Mike01 bringázás

2012.09.08 Szombat, 11:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

02:28:34

Távolság

75 km Szint: 2000 m

Tempó

01:59 p/km (30.29 km/h)

Edzésleírás

Mátra-kör verseny.

Az indulás után szépen haladtam előre, 4km után az Albertirsai Petró Károlyt értem utól, ráköszöntem, mentünk együtt szépen, tettem rá a kereket, mert tudtam, hogy nálam erősebb. Aztán kb. 3-4km után elhúzott. Mátraházáig végig 20-22km/h-val mentem felfele, nagyon sok embert megelőztem. Mátraházánál jött a lejtmenet, figyeltem, hogy óvatos, de magamhoz képest gyors legyek. Szépen jöttem is lefele, magamhoz képest jobban, de még így is volt 4-5 ember, aki elment mellettem.

A lejtő végén Parád előtt összeállt egy 20fős grupetto. Így mentünk együtt, de aztán maradtunk 9-en, mert a többiek leszakadtak.

Volt egy profi (később kiderült FTC klubtag) senior, aki kategóriájában első is lett. Ő mondta, hogy 200m-enként menjünk váltva, mert nincs messze a szökevény 25-30fős mezőny. Ő, én meg 2 másik srác mentünk elől váltva síkon is 45-50km/h-s tempót. Ebből látszott, hogy az FTC-s öreg, egy másik srác, és én bírjuk a legjobban, így mi mentünk elől a legtöbbet.

Sajnos többet vállaltam a vezetésből, mint az erőm bírta, így Kisnána körül leszakadtam. Épp akkor, amikor az élmezőny már csak 4-500méterre voltak. "Ezt nem hiszem el" mondtam is magamban, illetve hangosan. Gondolom ők felértek....

Mivel elég jó tempót mentünk, ezért nagyon sokáig senki nem jött mögöttem, akivel tudtam volna menni, így teljesen egyedül mentem.

Szerencsére görcsnek még nyoma sem volt itt még viszonylag jól bírtam.

Aztán beért két kis srác (bikexpress.se) beálltam mögéjük, de befogott minket egy 25fős grupetto. Azokkal mentem szépen egészen Abasárig, sőt Pálosvörösmartig.

Aztán ott jött a krach. Elkezdtem szédülni és az összes izomzatom megadta magát, de annyira, hogy majdnem leszédültem a kerékpárról. Hátranéztem, hogy jön-e valaki (senki nem jött), és úgy át mentem a másik sávba, mint a huzat. Kiírták még 3km és cél. Nagyon kész voltam, 39-25re váltottam, mert egyszerűen szédültem, odavoltam. Pedig nem nagy emelkedés van ott azon a részen, sőt szinte semmi...

2km... Leszálljak, ne szálljak? Vagy leessek? 7-9km/hval mentem. Lassabban, mint Kékesre fel....

1km... innen már csak pár száz méter. Látom a Mátrafüredi kereszteződést, onnan már csak nincs messze.. Kérdezem a pályabiztosokat, mennyi van még, azt mondják 2-300m. Közben vagy 20-an elmennek mellettem. :( Ezt nem hiszem el, mi van velem, miért szédülök.

Végül beértem, úgy hogy nem szálltam le, és le se szédültem, a feleségem és a fiam ott volt a célban, szurkoltak. Aztán a cél utáni első bokornál szépen leültem és nem álltam fel, míg meg nem ittam 1.5l narancslevet és 3szendvicset meg 2 csokit. Így mostmár hányingerem is lett. :))

Feleségem azt mondta, nagyon hamar érkeztem be. Mondtam neki, hát ha még beértem volna azzal a sorral.... (Amúgy az FTC-s öreg 2:10-zel nyert seniorban).

Mindenesetre nagyon jól éreztem magam, első igazi országúti versenyem volt, és minden jól sikerült. Az utolsó 5km ha nem lett volna. Ha.... De ugye nincs ha.

Jó kis verseny volt, a pályabiztosítás is jó volt szerintem.

Achilles láncszkadás miatt feladta a versenyt.

Vettem egy Rudy Project sisakot is, régóta le akartam cserélni, megint nem jöttem haza üres kézzel. :)

Köszönet farinak a sok tanácsért, mindent úgy csináltam, ahogy tanácsoltad, és egyértelműen hatott.

Helyezés: 104. a 318-ból. Kell még erősödni, ez tisztán látszik. Az utolsó 4-5km-en kb. 10 percet buktam, de azon sem múlt sok minden, akkor sem tudtam volna felérni a 9-es bollyal a fősorra.

Szintemelkedés: 1078m

Térképem itt: KLIKK

 

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:28:00 75 01:58 30.41 0 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

6 hozzászólás

Mike01 képe

Mike01 4311 napja

Köszönöm Tibor, zsolaaa.

Szentgotthárd nekem nagyon messze van, majd még hétvégente felmegyünk a hegyekbe, de csak edzés jelleggel.

Majd jövőre egy Gemenc kupára...:)

zsolaaa képe

zsolaaa 4311 napja

Gratulálok kihajtottad magad rendesen!

ORBEA ORCA képe

ORBEA ORCA 4311 napja

Gratulálok Mike!

Rutint meg majd szerzel még,van időd bőven:-)

Én sem szoktam magam agyon enni versenyek előtt,de azért reggel nem árt valami könnyű szénhidrátos reggeli,zabpehely,vagy tészta,ha nem is szendvics,amit tovább emésztesz.Verseny előtt fél órával lehet még mondjuk egy banán,vagy egy-két szelet müzli.Mostanában én verseny előtt inkább csak iszok,Maltodextrint keverek be,és iszok egy kulacsot bemelegítésnél.Aztán egy ilyen 70km környéki versenyre elég nekem egy nagyobb kulacs Malto mind energia,mind folyadék pótlásra.Van nálam általában mindig 2 energiaszelet,müzli vésztartalék is,ha úgy érzem nagyon szükségem van rá azt is meg tudom enni,de szinte mindig utaznak csak....

Lesz még pár verseny az idén is.Mi megyünk most hétvégén Pécs kupák,29.én Apát Hotel kupát rendezünk Szentgotthárdon,nagyon szép a táj,és kemény emelkedős,és lesz szegeden Kritériumverseny is.

Mike01 képe

Mike01 4312 napja

Kossz.:)

Nincs bennem kudarcelmeny, örultem, hogy ki tudtam adni magambol, amit akartam. Maximalisan. A kajalast elszurtam, de ez tenyleg ugy van, ahogy mondod: a tapasztalatlansag miatt. Menni kell tobb versenyre.

Most tanultam, pl. hogy valami konnyen raghato, de szilard kaja legyen nalam mindig ilyenkor.

Ez a verseny most nagyon jo volt, alig varom a kovetkezot, de szerintem mar csak jovore lesznek.

Jo befejezese volt ez a szezonnak, még 2honapig tekerek azert, de az mar szinte csak km gyűjtés lesz.

 

 

Fari képe

Fari 4312 napja

sima eléhezés...mondtam hogy jó leszel,én nem aggódtam értem ..nagyon örülök a sikeredenk,nehogy kudarcként éld meg az utsó pár kilit,a rutint a verseny előtti kajálásra is meg kell szerezni,mi jó,mi nem,mi tart ki sokáig,satöbbi...szépen fel kell még építened magad,és nagyon jó versenyeid lesznek!!!!GRAT

Mike01 képe

Mike01 4313 napja

Feleségemmel megfejtettuk, hogy mi ütött be az utolsó 4-5kmen: az hogy reggel ettem egy fel zsomles szendvicset, és azonkívül semmit nem tudtam enni az izgalomtol. Így fel 2ig nem volt bennem kaja. Szerintem már akár 1db banán is jó lett volna...

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!