Sárcipő futás

2012.11.24 Szombat, 09:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

06:00:00

Távolság

42.3 km Szint: 1600 m

Tempó

08:31 p/km (7.05 km/h)

Edzésleírás

Tanúhegyek nyomában 40 tt - Dórival és Surával.

Reggel 9-kor hármasban vágtunk neki a Badacsonynak, aztán a Kisfaludy-kilátót érintve hamar el is indultunk lefelé. Sajnos nem gyönyörködhettünk a kilátásban, olyan nagy köd borult az egész környékre. A Bújdosók lépcsőjén leóvatoskodtunk, a nyirkos, levelekkel borított lépcsők igencsak csúsztak. Innen egy kicsit unalmasabb aszfaltos részen haladtunk Szigligetig. Megnéztük az Avasi templomromot és felkocogtunk a várba. Vagy 10 éve jártam itt utoljára, azóta nagyon szépen felújították, úgyhogy felvettem az "újra meglátogatandó" listámra. Éppen elindultunk, mikor Sznupi és Csika felértek, és Sznupi mindjárt megköszöntött névnapom alkalmából. Nagyon-nagyon jól esett :-)! Innen megint egy kicsit unalmasabb szakasz következett volna a Szent György-hegyig, de a Surával végigdumáltuk az utat, úgyhogy hamar eltelt. A hegytetőn Csanya fogadott bennünket egy sátorban, hálózsákban hasalva. Amíg Dórit is megvártuk, egy kicsit elbeszélgettünk. Látta az arcunkat is, úgyhogy legközelebb nem a lábunkról kell, hogy felismerjen bennünket :-). Itt volt a legnagyobb köd, kb 5 méter látótávolsággal. Azért a táblán megnéztük, hogy mit kellene látnunk a környező tájból. Lefelé, a bazaltorgonákat is megcsodáltuk (ide is vissza kell jönni!), itt Sznupiék megint utolértek bennünket. Kérdezem tőlük: 50-en vagytok? Válasz: Nem! Csak ketten.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ettől teljesen kész lettem, azóta is jót szórakozom rajta, ha eszembe jut :-).A Kaán Károly kulcsosháznál Dóri úgy döntött, hogy inkább kiszáll, úgyhogy kettesben folytattuk az utat. A Sura már megint nem kegyelmezett, az utolsó pár száz méterig csak loholtam utána, de utolérni sosem tudtam :-). Viszont a Csobáncról és a Gulácsról már egész jó felszállt a köd és végre egy kicsit gyönyörködhettünk is a tájban. Csobáncról lefelé Enikővel találkoztam, nagyon megörültem neki. Pár szót váltottunk, aztán szaladtam a nyulam után :-). A Tóti-hegy és a Gulács emelkedője már elég túrázósra sikerült, de az utolsó pár kilométeren még egy kicsit meglódultunk.

Összességében, idén sok szép vidéket bejártam, de ez a ködös, borongós idő ellenére is az egyik legszebb volt. Na meg a futás is jól esett. Kellemesen elfáradtam, de nem csaptam szét magam, igazi örömmenet volt.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
06:00:00 42.3 08:31 7.05 1600 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

2 hozzászólás

Ainariel képe

Ainariel 4231 napja

Ó, látom én, hogy holnap tényleg "csak" ballagnom kell a nyomodban, jó kis élménybeszámoló(k) van(nak) születőben. :D

stirma képe

stirma 4231 napja

Nagyon jó, gratulálok!!! Nagyon lazán futottál, láttam:)) És örülök, hogy találkoztunk!

Felszerelések