Kritty futás

2013.04.14 Vasárnap, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

03:40:11

Távolság

42.2 km

Tempó

05:13 p/km (11.50 km/h)

Edzésleírás

Volt itt minden: meleg, erős szél, néhol árnyas fák alatt kószálás, 3. körben az 5. helyről a 2. helyre felfutás, lelkes szurkolótábor, még csendes part menti strandok. 3 laza kör, majd egy utolsó kör kicsit szenvedősebben. A szerencse: fejben még mindig erős vagyok. :) 

Nagyon szép helyen, profi frissítőkkel került megrendezésre ez a  tavaszi maraton. A hirtelen jött meleg egy kicsit megviselt engem is, nem is beszélve a néhol nagyon erős szélről. Bár a szél talán még segített is elviselni a tűző nap erejét. Négy körös lett a verseny, 10,5 + pár méteres köröket teljesítettünk a füredi sétányon és a bicikliút melletti forgalommentes úton elfutva a fordítóig és vissza, majd átfutva a versenyközponton a csodás Balaton parti sétányon, végül  egy kis hurkot a füredi utcák között poroszkálva ismét az árnyas sétány és a versenyközpont következett. A sétányon körről körre nőtt a nézőközönség létszáma, lelkesen szurkoltak, tapsoltak az emberek. Aztán jött egy kis vízparti nyugalom: hosszú egyenes a strandok mellett, majd egy Kft vasárnapi csöndbe burkolódzott telephelye következett, aztán a bringaút kanyargott be egy szép fás és árnyékos :) helyre. Itt várt a frissítő.

( Minden frissítőállomáson volt bőven enni és innivaló: víz, isoital, powerbar gél, müzlis csokiiszelet, banán, paradicsom. A lelkes frissítőszemélyzet leste minden kívánságunkat és hangos kiáltásokkal biztatott a minél gyorsabb futásra. :) 

Víz és vízfürdő...:), majd vissza a hosszú egyenesen a sétányra, a versenyközpontba. Innen 500 métert árnyas fák alatt vitt az út, miközben jobbra a Balaton kékes-zöldes sima víztükre nyújtott csodaszép látványt. Balra a park fái nyújtózkodtak a tavaszi nap sugarai felé, árnyákot nyújtva a tikkadt futóknak. A sétány végén nádas ringatozótt a szélben, sejtelmes suttogással üzente minden arra járónak a nemrég érkezett tavasz friss üzenetét. Éles kanyar után zöld fűves strand terjeszkedett hosszan a parton. A még kihalt öltözők és épületek a nyár emlékét hozták a gondolataim közé: nyüzsgés és kacagás a strandon, labdázó gyerekek, vízben pancsolók, matracon napozók, csendben csobbanó csónakok zaját hallottam egy pillanatra. Aztán egy kalandpark építménye tűnt elő. A fákon drótkötelek, fahidak és különböző építmények várták a kalandváró felnőtt és gyerkőc közönséget, hogy kipróbálják bátorságukat és ügyességüket. Bal oldalon gyönyörű apartmanok épültek: Sillver apartmanok eladók - hirdette a tábla. Közben átfutottam egy szép kis fahídon, majd újabb kanyarral a házak közé vezetett utam. Itt már látszott az újabb frissítőállomás, de hogy odaérjek, még  pár házat meg kellett kerülni, azaz vagy 800 métert futni. Ez már hamar ment, így ismét átadhattam magam az energiapótlás örömeinek. Sejtjeimbe ismét erő áradt, csoki és víz pótolta az elhasznált energiákat. Közben tökélyre fejlesztettem a futás közben frissítést, hiszen csak a 4. körben álltam meg frissítés közben ugyanitt, mert megkívántam a paradicsomot. Itt már  láttam, hogy aki előttem van, azt már nem érem utol, és mivel a 3. helyezett jó 600 méterrel mögöttem volt és tudtam, hogy innen már csak bő 1 km van hátra, ami alatt már nem lehet baj. Így megengedtem magamnak egy kis lazítást. :)

Ha egy kicsit még visszabandukolunk a futáshoz, akkor innen pár kanyarral ismét visszatértünk az árnyas part menti sétányhoz. A Balaton újból a legszebb arcával üdvözölt. Hűsítő fuvallat jött a nagy víztükör felöl, a nádas karcsún hajladozott a szélben tovább suttogva a tavasz üzenetét. A napsugarak bekukucskáltak a fák között a padon ülő, pihenő és szurkoló közönségre. A versenyközpont és a célkapu felé közeledve egyre többen lettek az emberek, egyre többen biztattak tapssal, kiabálással, mosollyal. 

Jó volt 4 kört futni. Az első körben felmértem a terepet. A 2. körben még jobban megszemléltem mindent. A 3. körben rácsodálkoztam arra, amit az első kettőben nem vettem észre. :) A 4. körben már mindent tudtam, hogy mi hol vár rám. Ez aztán segített is, hogy a maradék erőmet összeszedve 4 közel egyforma gyorsaságú kört fussak.:) 

Igazi jó kis tavaszi maratoni futás volt az a mai. Tavaszi melegben, tavaszi szélben, tavaszi üzeneteket hallgatva, de már a nyár zsongását látva teljesítettem a 42195 métert. 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
03:40:11 42.2 05:13 11.50 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

12 hozzászólás

Kritty képe

Kritty 4095 napja

Köszönöm szépen Andika! :)

Andikölök képe

Andikölök 4095 napja

Nagyon nagy gratula, szép futás, és annál szebb leírás a versenyről! Nagyon jó volt olvasni a beszámolódat! :)

Kritty képe

Kritty 4097 napja

Köszönöm szépen Toncsi!!! :)

toncso képe

toncso 4097 napja

 

  Nem csak  fejben  vagy  erős.......       Szívből  gratulálok !!!   /   Az   edzés  leíráshoz:   külön  is  !  /

Kritty képe

Kritty 4097 napja

:):)

necromedve képe

necromedve 4097 napja

Babgulyás után nem lett volna gond a visszafele tekerés sem, sugárhajtással mentem volna. :D A fagyi viszont valóban jó lenne, lassan szezonja is van.

Kritty képe

Kritty 4097 napja

Köszönöm szépen! :)

Tamás55 képe

Tamás55 4097 napja

Írhatnál valahol blogot is, az is megy olyan jól, mint a futás! Nagyon gratulálok a kitartásodhoz, az eredménye(i)dhez!

Kritty képe

Kritty 4097 napja

:) Köszönöm szépen!

Máté! Kár, hogy nem jöttél!!! :) Verseny után még fagyiztunk is egy nagyot! És volt fincsi babgulyás. :):):):) Na majd legközelebb! 

Június 15-én is megyek Balatonfüredre a Balatonman-re. GYERE!!!! :):):):):)

necromedve képe

necromedve 4097 napja

Lehet meg kellett volna nézni a naplódat is, nem csak időnként rákattintani az úszásaidra a cicás sztorikért. :)

 

necromedve képe

necromedve 4097 napja

Gratula hozzá! Ha tudom, hogy indulsz rajta, legurultam volna szurkolni. :(

napsugárraforgó képe

napsugárraforgó 4097 napja

Te kis Te!Igazán büszke vagyok Rád!Itt is gratulálok!:)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!