Sárcipő futás

2013.05.11 Szombat, 09:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

10:39:46

Távolság

80.8 km Szint: 2856 m

Tempó

07:55 p/km (7.58 km/h)

Edzésleírás

T75 - Az egész a Pécs-Harkányon kezdődött. Verseny után nyaggattam a fiúkat, hogy jönnek-e a T-100-ra. Nem mondhatnám, hogy túl lelkesek voltak, egyedül a Lóri mondta, hogy ő tervezi. Így aztán kettesben utaztunk, de ez mindjárt logisztikai problémákat vetett fel. Eredeti elkézelésem szerint a 50-esre akartam nevezni, de abszolút célszerűtlen lett volna, hogy teljesen más időpontban menjünk a rajtba, úgyhogy némi rágódás után, lesz, ami lesz alapon benezveztem a 75-re. Eddig még sosem mentem ennyit, meg féltem attól is, hogy a Mátrabérc után kevés lesz a két hét a regenerálódásra.

Péntek délután mentünk fel Pestre, szombaton nagyon kényelmesen, 8-kor már a rajtban voltunk. Ideális futóidőnek ígérkezett a kicsit lehűlt levegő. A rajt előtti percekben Szilvivel beszélgettem aztán az elkövetkező 20 kilométeren ragadtam is rá :-). Teljesen pozitív érzésekkel indultam, és mondhatom, ez gyakorlatilag végig ki is tartott. Piliscsaba előtt egy jó órát áztunk, de most ezt is ki tudtam kapcsolni, nem zavart. Ezen a szakaszon volt jó kis dagonya, sáros lejtők, emelkedők, de a cipőm most nagyon bejtött, nem nagyon kellett óvatoskodnom, hogy meg ne csússzak. Viszont a talpa úgy szedte fel a sarat, hogy a vádlim úgy nézett ki, mintha iszapfürdőt vettem volna. A fiúk meg is jegyezték, hogy kicsit sáros vagyok. Mondtam, nem baj, ez hozzám tartozik :-). Út közben megismerkedtem Szabó Krisztivel, Pilis-nyereg felé egy darabon együtt haladtunk. Aztán Fekete-kő felé már egyedül küzdöttem, bár előttem-mögöttem mindig voltak látótávolságon belül. Dobogókőre is jó erőben értem, aztán jött a gurulás Dömösre, jól esett a lejtő, ha van valami erősségem, hát legalább ez :-). Dömösről is a forrásig megkocogtam az utat, csak utána, a meredeknél váltottam sétára, itt újabb társaságom akadt. A Vadálló-kövek azért most is elég gyilkos volt, de Prédiről lefelé jól elbeszélgettük az időt, aztán Kisrigónál nagy üdvrivalgás-kerepelés-dudálás fogadott bennünket. Minden pontra elmondhatom, hogy a segítők egyszerűen fantasztikusak voltak. Elvették a zsákomat, töltötték, egyfolytában kérdezték, mit szeretnék, bíztattak és főleg nagyon sokat mosolyogtak.

Kisrigótól aztán már teljesen ismeretlen terepen indultam tovább. Sajnos itt már kijött, hogy hiába tudom, meg érzem, hogy többet kellene ennem, tudtam is volna enni, mert nem tiltakozott a gyomrom sem, valahogy még mindig nem az igazi. Amikor betoltam némi szénhidrátot, pár perc múlva szinte megtáltosodtam, aztán ahogy fogyott az energia, megint poroszkálásra váltottam. Ezen a szakaszon már végig egyedül mentem, de így legalább jobban figyeltem a jelzéseket. Az utolsó hegy már nagyon nem esett jól, de igazából a fáradtságon kívül nem volt semmi bajom. Nem fájt semmim, most sem jött elő az oldalszúrásom, ha ettem, tudtam futni. Egy nehézségem volt, hogy már az első pár kilométeren éreztem, hogy a zsák megint feldörzsöli a derekam, úgyhogy minden mozdulat égette a bőröm. Hát, mire bértem, jó ronda lett, de most egy darabig nem megyek zsákkal versenyre.

Összességében abszolút pozitív élményekkel fejeztem be a versenyt, nagyon jó volt. Beérkezés után volt időm egy kis társasági élere is, amíg Lórit vártam, masszíroztattam, beszélgettem, nézelődtem. Ő is jobb időt ment, mint eddig bármikor, úgyhogy egy jól sikerült versenyt zártunk. Azért Csanya nagy spíler. A dobogós helyezés egyben ingyenes nevezést jelent a jövő évi verseny bármely távján ...
 Majd még meglátom, ha az Úr akarja és még élünk.

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 80.8 00:00 0.00 2856 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

13 hozzászólás

yoyo képe

yoyo 4061 napja

Cili te már úgy kirázod ezeket as hosszúkat :)  az átlagodat meg ne is említsük brutál,hogy tudsz menni !

Gratika a helyezéshez is ,szerencsére én csak a VTM en nyertem nevezést :))

További jó futásokat kivánok !  biztos valamelyik trail versenyen monnyuk a Börzsönyben összefutunk majd ;)

Ainariel képe

Ainariel 4062 napja

Nagy-nagy gratula! Gondolom jövőre nem ezen a távon indulsz. :D

nedus képe

nedus 4062 napja

Gratulálok !!! Jó volt látni egy mosolygós arcot !!  Nagyot mentél , így elsőre !

kkoos képe

kkoos 4062 napja

Gratulálok meggyőző volt a célba érkezésed, egy kicsit fáradtan de mosolygósan, így kell ezt :)

Sárcipő képe

Sárcipő 4062 napja

Köszönöm szépen mindnyájatoknak!

lapiszorny képe

lapiszorny 4062 napja

Örülök,hogy megismertelek....itt is hatalmas gratula....nagyon szépet mentél!!

 

Edina42 képe

Edina42 4062 napja

Gratulálok! Szééép :)

stirma képe

stirma 4063 napja

Óriási gratuláció, Cili!!! Nagyon szépen csináltad!

kkoos képe

kkoos 4065 napja

Nagy hajrá szombatra!

Edina42 képe

Edina42 4068 napja

Szurkolok! Nagy Hajrá!!

Sárcipő képe

Sárcipő 4070 napja

Köszi Csajok! :-)

doboseva képe

doboseva 4071 napja

Hű, mire készülsz????!!! Hajrá!!!!

 

-Mariann- képe

-Mariann- 4073 napja

Hajrá Cili! Ügyesen! ;-)
Ott leszek kint Kisrigónál egy darabig, aztán majd a célban később.

 

Felszerelések