dorik Úszás

2013.04.13 Szombat, 14:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:06:01

Távolság

0.4 km

Tempó

15:03 p/km (3.99 km/h)

Edzésleírás

Hága, Hofbad, valami limitverseny gyerekeknek. Mókásan néztem ki 10-15 éves gyerekek között majdnem 30 évesként (még ha nem is nézek ki annyinak). De gondoltam magamban, le kell szarni, hogy fognak nekem adni 30-50 métert, nekem a saját versenyemet, saját tempómat kell menni, más nem érdekes. Amilyen edzett vagyok, az sem számitott volna sokat ha valaki húz. Azért jó ennyi gyereket látni egy uszodában nyüzsögni.

22 mpt javultam a 3 héttel ezelőttihez képest (akármennyit is hibáztam ott). Baromira örülök neki. Tudom, nem ez az idő, amivel elégedett lehetek, ezt ha formában vagyok, 800on, 1000en is megúszom, de betegség után épp elkezdve az edzéseket minden várakozásomat felülmúlja. Fejes ugye végre be volt gyakorolva, tudtam, hogy rendben a szerelésem, nem 2 hete láttam ultojára vizet (zuhanyon kivül), ennyit jelent nálam.

Úgy mentem oda hogy ha a fejest nem cseszem el, márpedig nem fogom, meg tudom csinálni a fordulókat, még ha az edzettségem szar is, 10 mpt legalább kell hogy tudjak hozni. A 22 több mint duplája. Utsó fordulónál sikerült kicsit távolról rámennem, ott nem tudtam jól elrugaszkodni.

A delfti úszóegyletből az egyik edző fel is vette az Ipadre valahogy az úszásom, kielemezte valami app-pel. A tempóbeosztásom nagyon tetszett neki, gyakorlatilag egy vonal volt azaz hót egyenletes (első 50 kicsit gyors), de a frekvenciám kicsit magas, a tempóim hossza meg egyenesen siralmas. No nem mondtak újat de érdekes volt ennyire profin visszalátni seperc alatt számokban.

Az uszi gyönyörű, ősszel nyilt, pusztán azt nem értem, hogy miért van csak kevés hely a lelátón. Így világversenyre nem alkalmas. De ahogy néztem a környéket, ami nagyon szép új épitésű kertvárosias, sokkal inkább az a cél, hogy az embereket bevigyék sportolni, gyerekek rendszeresen edzésre járjanak. Mint otthon a sportmax, valami ilyen érzésem volt, csak még profibb uszodarésszel.

Egyszóval ennyi volt bennem, azt maximálisan kihoztam, elvileg bőven elég is a kvalifikációhoz. De ha valamiért szükségem volt egy ilyen javulásra az az hogy visszajöjjön a kedvem az edzésekhez, versenyekhez az eddigi idei talán 4 igen szarul sikerült verseny után.

Harcra fel, holnap bringateszt, jövő hétvégén helyi aquathlon+duathlon EB, alig várom :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:06:00 0.4 15:00 4.00 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

dorik képe

dorik 4089 napja

Haton nagyin messze volta a szinttol, plus arra itt kb lehetetlenseg edzeni.

400+3km gyors lesz a program.

nyaff képe

nyaff 4089 napja

Minden reggeli úszásnál Te jársz az eszembe. Olyan jó lenne egy kicsit lábvizezni, hajtani valakire, de dög unalom van helyette... Remélem jól fog sikerülni a verseny, és remélem háton is fogsz induni, mert az nagyon megy neked! :)

necromedve képe

necromedve 4092 napja

A múltkori után erre már járnak a csillagok. :)

plezerm képe

plezerm 4092 napja

Szép volt. Ügyi vagy te és egy kalappal az EB-re.

zolle képe

zolle 4092 napja

szép volt, gartulálok!

smarcsu képe

smarcsu 4092 napja

nagyon örülök neki, most már a hullám teteje fele tartasz :) annak örülök, hogy Andris, s az én véleményemet is tükrözte a technika :) szóval nagyon ügyi vagy hugi, büszke vagyok ! :)

Felszerelések