Rita 34 bringázás

2012.08.11 Szombat, 07:00:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

00:00:00

Távolság

223 km Szint: 200 m

Tempó

00:00 p/km (0.00 km/h)

Edzésleírás

-Hogy hol jártam MA jól figyeljetek!!! :)

The starting point Fonyód-Bélatelep-Balatonfenyves-Balatonmáriafürdő-Balatonberény csendes utcákba irányított a bicikliút. Pár ébredező emberke kávét és cigit szorongatva kezében kezdet a napot, de azért volt pár hasonló gondolkodású lányok és fiúk kik szintén a bicajt választották ezen a szép nyári napon. Balatonkeresztúr-Fenékpuszta nyugodt önálló kerékpárúton lehetett haladni Keszthely felé. Itt egy gyors kattintás az esőfelhőkről ami a távolban volt láthat.. Aztán Gyenesdiás felé vettem az útirányt majd Vonyarcvashegy s Balatongyörök egyik legszebb szakasza következett. Balatonedericsen egy gyors pillantás az Afrika Múzeumra s haladtam tovább Szigliget felé. Itt felmentem a Várromhoz és megtartottam az első megtett 50 km utáni pihenőmet a reggeli elfogyasztásával egybekövet. ( Úgy áll ott a várrom mint öreg király fején korhadt koronája. Ajtónak ablaknak nyílásán áttör a nap fénye s az a fény a távolból mintha drágaköve volna a koronának ) Hát ezért mentem én fel ide! :) Indulás tovább Badacsonytördemic felé itt a római úton haladtam Badacsonyon át Badacsonytomaj felé. Itt vigyázni kellett a szűk, kanyargós emelkedős-lejtős úthoz képest az autók elég gyorsan száguldoztak a gyalogosok és a bicajosok közt. Aztán következett az út talán legunalmasabb szakasza borgazdaságok amik engem nem hoznak lázba :) -Ábrahámhegy-Balatonrendes-Pálköve-Révfülöp a Káli medence Zánka-Tapolca útján. Itt a szél majd levitt az útról annyira fújt persze hol oldalról, hol szemből. Balatonszepezdnél már megnyugodtam, hogy nem tévedtem el mert hamarosan megpillantottam a Zánkát jelző táblát. Zánkán az Úttörőváros mellett egy nagy cirkusznál szabadjára engedett tigrist is láttam testközelből! :):) A következő település Balatonakali, majd Balatonudvari hol az út közvetlen a temető mellett haladt el érdekes látnivaló az 1800-as években készült szív alakú sírkövek. Örvényes-Aszófő aztán egy kis emelkedő 160 m szintkülönbséggel elértem Tihanyba. Utána persze jött a lejtős szakasz és az esőfelhő is Balatonfüredig áztatott. (De nem volt veszélyes!) Ahogy Balatonfüredben gyönyörködtem a mólónál ettem egy friss forró kürtőskalácsot s persze a fotózás sem maradhatott el. A népes tömeg, kereskedős, büfések sokasága mentén én is végig toltam a bicajt mert esélyem sem volt rá, hogy itt végig tekerjek... Balatonfüredet elhagyva

Csopak,Alsóörs,Káptalanfüred,Balatonalmádi,Balatonfűzfő,Balatonkenese,Balatonakarattya érkezett. Itt én a kaptatót választottam és 200m színt különbséggel felértem a túrám legmagasabb szakaszához ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a tóra és a túlsó partra. Balatonaligát s Balatonvilágost elhagyva megérkeztem Siófokra hol a Campingben Zsófi elkészítette a vacsorám egy isteni finom Gyrost! :) (Zsófi fiam barátnője és most ott dolgozik) Bicajra pattanva nem volt más hátra csak előre Zamárdi-Balatonföldvár-Balatonszárszó-Balatonszemes-Balatonlelle-Balatonboglár-Fonyódligeten át Fonyódra. Itt volt a finish!! :) És egy hatalmas fagyi adaggal zártam ezt a napot a kikötőben este 9 órakor!!!  I love Balaton.. I'm going again next year! :)

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Pedál
fordulat
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
00:00:00 223 00:00 0.00 200 0 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

7 hozzászólás

Csaba43 képe

Csaba43 4335 napja

Gratulálok a mai csodálatos tekerésedhez!Az elmult évben is volt egy ilyen,ha jól emlékszem spori.A fagyit nagyon megérdemelted!Jó pihenést!Egészségedre váljék a maratoni bringázás!

taki66 képe

taki66 4335 napja

Nagyon szép programot hoztál össze!!A beszámoló és a teljesítmény is irigyelni való!Gratulálok!

steve71 képe

steve71 4335 napja

Csodaszép...:)

kopi60 képe

kopi60 4336 napja

fantasztikus és gyönyörű...ennyit mondhatok a leirásból....gratulálok...

macskata képe

macskata 4336 napja

Hát ez nem semmi Rita!! ...és te egyedl mentél ezen a hosszú úton??? Nagyon erős és kitartó vagy.Gratu!!

Dex képe

Dex 4336 napja

Szép tekerés, gratula! Gondolom nem ma, hanem még szombaton történt. Akkor meg még zordabb idő volt. Pénteken én még nem mertem az egészet bevállalni, de lesz ez még így se :) Az biztos, hogy remek élmény itt tekerni!

Deseda95 képe

Deseda95 4336 napja

Rita a leírásodat olvasva egyy élmény csokrot adtál át, köszi. Ezt megélni lehetett az igazi! Gratulálok a túrádhoz!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!