Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 019 324 km-t sportoltatok
Dex
Úszás Dex  úszott  2012-07-07-n

5 / 2 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2012-07-07 08:15
Edzés típusa
Gyorsúszás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
01:20:00
Megtett távolság
5.2 km
Edzés sebessége
3.90 km/h
Edzés tempója
15:23 p/km
Edzés leírása

Balaton-átúszás

Hivatalos mért idő: 1ó 21' (lépcsőtől lépcsőig pont 1ó20p)

Elsődleges terv 1ó20' alatt, terven felül 1ó15' körüli. Végül az orvosi vizsgálatra való 3/4órás várakozás meghiúsította. 5kor keltem, majd ki a Balcsira. Hajóval még jól, 7körül érkeztem, de az orvosira várakozás egy vicc volt. Szánalmas, hogy több 100-1000embernek ilyen próba előtt ennyi kell álldogálni a tűző napon. Biztos, hogy ez ügyben írok nekik pár ötletet, mert ez így kritikán aluli volt. Ráadásul hiába végeztem 8előtt, már vagy 3/4 8 körül elrajtoltatták az első indulókat. Így kicsit gimnasztikáztam szárazföldön, majd start.

Így persze nem kerültem el, amit elakartam, még hozzá, hogy lassú úszók elinduljanak előttem. Első 1km, így mással se telt, mint hogy minden levegővételre(!!) nézegettem előre és szlalomoztam. Ez kellően elfárasztotta mind a karjaim, mind a lábamat is. Azaz egy ráhangolódásos km helyett, egy hajtós km lett,amiben elfáradtam. A küzdelmes km után muszáj volt visszavennem kicsit,de továbbra is kellett nézni előre. Balról ráadásul kisebb nagyobb hullámok is jöttek, de annyira nem zavartak meg, csak mikor nagyon nagy jött. Alapból jobbra veszem a levegőt, így tettem most is. Azért is kellett sűrűn előre figyelni, mert a hullám és a lassú mellúszók mozgásából fakadóan, 1x ott voltak előttem, utána hirtelen sehol, következőre megint ott. Egészen 3km-ig tartott a kerülgetés, onnan már viszonylag keveset kellett tekintgetnem. Eddig és ezután is volt azonban széltében egy kis össze vissza úszásom is,a hullámok miatt nem mindig éreztem az egyenest. A karok viszont beálltak, akárcsak a lábak, pedig a víz pont jó volt (úszósapkát se vettem). Egy egy mell tempót is beleraktam, pluszban úsztam pár 100m-t szinte csak karral, lábamat pihentetve-lazítva. 4km után(!!) éreztem azt, hogy az állapotom jó, bemelegedtem és nincs beállva semmim, így az utolsó km-t tudtam érzésre jól megúszni. A sokak által (bár lehet ők sosem úszták még át) várt nagy gyaloglás persze idén is elmaradt, utolsó olyan 100m-t ha lehetett. Én pillangósan ugrálva jöttem ki, végén próbáltam volna futni, de max görcsöt tudtam volna csak elérni vele.

 

Összegzés: a körülményeket figyelembe véve az időm jó, de ideális esetben (első start) ez percekkel jobb idő lehetett volna. Ez utóbbit sajnálom, főleg hogy nem rajtam múlott.

7 hozzászólás

necromedve 4320 napja
necromedve képe

Azért így is baromi gyors, legalábbis nekem. :)

Dex 4319 napja
Dex képe

Neked ez a gyors, nekem meg az sok, amit te úszol :) Mindenkinek megvan a maga keresztje :D

Kovada 4319 napja
Kovada képe

Sajnálom hogy nem értél oda időben. Én 6.45-kor álltam be a sorba, kb 100-an álltak előttem, 7-re már többszázan mögöttem. Az orvosi vizsgálat tényleg egy vicc, nem értem miért nem elég lenyilatkozni hogy tudok úszni és egészséges vagyok. Aztán 7.20-kor nyitottak, 15 percre rá már átöltözve a rajt felé tartottam, ott meg előrefurakodtam. Érdekes lett volna, ha együtt rajtolunk, mert szinte végig tökegyedül tempóztam. Sztem össze tudtunk volna dolgozni, bár a hullámos vízben elég nehéz a bolyban úszás.

Dex 4319 napja
Dex képe

Én azt is megoldásnak tartanám, hogy ha mindkét parton lehetne nevezni, vagy minimum orvosit csináltatni. Vagy 1hétnél nem régebbi háziorvosi vagy sportorvosi igazolás. De ez így botrányos volt. Nekem, azért mert nem értem oda rajtra, de idősebb korosztálynak,vagy kevésbé felkészült sporttársaknak se hiszem, hogy jól esett.

Lábvízen már ezer éve nem úsztam, lehet nem is menne :D meg azért ez nem tiszta víz, hogy látni is lehetne.. de biztos jobb lett volna,de megelégedettem volna egy nyugodt úszással is, az is percekben mutatkozott volna meg. Majd jövőre.. ha folytatom az úszást, akkor az már jó időt fog jelenti :P no nem 1ó2percet mint amivel most nyertek

Zolo 4317 napja
Zolo képe

Jó tempó, gratulálok! El tudom képzelni a kerülgetéses részt, és totál átéltem. Számomra is az volna a horror, szóval vagy nem indulok el soha, vagy csak úgy, ha előző este már ott alszom el Révfülöpön, és az elsők között érek ki a rajthoz. :D

Zolo 4317 napja
Zolo képe

Ja, és a barátnőm úszott, szóval ott vártam rá a rajt oldalán, de amiket a saját szememmel láttam, az dráma volt. Hihetetlen sorok mind a nevezésnél, az orvosi vizsgálatnál, és a rajtnál is. Aztán elmesélte, hogy a másik oldalon a saját cuccára várt kb 1 órát azon a fehér zúzott kövön, aztán az enni-/innivalóért már nem is állt sorba, mert még egy órát kellett volna aszalódnia a napon. A szervezés tényleg botrányos lehetett versenyzőként átélve.

Dex 4316 napja
Dex képe

Szívás az biztos. Írok is még majd nekik levelét, persze nem beszólós módon, hanem inkább tanácsadó módon.. szerintem könnyen megvalósítható dolgokat ajánlok.

Jövőre én is korán indulok, és elején rajtolok (remélem :) ) és próbálom majd megdönteni a rekordom :P

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!