amariann futás

2013.07.13 Szombat, 10:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

12:00:00

Távolság

109.114 km

Tempó

06:36 p/km (9.09 km/h)

Edzésleírás

Optivita 3. Pécs:

Féltem a tereptől, de álomszerű volt az egész nap! Elindultam, ahogy jólesett, aztán egyre jobban féltem, hogy mikor üt vissza a tempó. Félmaraton ~1:50, maraton ~3:50, 50km 4:44 körül (PB-m 4:39). Itt már fostam rendesen, hogy mikor jön a nagyhalál, de gondoltam addig megyek, amíg így visz a lábam. De a halál csak nem akart jönni, és egy kisebb holtpontot leszámítva (maraton tájékán), a lendület végig kitartott. Leggyorsabb köröm 8:50 volt (az első), leglassabb 13:58 (ebben volt egy WC-zés is..), szóval mondhatni egyenletesen mentem. Az első 3-4 órában tartottam a 6kör/órát, onnantól végig 5köröket mentem (volt még egy 6körös). Nemvolt olyan óra, hogy 5 körnél kevesebb sikerült volna. 6óránál kb. 62,5 km-em volt, és még 9 óránál is megvolt a 90km. Azt, hogy meglehet a 100km, 8óránál kezdtem igazán elhinni, amikor 80km-nél jártam. Gondoltam, innen már négykézláb is :) Aztán teltek a körök, továbbra is élveztem, vitt a lábam egyenletesen, 10:06-ra 100km, 10:35-nél már túl az egyéni csúcson (104km). És még mindig jólesett a futás, tartottam a kezdeti frissítő taktikát, csak evésnél-ivásnál álltam meg, a kishídra is úgy éreztem, hogy szinte felszökellek :) Még mindig 11 percen belüli köröket mentem... A végén a sötét nem esett túl jól, mert kézben vittem a lámpát, és a lejtőket nem is mertem így megfutni. De így is meglett az utolsó órában is az 5kör, összesen 65.

Vhogy minden összejött! Ez köszönhető legfőképp a gyomromnak, hogy összesen kétszer kellett tojtojt látogatnom, bentmaradtak az ásványi anyagok. Pedig a doktornéni végig árgus szemekkel figyelte, hogy eszem-iszom-e rendesen :)

Gábor is élete első 6óráját befejezvén, csak velem foglalkozott, leste minden kívánságom! Fura is volt kicsit, nem vagyok én ehhez hozzászokva :P Máskor jól is esik egy kis alibikotorászás a táskámban, ha kell vmi, most meg hajtva voltam (bár szerintem mentem volna magamtól is)

A lábam lazasága szerintem a tereptől volt, hogy lefelé mindig kinyújtóztattam (jó érzés volt még az utolsó órákban is "száguldozni", érezni a menetszelet).

No meg persze nem elhanyagolható az a pár edzés sem, szerintem amiatt indultam el gyorsabban az elején, nem 6 perces csoszorgással.

És a sok szurkoló! Annyira jó volt így futni, rengetegen kiabáltak, mosolyogtak, egy 4-5 éves forma kislány ugrálva-integetve kiabálta, hogy hajrá! Hát, az vmi felemelő érzés volt! És a terep bármennyire is nehéz volt, egyszerűen gyönyörű! A tó, a fák, teknösök!

 

Nem gondoltam volna soha, hogy lehet úgy 12órát futni, hogy minimális lassulással, végig jó érzésekkel. Eddig azt hittem, hogy egy kis szenvedés természetes velejárója minden ultrának. Hát, ezentúl remélem csak ilyen versenyeim lesznek!! :)

 

Csak azt sajnáltam menet közben, hogy Zolival nem találkoztam többet, egyszerűen 4óránál eltűnt. Aggódtam is érte, amíg meg nem tudtam, hogy megy ő szépen, csak közel azonos tempót megyünk...:)

 

 

A táv sajna kevesebb (mint utóbb kiderült), de szinte biztos vagyok benne, hogy így is egyéni csúcsot mentem (amennyiben 1,6km megvolt egy kör). Node nem is ez volt a lényeg, hogy mennyit mentem pontosan, hanem maga az érzés, hogy lehet végig jólesőn, lassulás nélkül 12órát futni! És, ha ezt vmikor megismétlenm egy könnyebb terepen, akkor meglesz az az egyéni csúcs is...addig meg már végképp nem tudom, hogy mit is tekintsek a legjobbamnak :) (igazából jó lenne, ha tényleg lemérné vki a pályát, de ebben nem nagyon reménykedek..ja, és ha ez bekövetkezik, akkor természetesen javítom a távot!!)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
12:00:00 117.46 06:08 9.79 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

amariann képe

amariann 3974 napja

:) dehogynem kell edzeni, mert akkor ilyen jólesőn lehet végigfutni 12 órát! :D

csak nem szabad túlzásba vinni, de asszem attól még elég messze vagyok :)

Kicsi képe

Kicsi 3974 napja

Mariann! te tényleg ennyit futottál idén, ami a naplódban látszik???? :)

Ha igen, akkor nem is kell Neked edzeni, elég, ha versenyezni eljársz és mindenkit állva hagysz. :)

Kicsi képe

Kicsi 3974 napja

Baromi jót mentél Mariann, szívből gratulálok! Az utolsó forduló után is így mosolyogj a dobogón! :)

dilisuni képe

dilisuni 3975 napja

UFOlady! Remélem Robibácsi most már végre egy nagy táblát szentel csak és kizárólag Neked a MAC falán! Megérdemelnéd :)
Én is aggódtam, hogy hol vagy, mert 6-8 órán keresztül körön belül voltunk és nem találkoztunk :)

Sneci-ke képe

Sneci-ke 3975 napja

szuperjó volt látni, ahogy végig mosolyogva száguldoztál :-)))

gratulálok

mjoci képe

mjoci 3975 napja

Gratulálok.

Edzel egy keveset és itt az eredmény.:))

Blue képe

Blue 3975 napja

Alakul ez,mondtam én ezt! :)

Gratulálok!

Haanchee képe

Haanchee 3976 napja

Úristen, nem vagy semmi, gratulálok! :)

hadzsi képe

hadzsi 3976 napja

Továbbra sem találok szavakat, pedig egyébként szoktam...:-)))

Gratula, főhajtás, kalaplengetés, miegymás!:-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!