Kritty futás

2012.08.18 Szombat, 00:00:00

Sport


verseny(verseny)

Edzés ideje

01:33:00

Távolság

16.5 km Szint: 200 m

Tempó

05:38 p/km (10.65 km/h)

Edzésleírás

Szálka triatlon. Futás. 

Nem mondom, hogy nem volt brutál. :) A depóban történt átöltözés után felcsoszogtam a jó meredek "felvezető" úton a futópálya kezdetéhez. A jó hírt már tudtam: végig napon és jó sok szinttel. Gondoltam sebaj, mások is bírják. Próbáltam elindulni. El is jutottam a 2 méterre levő frissítőig, ahol bedobtam egy jó nagy pohár vizet. Jól kezdődik. :) A futómozgás nem akart összejönni. Imitáltam ugyan rendesen, de nem engedelmeskedtek a lábaim. Nos, akkor nézzük a tájat és a többieket. Ők is így mozognak, vagy nekik tán jobban megy? :) A futópálya első szakasza a tó mellett volt. A 3 kör alatt el sem tudom mondani, hányszor éreztem késztetést egy tóba ugrásra. :) Aztán valahogy csak kibírtam. Az is megnyugtató volt, hogy a többiek sem száguldoztak. (Kivéve persze az élmezőnyt, akik Luke Skywalker űrjárgányához hasonló sebességgel rótták a km-eket. :) Trapp, trapp....itt a tegnapi tészta party Trófea fogadója és a fagyis, ahol tegnap isteni finom fagyit ettünk...., szép emlékek. Frissítő, óriási műanyag poharas friss vízzel. Hühhh! De finom volt. :)  Eztán emelkedő és balra ott a kicsike sárga templom, Szálka legmagasabb pontja. :) Egyenes, emelkedő, egyenes, emelkedő.....hány dombra is épült Szálka? :) Szép parasztházak között vitt az út, majd elhagytuk a Szálka táblát is és tovább küzdöttünk a meleggel, a dombokkal és önmagunkkal. Valahol a pusztaság közepén aztán fordító és frissítőpont. Megálltam, ittam bőven, aztán irány vissza a tóhoz. A lábaim ismét engedelmeskedtek: tudtam én, hogy 2,5 km legalább kell, hogy a bringa után magukhoz térjenek. :) Innentől aztán ment minden, mint a karikacsapás. Beálltam egy szép egyenletes és lassú tempóra, minden frissítőnél ittam bőven és locsoltam magam, nehogy napszúrást kapjak. Az egyik helyen dinnye is volt, nos 2 x megkóstoltam. Nagyon finom édes és lédús dinnye volt. Igazi finomság a "sivatagban". A tavi fordítónál egész szurkolótábor várt minket, köztük Anitám, akinek külön köszönet a lelkes és fáradhatatlan szurkolásért, segítésért!!!!!

Aztán egyszer csak véget ért a 3 kör és befuthattam a célba. Felemelő élmény volt. Életem első (önálló) triatlon versenye 4 óra 57 percre sikerült. Az úszó- és futópálya picit hosszabb volt, mint ahogy írták, de sebaj. A bringapálya igazi hegyi terep volt. Összességében csodálatos kis versenyt sikerült összehozni a szervezőknek. Az ellátás is mesébe illő. A péntek esti tésztapartyn "Marika" néni akkora adag tejfölös sajtos tésztát hozott, hogy máskor 2 napig eszik meg az ember ennyit. Aztán a borkóstoló a finomabbnál finomabb szekszárdi borokból. Majd a célban ismét "Marika" néni, ahogy beértem, már jött is oda: "Ugye még nem evett? Mert akkor jöjjön! Van finom babgulyás, házi kenyérrel, meg dinnye.... Hűű! Pici fújás után megkóstoltam, illetve dugig laktam, mert peremig telimerte a tányérom az igazi jó vendéglátó "Marika" néni. A legekhez tartozik még a szuper szép és női "S" méretű technikai póló, ami a rajtcsomagot képezte. Nagyon szépséges!!!! + leg: az első hely. (Bár itt volt egy kis időmérés baki, de megbocsátható, hiszen diákok és nénik mérték az időt, nem csoda, ha a nagy melegben néha nem figyeltek. De a főszervező aztán minden bakit korrigált. :):):):) Az aranyérem mellé kaptam egy palack finom rozé bort. Majd a barátokkal a versenyre emlékezve és jókat beszélgetve elkortyolgatjuk. :):):)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
01:20:00 15 05:20 11.25 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

9 hozzászólás

Kritty képe

Kritty 4244 napja

Köszönöm szépen Tomcsi!!! :):)

tomcsi képe

tomcsi 4244 napja

mindhárom távon gyönyörűen teljesítettél, ne vádold magad hogy nem :-))

ÖSSZGRATULA!

napsugárraforgó képe

napsugárraforgó 4334 napja

Itt is gratulálok!

Jó volt veletek tölteni a hétvégét!:)

Kritty képe

Kritty 4334 napja

Köszönöm szépen!!!! :)

 

necromedve képe

necromedve 4334 napja

No, ezért megérte izzadni egy picit. :) Jó lett a leírás is, az első hely meg pláne! Gratulálok!

Kritty képe

Kritty 4335 napja

Köszönöm szépen!!!! :):):):):):):):):):):)

runing képe

runing 4335 napja

"Marika néni" ..:-))) Az ELSŐK kavalkádja: Első önálló triatlon versenyeden ELSŐ....Nem aprózod el:-)! Bűszke vagyok Rád!

runing képe

runing 4335 napja

Igen, igen..."máshol/mástól" tudjuk meg??! ÓRIÁSI VAGY! Gratulálok!

Tamás55 képe

Tamás55 4336 napja

Na és az eredmény? Azzal nem büszkélkedsz? Máshol kell megtudni? GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!! 

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!