dorik futás

2013.03.10 Vasárnap, 14:45:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:00:34

Távolság

21.1 km

Tempó

05:43 p/km (10.50 km/h)

Pulzus

Átlag
171
Minimum
0
Maximum
179

Edzésleírás

Hága fémaraton.

Rémálmaimban ne jöjjön elő. No de kezdjük az elejéről.

Rajt du 3kor majdnem. Elég késő, jobban szeretem ha 9-10kor rajt és marad a nap többi része pihenni kicsit a következő hétre.

Ok, megyek bringával, az a legpraktikusabb, annyira hideg azért nincs. De van. 1 fok kb. Azt hittem már a 13kmes Hágába biciklizéskor is hogy szétfagyok.

Beértem. Bringa le, keressünk melegedőt. Na olyan nincs. Mindenki kocogott össze-vissza, hogy ne fagyjon meg. És még volt 45-50 perc. Én is próbáltam 'melegen' tartani magam. Erre a legjobb hely a ToiToi volt, bármilyen morbid is. Azért sokat nem időztem benne.

15 perccel rajt előtt gagyi ruha bringára rögzitve, otthagyva, gyors WC, irány a starthelyem. Ja hogy oda már pár 100an nem fértünk be! Fasza. Nem is lett volna ezzel semmi gond, ha megvárnak minket C-t hogy mindenki bemenjen és elinduljon amikor már haladt a tömeg. De nem, elengedték a D-t előttünk. Ergó az utsó 100 ember közül rajtoltam. Innentől kezdve esély jó időre végképp nem volt.

Itt-ott előztem, de volt olyan ahol pont konkrétan meg kellett állni, mert bedugult a nép. Nagyon sokat kivett a sok tempóváltás és igazából egész végig nem melegedtem be, nem találtam semmi tempót, egy perc nem esett jól.

3 frissitő volt, 7 km-en belül és 13 után semmi...azért néztem...Közben néhol kemény hóesést is kaptunk, nem élveztem március közepén. Láttam már pár kili után, hogy ebből nemhogy PB nem lesz, 1:50 környéke sem, jó ha 2 órán belül sikerül.

Ezt az utsó tervet a 19.5nél kapott fenékgörcs húzta keresztbe, ami annyira szar volt, hogy kb 8 percesre lassulhattam vissza. Mákom volt aszem, hogy ennyivel megúsztam ezt a futást, nem sérültem le.

Aztán ha ez nem lett volna elég, hazafelé bringa, amiről tudtam, szintén nem lesz kellemes. Hát annyira átfagytam, hogy nem voltam biztos benne, hogy hazaérek, de az éltetett, hogy muszáj a nyeregben maradni mert meleg csak itthon van és az utcán senki nem szed össze.

Összegzés: idei 3 futóversenyem elég szarul sikerült. Az elsőtől nem is vártam semmit, a másik 2től igen. Múlt hétvégén az egy okos döntés volt, most kicsit elment a kedvem az egésztől. Lehet csak a jó idő hiányzik már, de az nagyon. Napsütésben futni.

Hága félmaraton soha többet. Túl nagy a tömeg, nem túl jó a szervezés és ennyi pénzből 2-3 kis versenyre el tudok menni.

2 hét múlva úszó EB kvalifikáció, azt meg kell csinálni, nincs mese, aztán van 1 hónapom, agyilag meg fizikailag összeszedni magam a duathlon EBre és az aquathlonra.

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:47:00 21.1 05:04 11.83 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

zolle képe

zolle 4107 napja

Kemény voltál! Gratulálok!

Utálom ez ilyen szétfagyást én is.

(Bocs, mostanában nem vagyok a toppon, nem volt kedvem itt olvasgatni sem, ezért maradtam le erről a "jó" kis versenyedről).

dorik képe

dorik 4125 napja

Meglássuk :) Nálam 3-1 ide.

nyaff képe

nyaff 4125 napja

Majd jövőre!

Nálam Róma-Nyaff 1:0 :(((

dorik képe

dorik 4125 napja

Koszi! Addig azert jobb lesz minden...2000 embert eloztem meg mint kiderult.Nem csak a listan hanem a valosagban is. Azert Romaval nem lehet semmikepp sem egy napon emliteni :) de mennek...

nyaff képe

nyaff 4125 napja

Hmmm, az indításhot való beállás és a rajt utábna tömegben előzgetés, megtorpanás, helykeresés, tempóváltás.... mintha csak a római maratonomat látnám, főleg, hogy akkor voltam életem legjobb futóformájában és bazi nagy pb-t terveztem. Szívtam is is, mint a torkos borz...szóval, teljesen át tudom érezni a helyzetet. A hideg meg ... hmmm, akkor te most ultráztál, ultraszívás volt ez Hugikám :(

Hajrá duatlon EB és az aquatlon. Az tuti jól fog menni, le fogod nyomni a mezőnyt. A kilik benned vannak és most még forr a harag is, szóval, lesz motivációóóó :)

smarcsu képe

smarcsu 4125 napja

ez tényleg elég nagy szívás lehetett így. lesz ez még jobb.

Felszerelések

Egyéb Compressport R2 (ice blue)