Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 573 741 km-t sportoltatok
Dex
Bringázás Dex  bringázott  2012-03-24-n

5 / 1 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2012-03-24 11:00
Edzés típusa
Normál tekerés (edzés)
Edzésmunka ideje
04:00:00
Megtett távolság
114 km
Edzés sebessége
28.50 km/h
Edzés tempója
02:06 p/km
Időjárás
Napos idő Napos idő, 22 fok, Gyenge szél
Edzés leírása

Két részletben történt a mai etap, mivel kitekertem Balcsira, ott pihi és ebéd (kb 2óra), majd haza:

 

Szinte az egész napra jellemző, hogy a lábam továbbra se kívánja a pörgetést. Pedélfrekvenciát csak visszajelzésként figyeltem, úgy hajtottam, ahogy érzésre jó volt. Ez olyan 80-90-es fordulat közé esett. Kifelé a táv kb 2/3-a szélcsendben telt el, csak a végére, a Balcsi körül élénkült meg a szél, pechemre szembe-,oldalszembeszél formájában, így az  átlagot csak meg akartam tartani. Pont ekkor éreztem úgy, hogy a pörgetés is kezd jól esni, de így maradt a taposás. Erőltetni nagyon nem akartam, mert tudtam, hogy haza is akarok még jutni. Amúgy 24-26körüli átlagot terveztem, így ez a 28,7 nem rossz.

 

Ebéd és pihi után elindultam haza, de előtte kis Balcsi part.

 

Balaton

 

Hazafele elindulva hamar világossá vált, hogy a szél nem fog annyit segíteni, mint reméltem és nem klassz hátszél lesz, hanem szintén oldalszélszerű. Illetve délelőti km-ek sem tűntek el nyomtalanul. A bemelegítés után már az első emelkedőknél is éreztem, hogy ez nem lesz könnyű menet. Kicsit erősebb tekerésnél nagyon könnyen és hamar kezdtek el savasodni a lábaim. Így aztán egyből visszavettem és nem erőltettem felfelé. A szél néhol befújt oldalról,ami tovább nehezítette a haladást. Indulás előtt azt terveztem ,hogy bár hazafelé nehezebb a terep és bennem van már egy közel 58km,de a hátszél miatt tudok majd jobb átlagot menni. Erre sok esélyem nem volt, mert nem sok helyen volt segítő hátszél. Szerencsémre azért erre nem törekedtem, mivel már az elején észleltem,hogy a terv kukás. Osztopán után kb véget értek az emelkedők és kicsivel később letudtam az oldalszeles részt. Eddig 27,2 volt az átlag. Utolsó kb 20km-re azért nekifeküdtem, de csak úgy finoman, haladósan,de sok erőm nem maradt. Azért felhúztam az átlagot kicsit, de az utolsó kb 10km-re eléhezés közeli állapotba jutottam (csak víz volt nálam végig) . Többször volt itt,hogy kisebb emelkedőkön, de inkább húzódásokon lendületből akartam felmenni, de a lábam egyből jelzett,hogy nem jó ötlet,így egyből visszagangoltam és hagytam esni a sebességet. Végére a vádlim már 2x akkora volt, úgy beállt.. kulacsokat érte folyamatosan :) Leszéllva azonban mégis a combomat éreztem K.O-snak. Görcs határát súroló fájdalom. De egyből elkezdtem nyújtani és inni-enni mindent amit találtam (kóla+ásványvíz+szörp, sós perec, keksz, csoki- stílszerűen Balaton szelet). Plusz kis masszírozás. Így viszonylag gyorsan helyre jött.

 

Holnapra a terv hosszabb futás. Emellé most egy nagy kérdőjel került. Biztos elindulok, és majd meglátom hogy megy. Lehet,hogy elmegyek egy kicsit kevesebbre és a végét a pályán futom, hogy ha sok, akkor gyorsan haza tudjak kocogni. Amúgy teljesen jó volt a mai tekerés. Az,hogy elfáradtam, az nem baj. Ettől eddig bármikor elfáradtam volna :)

3 hozzászólás

necromedve 4476 napja
necromedve képe

Szép kör! Bár úgy elég húzós, hogy két óra után megállsz, és nincs nálad kaja, csak víz. Nálam legalábbis olyankor szokott jönni az eléhezés, vércukor nélkül nem tudok újra utazótempóra felpörögni. Erre van valami trükköd?

necromedve 4476 napja
necromedve képe

Hopp, másodjára látom, hogy ott volt ebéd. :D Akkor sztornó a kérdés. :)

Dex 4476 napja
Dex képe

Oké :D Bár azt azért megjegyzem, hogy az energiapótlásnak nem vagyok a mestere, és ha vmit különösen meg kell tanulnom, akkor az ez. Úszás közben semmit nem frissítek, távtól-időtől függetlenül. Futásnál sem jellemző. Korábban se. Azaz nyáron is 20km minden nélkül. Idénre azért tervezek változást e tekintetben. Egyedül bringára szoktam vinni vizet (korábban pedig vmi kis kaját). Voltak 4órán túli versenyeim és ott is rosszul táplálkoztam.. verseny után rendre rosszul is voltam. De ha lesz trükköm, akkor szólok :))

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!