dorik futás

2013.01.20 Vasárnap, 13:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:00:26

Távolság

21.1 km

Tempó

05:42 p/km (10.51 km/h)

Pulzus

Átlag
174
Minimum
0
Maximum
194

Edzésleírás

Maasluis félmaraton.

Megbeszéltük Gvel a héten, elindulunk ezen a versenyen, mert 6 hét múlva 6 órás verseny, szokjuk kicsit megint a versenyek hangulatát, hogy nem egyedül edzünk vagy nem a csapattal - de csakis lazán edzésjelleggel, ami nekem olyan 1:55-2 óra közöttit takart.

Ígértek havazást, gondoltuk úgysem jön be, túl hideg van. Szépen felöltöztünk 11kor, 2 hosszú gatya, 3 hosszú pulcsi, sapi, sál, kendő a nyakra aztán irány a verseny. -5fok volt, az itt elég extrém hideg, nem is szoktunk ilyen hidegben edzeni.

No nem elkezdett esni a hó mikor odaértünk?! Mire elkezdődött a móka 1kor, már erősen havazott, közben fújt a szél is jó holland módra. Még jó hogy itthon előtte fél cm Niveát kentünk az arcunkra. Gnek jobban védve volt az arca, ő ment előre, így kicsit fogta is a szelet, már ahol ez bármit is számitott. Kb a táv felében szembeszél volt, meg jó pár km-en át oldalszél, ami szintén nem volt kellemes. Olyan 10km-től már a hó is meglátszott az úton, közben egyre erősödött a szél is, meg a havazás is. Az elején még azt gondoltam, hogy frankó kemény legények voltunk, hogy eljöttünk, de 8-10 körül már kezdett egyre kevésbé tetszeni a móka. Sokkal nagyobb erőfeszités volt az 5:30 körül tempót hozni mint normál körülmények között - nyilván - plusz egyre nehezebben viseltem, hogy jeges a szemöldököm és folyik le a cucc az arcomon, meg mint a tű nyomul a hó a szemembe. Aztán 16-17 körül már a térdemnek sem tetszett a csúszkálás.

Minden jó ha a vége jó, közel 2 óra alatt be is értünk, ami tök ok, csak nem gondoltam, hogy ilyen magas pulzussal abszolválom. Egyedül ez ma kegyetlen nehéz lett volna, jó hogy végig együtt mentünk.

Elég kemény edzés volt, de hiszem, hogy sokkal nagyobb a hatásfoka, mintha 3-4 órát görgőztünk volna benn. Fogalmam sincs, hány félmaratont futottam eddig hivatalosan, de ez a legkeményebbek közé került. Fizikailag nehezebb volt 1:47et futni, de itt a körülmények nagyon megtépáztak.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:00:26 21.1 05:42 10.51 0 0 194 174
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

5 hozzászólás

zolle képe

zolle 4172 napja

Hát, tartottad magad a tervhez.:) Grat.

Én bírom mikor reggel a fagyos hidegben futok és a szemöldököm, szempillám, sapim a kifújt levegőtől bejegesedik, vagy kezd ráfagyni a szállingózó hó. :)))

plezerm képe

plezerm 4174 napja

Nagyon ügyi vagy. Tényleg egy hős vagy. Gratula.

nyaff képe

nyaff 4175 napja

Gratulálok mindkettőtöknek forró kakaós bögrét szorongatva, mert beleborzongók már csak az olvasásába is! Igazi HŐSök vagytok! Szerintem ilyen vad körülmények között ei tuti idő! Hatalmas csillag és piro pont halmaz :)

gregantoni képe

gregantoni 4175 napja

Bizony jó is volt egÿütt futni. Nekem nagyon jól esett. Persze a hideg szél a hóval nem mindig jó, de kb 2 hete nem tudtam futni a derekam miatt. Talán ezért élveztem most így is ennyire.

smarcsu képe

smarcsu 4175 napja

ez nagyon szép eredmény! hugi, sokat jelent az az edzés szerintem, mert nagyon sokat javultál időben mostanában! gratula:)

Felszerelések

Egyéb Schock Absorber top