson és a Gyömrőn is az történt, hogy leszakadtam végleg. Itt most ha 3-4km kellett is, de visszaértem a élmezőny végére. Szerencsére hullámos volt a terep, illetve néha megakadtak. Bár volt, hogy 48km/h-val mentem és alig közeledtem. Szóval sikerült.

Újabb bukások...

A kör végén volt egy meredekebb emelkedő, elég hirtelen jött, nem ismertem. Na itt szétszakadt a mezőny, és mivel én leghátul voltam, bár megelőztem pár embert, de az eleje nagyon elment. Ahol én voltam, teljesen szétszakadtunk. A lejtő is elég meredek volt simán 70km/h-ra egy pillanat alatt be lehetett gyorsulni. Salgótarjánba beérve egyedül tekertem végig az egész falun, a végén bevártam egy srácot, hogy menjünk ketten váltva. Így be is értünk pár embert, közben a senior eleje viszont minket ért be és el is ment.

A 2. körön már éreztem, hogy brutál meleg van, Virág Csabi csapattársam felesége adott fel kulacsot a hegytetőn, jól is jött. Bár az emelkedőn kicsit megléptem, de a Tommassini bringás srácot csak bevártam (ezúton is köszönet neki), mert a síkabb részeken jobb ketten menni, pláne hogy azért volt egy kis pofaszél is néha. Megkezdtük a harmadik kört.

Itt is beértünk pár embert de voltak, akik elmentek, illetve nagyon sokan gurultak szembe, feladták, megfőttek. Én éreztem, hogy kibírom, ha nem csőmax a tempó. A harmadik kör végére már az emelkedőn eléggé melegem volt, egy kútnál meg is kellett állni, nem is inni, inkább locsolni magam.

Mondjuk ez 1 perc veszteség sem volt, de utána szerintem gyorsabb lettem, szóval jót tett.

A hegytetőn ott volt két csapattársam is, ők is feladták az egyik technikai ok miatt, a másiknak meleg volt a helyzet. (A célban volt egy hőmérős tábla, 41fokot mutatott....)

A hegytető után már tudtam, hogy csak be kell vinni a bringát Salgótarjánba.

Összességében nagyon jó verseny volt, ahhoz képest, hogy mostanában nem voltam hegyeken (meg volt két hét teljes kihagyás volt), elégedett vagyok az eredménnyel és az egésszel. A legjobb az volt, hogy az első kört még az élbollyal mentem, és hogy amikor leszakadtam, sikerült felérnem az legelején.

Köridők:

1 kör: 43:34

2 kör: 51:30

3 kör: 54:29

Térképem itt: KLIKK

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:29:49 81 01:51 32.44 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 3989 napja

Köszönöm a gratulációt. Ma reggel összeszámoltam a 3körösöket: 159 indulóból 40 fő kiesett/feladta.

Jól mondod Tibor, a szamárlétrát nem szabad elfelejtenem. :)

 

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 3989 napja

Alakul ez,majd szépen felküzdöd magad a középmezőnybe,aztán még tovább....Ezt az utat mindenki bejárja...

Grat!

Fari képe

Fari 3989 napja

gratulálok

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!