dorik Úszás

2013.03.24 Vasárnap, 17:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

00:06:23

Távolság

0.4 km

Tempó

15:58 p/km (3.76 km/h)

Edzésleírás

Eb kvalifikáció.

Elkúrtam. Sajnos benne volt a pakliban, valami 30kmt úsztam idén. Így nem lehet Masters EB-re menni...mentem egy 50 gyorsot előtte csak hogy kicsit gyakoroljak (na ezt sem egy versenyen kéne), lecsúszott a szemcsim így ráhúztam. 400 rajtnál jó is volt, csak így a nyeregnél lett túl nagy a rés és befolyt a víz. Ergó 2szer álltam meg igazitani...nem tudom ez mennyi bukta volt, de emellett az úszás is baromi szarul ment. 50es medencében ugye alapból nem edzek 2.5 éve, ez sem könnyitette meg, de a fő baj az edzetlenségem-pihenő hiánya.

Aszem ez volt az utsó figyelmeztető jel, hogy ez így nem mehet tovább. Idén még egy verseny sem sikerült úgy, ahogy szeretném/hiszem, hogy képes vagyok rá.

Ergó melót lejjebb kell venni, többet pihenni.

Lehet meglesz a szint, mert még így is alatta vagyok 7mpvel, ha nem veszik szűkebbre akkor megvan. De a feladat így is, úgy is adott. 3km-n tuti úszok az EBn, fel kell rendesen készülni és a másik 2 számot is sokkal jobban kell küldeni mennyiségben, minőségben is, mert így az IM is nagy halál lesz.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:30:00 0.4 16:15:00 0.06 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

11 hozzászólás

necromedve képe

necromedve 4101 napja

A lényeg, hogy lehet így is, bár a fordulókat meg kell szokni, az tuti.

necromedve képe

necromedve 4101 napja

Milyen erős lencse kell? 3 dioptria felett gyártják már a spéci szemüvegeket, ha jól emlékszem. Nekem csak másfeles, anélkül szerencsére látok simán is, csak a bikinis lányok miatt teszek be lencsét hétvégente. ;) Van egy barátnőm, akinek 5 dioptriás a szeme, de lencse nélkül úszik, bár csak foltokat lát. Gyerekkora óta, szóval már megszokta, nyilván kell hozzá az is. De sokkal magabiztosabban elnavigál a vízben így, mint én bárhogy. :P Mikor egyszer kipróbálta az uszit kontaktlencsével, eléggé elcsodálkozott, mik vannak a vízben. :)))

zolle képe

zolle 4107 napja

hát, erre nem tudok mit írni. Remélem végül is elég lett az időd.

és HAJRÁ!! :)))

dorik képe

dorik 4107 napja

Kösz VNY! Azért a fejben összeszedettség nem mindig elég...egy ideig segít, de ha komoly edzéshiány van, nyilván nem...de így van, hibák tudatában kell dolgozni.

nyaff képe

nyaff 4108 napja

na, írni azt nem tudok, a klaviaturám utál engem :(

És akkor helyesen: Nővérkéd  :)

nyaff képe

nyaff 4108 napja

Én csak egy pici megnyugtató szeretett csomagok szeretnék küldeni. Szerintem is az első lépcső fok meg van, szerintem is megúsztad a szintet. Nagy előnyöd, hogy már meg is fogalmaztad, hogy mit nem tartasz megfelelőnek, min kell változtatnod. Ezekből a szemüveg probléma azonnal orvosolható, begyakorolható. A többit meg simán leküzdöd, hisz már százszor is bebizonyítottad, hogy mennyire erős vagy fejben, és mennyire összetudod magad kapni magad.

Vadnyúl Veled Van! 

hihi, na ez lesz a 3 vé "VVV"

Nővérkésd

plezerm képe

plezerm 4111 napja

Én mondanék egy harmadik megoldást is. Én őket ismerem: http://www.sportszem.hu/hu/sportszemuvegek/uszas/

De szerintem kint is lehet valami hasonlót találni. Hacsak versenyre találsz egyett akkor lehet, hogy az is jó és eggyel kevesebb izgulási faktor a IM-n is a vízben.

Szerintem mindenki aki kicsinek szemü nélkül úszott az tudja milyen amikor vörös a szemed és homályos látásod. Nekem soha nem volt szemüvegem kicsinek.

Amúgy meg hajrá.

dorik képe

dorik 4111 napja

Köszi mindenkinek :) Ez van, ezt kell szeretni, megpróbálni ezek után jobban csinálni, tiszta lappal kezdeni... Mivel kontaktlencsével úszok, szemüveg nélkül úszás nem igazán játszik. Megpróbálok lencse+szemüveg nélkül úszni, hátha megy (kiskoromban mindig begyulladt a szemem).

plezerm képe

plezerm 4111 napja

A megállás nem a legjobb, de a szint megvan és ez a lényeg. A VB-ig meg nagyon sok idő és edzés lehetőség van. Szerintem ha nem is 50-esben edzel akkor is fel tudsz majd készülni. Tényleg változtatni kell az edzésterveiden, de ne csak mennyiségre épít hanem a minőségre is. Egy nagy kalappal a felkészüléshez. Hajrá.

smarcsu képe

smarcsu 4111 napja

sok mindenben igaza van Necronak, azért az a reggeli indulás sem volt semmi (mármint ahogy indult a reggeled), s tuti az is rányomta a bélyegét. Nálad mondjuk a ledobom a szemüveget nem megy, tudom, pedig az megoldás lehetne a versenyeken. csak nehogy ezután meg rágörcsölj a versenyekre (mert nem megy kategória).

necromedve képe

necromedve 4112 napja

Hát ezt el.... :/ A szemüvegbe folyó víz tényleg a legidegesítőbb, ráadásul ha sietve igazítod meg, tuti 100 méteren belül újra jelentkezik a probléma, vagyis nálam mindig így van. :D 400-on meg nem lehet fél percet rászánni. Ha ledobod és mész nélküle, az segített volna? Nálunk azt szokták csinálni a gyerekek, ha nem mernek megállni a résztáv közben.

Valamit tényleg érdemes lenne változtatnod, tavaly még nyílt vízen is 15 perc körüli ezres tempót úsztál ettől jóval hosszabb távokon, ahhoz képest a medencés 16 perces 400-on elég karcsú. 3k-ra meg pláne érdemes többet edzeni. Senior EB-n mennyit mennek amúgy a
"profik"? 35-36 perc?

Felszerelések