Mike01 bringázás

2013.06.01 Szombat, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

05:37:59

Távolság

204 km

Tempó

01:39 p/km (36.21 km/h)

Edzésleírás

Tour de Pelso kupa.

Igazából akartam is menni meg nem is, szerintem nekem még korai ez a verseny, de aztán az egyik csapattársam beteg lett, így volt egy ingyen-nevezés, amit csak át kellett írni a nevemre.

Rajt után az 50.km-ig tudtam menni az élbollyal, itt még szépen együtt volt az eleje. Volt két csúnya bukás korábban, az egyik egy tandemes volt, szerencsére figyeltem.

Később leszakadtunk páran egy körforgalom miatt, ott a Petró Karcsi csapattársam próbált volna felhúzni, mondta, hogy az előttünk lévő bolyra fel kell, hogy érjünk. Nagyon nagy tempót ment, én meg megijedtem kicsit, így egy idő után mondtam, hogy menjen inkább. Leszakadtam, és vártam másokra. És vártam, csak vártam.... kb. 3km után jött 2srác, így mentünk kb. 10km-t. Utána beért egy 10-15fős csapat, de nem nagyon akartak menni, így aztán négyen megléptünk, szépen mentünk felváltva, de Zánka után hátbavert a maraton. :( Ez nagyon elvette a kedvemet, de aztán a végére még mentem egy saját tempót.

Lényeg a lényeg, egy tapasztalatnak jó volt, mondjuk azt megtapasztaltam, hogy ha az ember leszakad, akkor vége, itt nincsenek emelkedők, ahol majd fel lehetne érni, itt ha az ember megúszik, akkor annyi a versenynek (Persze a végén Kenesénél még csak beelőztem az emelkedős részen pár embert...) Elsőre így sikerült, szép szorgalmasan tekerek, és bízom benne, jövőre nem szakadok le egy hozzám való sorról. A csapatunkból a Sasi ért be 4:52-es idővel, éppen 10. lett a kategóriájában, engem 3 perccel megvert a nálam jóval gyengébb Virág Csaba csapattársam, azt hiszem ez mindent elárul.

 

A célban bámészkodva sétálgatva felismertem Tibor Balázst (ki ne ismerné fel, hiszen annyi dobogós fényképe van már itt.:))) ) és beszélgettünk pár szót. Örülök, hogy találkoztunk, kicsit irigykedve hallgattam a friss beszámolóját, de hát nála sem a szerencsén múlik a dolog, és nem 2hete kezdett tekerni... Grat Tibor még egyszer.

 

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
05:37:12 200 01:41 35.59 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 4044 napja

Kössz. Júniusban még biztos megyek versenyre, vagy többre is.

Fari képe

Fari 4044 napja

gratulálok,nem rossz ez,menni kell versenyt,mindegy milyen a forma,az ugyis a minnél több versenytől jön meg

Mike01 képe

Mike01 4046 napja

Kössz, majd utánaolvasok.

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4046 napja

Szívessen Mike,örültem hogy találkoztunk:-)

Ajánlanék versenyt ami jó,és biztonságos és van benne egy kis domb is igaz nem meredek.

Hónap végén Székesfehérvár mellett Kincsesbánya a Senior OB egy jól biztosított körpályán amatőr mezőnnyel ahol tudnál egy jót versenyezni,nem nyélen kell menni a profik után.Én nem biztos hogy ott leszek,mert nem a kedvenc helyszínem amióta elvették a bajnoki címemet a szabálytalan hazai sprinter elleni befutón.Mennék egyébként,de akkor lesz a Pécs Kupában is 2 futam így ott sok pontot vesztenék és címvédő vagyok így valószínű inkább azt választom majd.

Mike01 képe

Mike01 4046 napja

Köszönöm a biztató szavakat.

A legtöbbet ott vesztettem szerintem, mikor 10-15en voltunk mégis csak 33-38km/h-val mentünk. Nagyon mérges voltam, de annyi eszem már volt, hogy nem álltam be nekik vezetni, csak amennyit kötelező. Akkor persze mindig megrántottam. :)

Jövőre igy már mindenképpen tervben van a Pelso.

Neked nem is egy, hanem sok szép bringád van, de azért az is igaz, hogy (ahogy minden versenyen) most is odajött 4-5 ember meg a bolyban is mellémgurultak és megcsodálták a bringát. Jól is esik na. :)

Nem csúcsfelszerelésű, de szép.

Majd lehet neked is csak kéne ismét egy Colnagot venni, tudom is hogy mikor: akkor mikor jövőre kategóriát lépsz. :) 

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4046 napja

Fel a fejjel Mike,lesz ez még jobb is:-)

Igen,itt ha leszakad az ember akkor vége a versenynek....

Vígasztaljon,hogy ahol te leszakadtál gyakorlatilag a mezőny darabokra hullott,én is csak a 3.sorban tudtam menni és úgy gondoltam,kész nem fogunk felérni az előttünk lévő sorra akik vagy 20-an voltak,éselőttük még volt egy pár fős csoport.Itt nagyon nagy tempó volt,sok ismertebb név is hátul maradt,pld Kenyo Anita a tavalyi női bajnok,aki az 5 perccel gyorsabb kör ellenére végig ottmaradt velünk.Csak épp akkor nem volt ez a pár km-es nyél menés mert Stubánék nem indultak és nem volt olyan csapat így aki erre képes lett volna.

Szóval az lett volna csoda,ha mondjuk ott bringázol mellettem a főmezőny végén lógva:-)

Egyébként 2009-ben pld a főmezőny 5ó10p körül ért be,ehhez viszonyítva nem rossz az 5ó37p elsőre.

Jövőre javíthatsz úgy tudom most már tényleg limitált nevezés lesz az igazoltakon licenceseken kívül csak az aki előző évben 6 órán belül ment a Pelson vagy a maratonon.Habár a 6 óra nekem nagyon soknak tűnik,valahol 5ó20 körül húznám meg a vonalat.

A maratonon simán végigmentél volna az élbollyal mert ott csak tempózás van nem igazán van akció,vagy csak amolyan partizán félék egyéni,nem csapat,az meg gyenge.

Szép a bringád,kis nosztalgiás hangulatom is lett a Titan Oval Colnagom után....Egyszer még lehet veszek egyet öregségemre:-)

Mike01 képe

Mike01 4047 napja

Bár mikor a maraton eleje hátbavert, kicsit kudarcként éltem meg az egészet, de szép lassan azért minden verseny után levonom a következtetéseket. Most ez még csak tanulóév, az lenne a durva, ha már az első évben az élen lennék. Nem vagyok én Damiano Cunego.:)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!