Kritty futás

2013.02.10 Vasárnap, 09:30:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

01:56:00

Távolság

19 km Szint: 500 m

Tempó

06:06 p/km (9.83 km/h)

Edzésleírás

Gül Baba - Szeréna - Fenyőgyöngye - HHH- oldalsétány majdnem a sorompóig és vissza Fgy. - Szépvölgyi. Fantasztikus hóesésben küzdöttem fel magam a Gül Baba út meredélyén kockakőről kockakőre csúszkálva. Később sem vált könnyebbé a pálya, szinte minden lépésért küzdeni kellett az autók által latyakosra formált hóban. Fenyőgyöngyénél aztán fellélegeztem pedig várt még rám egy heroikus küzdelem az oldalsétányig. Ennyi energiával kétszer oda-vissza megcsinálom a HHH-t. :):):):) Végre elértem az oldalsétány becsatlakozását és elkezdődött az a tengernyi élményözön, mely rám zúdult  a szűnni nem akaró hópehely áradattal együtt. Először Manci néni Hóbrigádjával találkoztam. 15 mindenféle színű esőkabátba öltözött idős ember taposta a havat. Gondoltam is, hogy visszafelé milyen jó lesz. :) Aztán a magyar élmezőny 2 oszlopos tagja viharzott felém hegyi zerge tempóban. Később utolértem Adél szürke vizslát és  2 gazdáját. Adél hozzám csapódott volna, de a Gazdák kemény ellenállásába ütközött a terve. És mivel engedelmes kutya, ezért aztán továbbra is a "Kutyával ne fussunk gyorsan". sebességkorlátozó táblát betartó Gazdák tempójában haladt szépen tovább.

Ezután sokáig egyedül futkároztam élvezve a téli táj minden szépségét: a fehér lepellel borított domboldalt, a hófedte ágakat, a sűrű  csöndes hóesést. Már éppen a sorompóhoz érkeztem, mikor Botos család két tagja közeledett felém Edmund Hillary Déli sarki expedícióján használt Ferguson traktorok sebességével és szélességével hasítva a havat. Hopp! Na inkább most megfordulok, sorompó ide vagy oda, mert aztán 2 Fergusont elég nehéz lesz kikerülni. :) Így aztán itt lecsaltam 20 métert a távból. (Amit később természetesen a Szigeten bepótoltam. :):) Megkezdtem a visszanyargalást. A havas úthoz és magamhoz képest is jó tempót diktáltam. (Megijesztettek a Fergusonok.) Hamarosan Bazsi és csapata süvített el mellettem. De jó! Örömmel állapítottam meg, hogy a triatlonosok is szeretik a havat. :)  Később a Triatlon Klub Lassan Lopakodók Szakosztályának 3 tagjával is szembetalálkoztam. Magamban kuncogva konstatáltam, hogy "na itt van 3 bivalyerős triatlonos, aztán még nálam is lassabban "vágtáznak" a hóban." Persze elfelejtettem, hogy milyen gyors is lettem hirtelen. :) Hamarosan feltűnt Botos család másik két tagja, de ijedten rebbentek szét érkeztemre jobbra és balra. Nahát! A Ferguson traktorok visszatükröződtek személyemben. Mert marcona arcot nem vágtam, az biztos. Sőt végig mosolyogtam, így üdvözölve egész úton a hóesést. 

Ily kalandok után megérkeztem a buszmegállóba, ahol terveim szerint kis pihenőt tartottam. Máté Zolit és csapatát lefotóztam, majd Manci néni Hóbrigádjával beszélgettem. Nagy megtiszteltetés volt, hogy maga a Nagy Túrázó Manci néni is váltott velem pár szót. :) Ők megvárták a buszt én pedig lezúdultam a Szépvölgyi úton, majd a szokásos útvonalon a MAC-ba.  És persze bepótoltam a Fergusonok miatt lecsalt 20 métert. :)

Igazán szép hegyi kaland-, élmény- és örömfutásban volt részem. Nagyon sajnáltam volna, ha elbliccelem.  :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:56:00 19 06:06 9.83 500 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

dilisuni képe

dilisuni 4158 napja

ez igen, gratula! az edzés is, a leírás is! nagyon örültem neked, jó volt találkozni, hihetetlen kemény vagy, hogy olyan időben egyedül elindultál egy ilyen körre... node a leírás alapján nem is voltál olyan egyedül :) egészségedre!

runing képe

runing 4159 napja

azt a "bliccelős" dolgot én is megmosolyogtam... TE elbliccelni ebben az időben (sem) a futást??!  Na  neeee! Egészségedre!

necromedve képe

necromedve 4159 napja

Na szépen vagyunk, ha a küzdős tempó hegyre fel a 6 perces... :P Nem csodálom, ha a triatlonosok lassabbak nálad. :)

napsugárraforgó képe

napsugárraforgó 4159 napja

Hű,micsoda forgalom volt a hegyen!Hiányoztál volna,ha elblicceled...de Te olyat nem szoktál!:)

Egészségedre!

Shrek képe

Shrek 4159 napja

Tényleg jó lehetett ... :-)

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!