caribe bringázás

2013.06.01 Szombat, 10:45:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:00:00

Távolság

70 km

Tempó

00:00 p/km (0.00 km/h)

Edzésleírás

Kicsi lány, Palánta kísérése élete leghosszabb eddigi távján.

Szarrá ázás 1. Ahogy eindultunk el kezdett esni az eső. Marcsitól kapott kamásli és vízálló gatya a kocsiban maradt, rajtam csak egy vízhatlan dzseki, Dórin se volt sokkal több, de ennek ellenére jó hangulatban telt a bringázás, Dórinak a futás. Eső elállt, nap kisüt, kezd melegünk lenni, így vetkőzünk. Tempó jó, hátsó nem fáj (még), emelkedőket sétáljuk, gyönyörű helyen mentünk végig, csodáltam, imádtam, egyik fülemben a zene, eufória, szeretnék itt futni jövőre, de ez a sok emelkedő kikészít, szóval inkább skippelem majd ezt a részt. Zánka felé tartunk, ahol Illus vár minket a levessel, felnézek, látom szépen gyűlnek az eső felhők... gondoltam, ebből még fogunk kapni. Ahogy megérkeztünk a kocsihoz érzem, hogy kezd csöpögni, egy szendvicset betolok, Dóri sétá,l közben leveset eszik egyedül, Illus segít (innen is köszönöm neki, hogy ott volt és ott segítetett ahol tudott). Az eső egyre jobban kezd esni, mondtam Illusnak, hogy vigye el Dórinak a kabátot mert szét fog ázni, így én ottmaradtam a bringával, betoltam az utolsó falatot, felveszem a dzsekit és robogok Dóri után. 

Szarrá ázás 2.: ez az eső nem viccel, egyre jobban esik... esik? dehogy esik, szakad, én meg a biciklin, érzem, hogy már a zoknim, a cipőm minden csupa víz, a telefonom elázott, vajon a zenét még be tudom rajta kapcsolni? Sikerült, így a zenével nyugtattam magam, full hangerőn, miközben magamban nagyokat szitkozódtam, hogy én ezt most nagyon utálom és mégis mit keresek itt, hülye vagyok én esőben tekerni? De menni kell, mert Dóri egyedül van, azért jöttem, hogy neki segítsek, az, hogy én mit szeretnék most nem számít, szüksége van rám, biztos hiányol már, így tekerek, már az se érdekel, hogy nincs első sárvédőm, így az arcomba is kapom a kerékről a vizet, de már nem érdekel. Dórit látom messziről, sétál, de emelkedő... nem tudok feltekerni, picit fáradok már. Látom, Jucus melléér és elkezdenek futni... de látom, hogy lefelé visz az út, itt befogom. Melléértem, szegénykém már szomjas volt, láttam nincs jó paszban. Zenéjét kéri, és hogy maradjak hátul. Őszinte leszek, ez nekem is a legjobbkor jött, mert így kicsit helyre tudtam tenni magam, én is elvoltam zenehallgtás közben, tekertem mögötte csendben, hogy ha azért valamire szüksége legyen, akkor ott legyek mellette. Haladunk a váltópont felé, eső elállt, Dórinak is kezd jobb lenni a kedve, de látom már unja kicsit, újra beszélgetünk, egy-egy szó hangzik csak el, mikor hallom hátulról, hogy valaki csönget. Elkezdek Dóri elé bemenni, mikor valaki kettőnk között elhúz egy bringával. Majdnem nem csak magamat, de Dórit is sikerül összetörnie... azaz kevesen múlott, hogy ne boruljak fel a bringával... egy csúnya szó hagyja el a számat jó hangosan. Amire a "kedves" futós/bringás ember megáll és mondja a magáét, hogy nem ismerem a biciklis kreszt, meg hogy mégis mit képzelek magamról. Itt nekem se kellett több, már nem voltam jó formában lelkileg, fáztam, fáradt voltam, úgyhogy sikerült kb őt elküldenem melegebb éghajlatra. Dórit sajnáltam, hogy ezt végig kellett hallgatnia, általában nem tudnak ennyire kihozni a sodromból, nyugodt embernek tartom magam, de itt nem tudtam nem megmondani a magamét. Elszakadt a cérna, néha van ilyen is. Végül mondtam neki, hogy menjen inkább, és szerencsére eltekert. Sírás szélén álltam, ekkor jött egy ismerős srác bringával és elkezdett beszélni hozzám, kizökkentett, köszönöm, végül megúsztam könnyek nélkül.

Lassan haladunk a cél felé, látom, hogy Dóri már nehezen viseli, 100 kilinél kiakad, azt hitte, hogy ez már a váltópont. Próbálom futásra sarkalni, szerencsére sikerül és az utolsó pár kilit nagyon szépen lefutja. 

Daniék váltanak, mi átöltözünk, én pizzát majszolok, cigit veszek (tudom, tudom), kávét iszok (életmentőőő), és elindulunk a váltópont felé. Gegétől megtudtuk, hog y Zoli előttünk van, szépen jön, a tempóból kicsit visszavett, de halad. Valaki mondja, hogy futni kéne vele... mondom, akkor én megyek vele a következő váltópontig. Zoli megjött, a kérése a 6:30as tempó. Első kili annyi lett, második 6:15, Zoli szólt, hogy gyors, így visszavettem. Szépen beállt mögém, nem beszélgettünk, hallottam, hogy koncentrál, hallottam a levegővételt, már itt éreztem, hogy minden egyes kiliért megküzd. Büszke voltam rá, tudtam, hogy most megcsinálja. Beértünk a váltópontra Zolitól elköszönök Dóriék már ott vártak. Illus felajánlotta, hogy kíséri Dórit az utolsó etapon, nem bánom, mert nem tudom, hogy sikerült volna visszaülni a bringára még 36 kilire. Daniék bejöttek, Dóri és Illus el, mi mép depózunk a kocsinál, mikor Illus hív Dóri dinnyét szeretne. Na igen, de hol kapok én dinnyét... így Keszthelyig vissza a kocsival a Tescohoz, Dani próbálna aludni, de mondtam neki, hogy beszélgessünk, félek, hogy bealszok vezetés közben. Kristóf kidőlt, végigaludta az egész utat. Dinnye megvan, akkor hova vigyük. 160. kilis váltópontban állapodunk meg. Hamarabb odaértünk mint gondoltam volna, Dóri még majd 10 kilire. Viszont Zolinak lassan kéne jönnie, jött is, nem volt jól, elémegyek, látom nem tud futni. Ajjaj, mi lesz itt? Nem adhatja fel. Azt mondja, fáj a talpa, mondtam neki, hogy akkor cipőcsere. Váltóponton különleges elbánásban van része, megtapsolják, bíztatják, kiszolgálják... kérünk levest és kávét. Gege kocsinál, segít ahol tud. Cipőcsere, hátha az jobb lesz. Felállás után még mindig nehezen tud járni is, de a chip ott maradt a kocsiban, visszafutok érte, odaadom Zolinak és elengedem. Rohanok vissza a kocsihoz Dóriék jönnek. Nem kell neki dinnye, nem kell neki semmi, nem is beszélünk, ő csak megy tovább. Nem értettem...

Telefon merülőben, váltóponton töltöm gyorsan egy keveset, aztán irány a 170. kilihez ahonnan Dani fut. Dóriék megérkeznek, lerogyik, kérdem jól van-e... látom nincs. De összeszedi magát, látom szemében a könnyt, én is elérzékenyülök. Vissza a kocsiba, büszke vagyok rá, nagyon büszke és nem magával foglalkozik, hanem Zolival, hogy vajon mi van vele. Gegével elmegy Zoli után, mi Illussal próbálunk pihenni, de Dóri csörög, hogy a következő váltópontnál van, menjünk érte. Odamegyünk, Zoli megy tovább tudtuk meg. Egy óra pihi után visszamentünk a rajt/célhoz, várjuk Daniékat. Nem sokkal 9 után jön az infó, hogy jönnek. Ott állok a célnál, látom ahogy futnak, kéz a kézben át a célvonalon. Boldogok, én is boldog, happy mindenki, jó volt ezt álélni. Már csak egy valakiért izgulok igazán. A legjobb barátomért, de jön ő is, halad és már fut is egy kis alvás után. És megérkezik, áthalad, látom rajta, hogy elérzékenyül. Nem megyek oda hozzá egyből, csak mikor már nincsenek annyian körülötte. Átölelem, nagyon büszke vagyok rá és hálás lehetek, hogy egy ilyen nagyszerű embert és általa egy ilyen nagyszerű kicsi lányt is megismerhettem. Köszönöm, hogy befogadtatok és öröm ilyenm társasághoz tartozni. Jövőre én is elindulok, akkor már futva. Most már tudom, miért mondja mindenki, hogy ez az év versenye :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 70 00:00 0.00 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

dilisuni képe

dilisuni 4038 napja

Többszöri olvasás után is éppen olyan megható, mint elsőre... örülök, hogy úgy döntöttél, hogy lejössz és annak még jobban, hogy pozitív élményeket szereztél (Almádi, Sárvár, UB... a legjobb futóhelyeken már mind ott voltál Te is;)) Nagy-nagy gratula a teljesítményedhez.
És a velem kapcsolatos dolgokra csak annyit tudok írni, hogy roppant szerencsés vagyok, hogy ilyen nagyszerű barátaim vannak. Köszönöm.
Nagyon-nagyon örülnék, ha mindig ilyen vidámnak és "gondtalannak" láthatnálak, mint az UB-én. És szavadon foglak, hogy jövőre csapatban már futni is fogsz az Ub-én :)

toncso képe

toncso 4045 napja

 

  

    Remek  teljesítmény,  príma  beszámoló,  bitang  kemény  csaj.......        Gratulálok és  örülök,hogy  "  megfertőződtél  "

Haanchee képe

Haanchee 4046 napja

Gratulálok, jók voltatok! A kísérés is szuper tud lenni, és legalább akkora teljesítmény egy futó minden kívánságát lesni, és magadat háttérbe szorítani, mint teljesíteni a távot, szóval le a kalappal! :)

zozo.m képe

zozo.m 4046 napja

Ezek szerint pont akkor találkoztam Palántával, amikor ott hagytad. :) Mondhatom szép. :))))))
Úszhatnál is, és akkor jöhet a Triatlon. Szép volt! Mind az edzés, mind maga a támogatás, hogy végig mentél vele. Grat! egészségedre!

caribe képe

caribe 4046 napja

Köszönöm mindenkinek :) Dóri, bármikor... ha kell segítség szólj és megoldjuk, megyek veled, futva vagy bringával :)

DoraZs képe

DoraZs 4046 napja

"Jövőre én is elindulok, akkor már futva(*is- Dóri!)."Majd valahol, valamikor megpróbálom visszaadni ezt az élményt neked, hogy van valaki, akire számíthatsz! Köszönök mindnet!

illus képe

illus 4046 napja

kemény voltál, szép teljesítmény volt, amit tekertél. esőben szétfagyva, napon aszalódva. büszke lehetsz magadra, szolgálni nem egyszerű dolog.

Nójuka képe

Nójuka 4046 napja

Fantasztikus beszámoló! Fantasztikus közös teljesítmény!

Bozót képe

Bozót 4046 napja

Ugye milyen nagyszerű dolog kísérőnek lenni? És ugye milyen rettenetes? :)

Gratu!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!