Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 517 593 km-t sportoltatok
Czeglédi Ferenc
Futás Czeglédi Ferenc  futott  2011-10-22-n

5 / 4 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2011-10-22 12:00
Edzés típusa
Hosszú futás (edzés)
Edzésmunka ideje
01:42:10
Megtett távolság
20 km
Edzés sebessége
11.75 km/h
Edzés tempója
05:07 p/km
Maximum pulzus
186 bpm
Elégetett kalória
1392 kcal
Időjárás
Felhős idő Felhős idő, 8 fok, Szélcsend
Edzés leírása

Üdv Mindenkinek!

A mai cél az volt, hogy fussak egy viszonylag hosszút, de úgy hogy nem megeröltetve, valahol 5-5.20 közötti tempóban.

Ha jól számolom sikerült is.

A pulzusmérőt feltettem, de nem néztem, a stopper volt bekapcsolva.

A 2. körben jártam amikor egy ismert, környéken lakó kertész megkérdezte, hogy ma hány kört futok?

A következő körben két etnikum húzott egy kis szekeret, és ők kérdezték meg: "főnök folyamatosan futsz, mennyit futol ma?" én futottam, ők sétáltak, de majdnem ők lettek rosszul mikor mondtam nekik, hogy ma 20 km futok, de márcsak kb. 15 km van hátra, ami nem sok....

1 km-mel odébb pedig egy ismerős kb. 150 kg-s férfi mondta, hogy: " látom csak te akarsz az első lenni a futóversenyen"

16 km-nél jártam amikor az óra keményen besípolt, ( mint láttam 180-nál sípolt be) igaz akkor eléggé szétesett a mozgásom, kicsit lassítottam, és 20 mp után elnémult, az utolsó körön még kétszer megszólalt, de csak néhány mp-re.....

Egész jól elfutogattam, egyszer álltam meg inni, szerencsére nem volt eső, de totál be van felhősödve, szél sem volt.

Bőven tudtam volna még futni, de a mozgáskordinációra már kellett volna folyamatosan figyelni.

Január végéig, nincs konkrét edzésterv, most alapozás megyen, viszonylag magas heti km számmal, 5 perc/km fölötti átlagtempóval, max. heti egy gyors futással.

Január végére sziklaszilárd alapokat akarok, amire lehet építeni!

( a kalóriát remélem, hogy jól néztem)

29 hozzászólás

Tündüs 4625 napja
Tündüs képe

Egésszégedre Feri és további jó alapozást!

 

Czeglédi Ferenc 4625 napja
Czeglédi Ferenc képe

Köszönöm szépen, egyszerre véleményeztük egymásét....

RemAti 4625 napja
RemAti képe

Ha alapozol akkor ekkor távolság 5.20 - 5.30-as tempó legyen. Egészségedre! Szép volt!

notromo 4625 napja
notromo képe

grat szép futás volt!!

Czeglédi Ferenc 4625 napja
Czeglédi Ferenc képe

Köszönöm szépen!

Attilám! Nekem is célom, hogy kicsit lassítsak, cél egyenlőre az 5.15 környéke, ami gyakorlatilag ott van amit te írtál!

faxau 4625 napja
faxau képe

Egs! kellemes alapozást! És hasonló kellemes hosszúakat!!

Briel 4625 napja
Briel képe

Egészségedre a hosszút!

Látom kibékültetek. Mármint Te és a pulzusmérő. :) Legyetek barátok! :)

Czeglédi Ferenc 4625 napja
Czeglédi Ferenc képe

faxau: köszönöm szépen!

Gabi: rendkivül finoman fogalmazva még messze nem vagyunk puszipajtások azzal a vacakkal....

Briel 4625 napja
Briel képe

:D

szelidlendulet 4625 napja
szelidlendulet képe

Egészségedre!

lassukapitany 4625 napja
lassukapitany képe

Nagyon szép futás! Már alig várom, hogy lássam, Debrecenben milyen félmaratont futsz majd! :)

Czeglédi Ferenc 4624 napja
Czeglédi Ferenc képe

Köszönöm szépen.

Az még bőven odébb van.....

lassukapitany 4624 napja
lassukapitany képe

Annál jobb lesz ott az időd! :)

Czeglédi Ferenc 4624 napja
Czeglédi Ferenc képe

Úgy legyen!

Hauanita 4624 napja
Hauanita képe

Csak az van Fecókácska (már csak ha ennyire nem bírsz leszokni az Anitácskázásról, bár nem tudom, mikor keveredtünk ilyen cská-zós viszonyba!!!), hogy innentől kezdve nem fogod tudni átverni az embereket azzal, hogy te milyen hűdelazán futod ezeket az 5 perces tempókat. Mert a 180-as pulzus nem laza. Még nekem, meg Móninak sem az, pedig nekünk kifejezetten magas a terheléses pulzusunk. 

Úgyhogy innen két lehetőséged van: nem vered át magad és ismeretségi körödet ezzel hűdelaza szöveggel, vagy kénytelen leszel ismét letenni a pulzusmérőt, hiszen elárulja rólad az igazságot. Vagy megpróbálsz alacsonyabb pulzussal futni, de az meg 6 perc körüli lesz, amit meg nem visel jól az egód. Érdekes lesz látni, hogyan folytatod.

Hajrá! :-)

Czeglédi Ferenc 4624 napja
Czeglédi Ferenc képe

Kedves aranyos, drága Anita! (most elmaradt a cskázós toldalék)

Szerény véleményem szerint 16 km megtétele után ÁTLAGBAN! 5 perc 6 mp tempónál, ha egyszer-kétszer bejelez a kütyü nem tragédia, főleg úgy, hogy miután sikerült helyreállítani a mozgáskoordinációt, és lassítottam kb. 2-3%-ot azonnal elnémult....megjegyzem, hogy 16 km előtt néma volt mint egy hal....

Ha át akartam volna verni a jónépet nem írom le amit leírtam, nem így van?

lassukapitany 4624 napja
lassukapitany képe

Ha tehetek egy javaslatot, írj átlagpulzust...a max pulzus lehet akár domb, vagy akármi is, én az átlagot írnám be, az jobban jellemzi a futást.

zoles73 4624 napja
zoles73 képe

20 km 1.42.10: ez szép, ha erőlködtél, ha nem, de megcsináltad.Majd kialakul hogy hosszu távon mi lesz, de hát ez a játék ,és most pulzusmérőd is van ,ami szépiti a játékot. Egs.

Czeglédi Ferenc 4624 napja
Czeglédi Ferenc képe

Köszönöm szépen úraim!

trixi55 4623 napja
trixi55 képe

Egyetertek, az atlag pulzust nagyon fontos lenne kovetni, mert az nem fog felmenni egy-egy rossz merestol, ha a kiugras esetleg azert van mint ahogy nalam is, ha nem eleg vizesen, vagy nem eleg szorosan teszem fel az ovet, tehat objektivebb eredmenyt kapsz. Meri az orad az atlagot is? Egyebkent egeszsegedre!:)

Czeglédi Ferenc 4623 napja
Czeglédi Ferenc képe

Köszönöm szépen kedves Trixi!

Halvány lila gőzöm sincs róla, hogy méri-e az átlagot....tudom mélyedjek el a kezelési útmutatóban....

torolt_12 4513 napja
torolt_12 képe

Hauanita +1! Hát pontosan erről van szó, erről beszéltem én is korábban! Van persze harmadik lehetőség, kikopizni valaki más naplójából 154 bpm átlagpulzus-értéket. :D :D :D Én jóban vagyok a pulzusmérővel, csak néhanapján teszem le. Vállalom magam és a tempóm, vagyok, aki vagyok. Ugye nem kell semmit rejtegetni, csúsztatni, ferdíteni! Azt hittem, ez egy őszinte oldal, ahol az emberek őszintén vállalják magukat annak, akik. Általában igaz, de azért vannak ritka kivételek... 

Férfi létére kihívni egy nőt 35 km-re... Jujjujjuj!

Nos: az én órám tájékoztatójában van egy csodálatosan szép ábra az adott pulzustartományokon elégetett zsír-szénhidrát arányokra. Mi is az az aerob zóna, zsírégető tartomány? Mark Allen adott egy képletet a határérték közelítő számításra. (ő és más is...) Miért is nem megy le  tekintélyes pocak, miért is állunk fejre a sok szőlőcukortól? Hmm? Végtelenül egyszerű a válasz: a sok anaerob-edzés miatt... Mivel aerob pulzuszónában képes leginkább a szervezet a zsírt felhasználni a mozgáshoz szükséges üzemanyagként. Ha magas tartományon dolgozunk, javarészt szénhidrát ég el üzemanyagként, mely a raktárak kimerüléséhez, vércukor leeséséhez vezet. Leesett vércukor miatt az agyunk jelez, hogy cukorra van szükség, majd a hirtelen felszívódó nagy mennyiségű szőlőcukor szomjúságot, ájulást okozhat. Ha viszont nem eszünk szőlőcukrot, akkor az alacsony vércukor miatt alél el a páciens. Van/lehet zsírtartalék, de azt a szervezet nem képes elégetni a mozgáshoz, nem képes azt cukorrá alakítani az anyagcsere. Ezért van szükség aerob edzésekre, hogy ne csak a keringési rendszert és az izomzatot fejlesszük, hanem bizony az ANYAGCSERÉT is edzeni kell, fokozni gyorsaságát. Mert itt még senkinek nem sikerült mindössze 10 nap kihagyás alatt két kilót híznia, ami több, mint egy kiló hízás egy hétre. Rekord! Bravó! :D Fejre állni a cukortól, gyorsan hízni, a 4 órás maratonnak még csak közelében sem járni: és mindezek hatására bátran kijelenteni, hogy "Az én módszerem nekem bevált..." - mégis mi alapján jelented ezt ki ilyen határozottan? A tények és az adatok (pulzus) azt mutatják, hogy az "Én módszerem" teljes katasztrófa, nem hatékony... Lehet vele csodás 10-21 eket futni extrém magas pulzuson, de maraton és hosszabb távokon becsődöl. Majd figyeld meg, hogy igazam van! Vegyél vissza az arcból légy szíves! Ezt már szépen is írtam én is, más is. Nem szimpatikus ez a hozzáállás. Felnőtt ember képes beismerni azt, hogy tévedett és nem helyette csúsztat, sunyít... (nem szeretném a ha***ik szót használni!!!) Sok sikert kívánok!

Czeglédi Ferenc 4513 napja
Czeglédi Ferenc képe

Ismét egy végtelenül kedves hozzászólás Orsolyától! Orsi úgy ltátom, hogy ismét üldözöl!

Hízás: tévedel, mivel Orbea Orca barátunk többet is hízott mikor kórházban volt egy esés következtében! Heti kb. 1 kliót hízni nem nehéz, leadni viszont nem mindig könnyű.....

Mark Allen nem igazán tud izgatni! Ha e hónap 26-án jössz Debrecenben ott személyesen is megcsodálhatod a futásomat, ha gondolod le is futhatod a távot! én örülnék! 

de remélem, hogy ebben az évben ki fog derülni, hogy nincs igazad! ismered a "Mit érdemel az a bűnös " játékot?

Ha le tudom futni a maratont 4 órán belül találj ki magadnak valami büntit, mondjuk, hogy 365 napon belül te is köteles vagy azon időn belül lefutni!

Persze ha van jobb ötleted!

torolt_12 4513 napja
torolt_12 képe

Esetleg magyarázhatom tőmondatokban is, szólj, hogy melyik mondatom nem világos! :D Sajnos kiérdemelted: hányingerem van Anitához hasonlóan! (ezért találkozni sem akarok, ha nem gond.) Fogok futni, de nem Debrecenben! Lehetne, hogy ne használjak negatívabb jelzőt, mint Te, de akkor nem lennék már őszinte... Ez van! A tempód, edzetlenséged és a ferdítéseid sem érdekelnek! Majd lesz ignore gomb és nem kell elviselnem a privát hazudozást sem!

 

Nem akarok találkozni, nem vagyok doromboló kiscica, látom már Muharit is legyöngyvirágoztad Zénóka mellett! Jó, hogy ezt megengeded magadnak... olyanokkal, akikkel nem találkoztál.

torolt_12 4513 napja
torolt_12 képe

Ja, és nem tévedel, hanem tévedsz... Látom, az igeragozás sem megy: nem futol, fogol, hanem futsz, fogsz! Nagyanyám 4 elemivel tájszólt, az egy dolog, de aki minden fórumon a diplomáját hangoztatja: gáz!

Czeglédi Ferenc 4513 napja
Czeglédi Ferenc képe

Kedves, aranyos Orsolya! Neked rendkivül fejlett...negatívizmusod van!

De én nem szólok hozzá a te edzéseidhez, te viszont......Nagy örömöt okozna ha ez kölcsönös lenne!

torolt_12 4513 napja
torolt_12 képe

Nekem is nagy örömöt okozna, ha nem szemetelnéd tele minden újonnan regisztrált ember blogját a tanácsaiddal... Mást sem lehet olvasni! Már annyiszor kértük! Sokan segítő szándékkal szóltak hozzád, nem sajnálták a drága idejüket, hogy hosszasan koptassák miattad a billentyűzetet! Tibor, Pecsenye, Amatőr... Te mindenkit lehurrogtál, kioktattál! Nem csak a Te időd drága, az övék is az. Tavaly is ezt mondtad: majd pár hónap múlva megbeszéljük. Akkor sem sikerült közelébe sem jártál. Innentől kezdve nem érdekel. Súlyos kisebbségi érzésed van, nem mered fölvállalni magad: ez nem visz előre soha senkit!

monique 4512 napja
monique képe

aorsolya, hagyd már Ferit, ha neked nem ír már be a naplódba. ha más embereknek (akiket említettél) gondja van/lesz Ferivel, majd szólnak ők maguktól is.

 

az sem a te bajod, hanem csak az övé, ha nem érti meg, hogy túl gyorsan futja a hosszúkat. nyilván egy darabig működik ez, szép volt az a 25km-es verseny, de egy idő után (és hosszabb távokon) nem működik ez a módszer tovább. meg sérülésveszélyes is.

 

Anita, én eddig is tudtam h nem laza neki, korábban voltak ellentmondások a leírásban, arra rákérdezve egyértelmű lett. :) amúgy sztem csak nincs tisztában vele, h mi az igazi laza futás.

 

Feri, konkrétan a lényeg az, hogy ha 16km alatt elértél 180-as pulzusig, akkor túl gyors volt. akkor is, ha előtte nem szólt be. nyilván 180-ra állítottad a sípolást, de akkor már rég késő! a mozgásod is azért volt szétesve. ez azt jelenti, hogy elérted az anaerob küszöböd, ill. lehet túl is lépted. be is lassultál. ha már felvetted a pulzusmérőt, akkor miért nem nézted időnként? érdekes élmény lehetne, ha egy edzésen megpróbálnál mondjuk 150 alatt futni végig (de legalábbis 160 alatt). egyszer igazán kipróbálhatod azt, hogy tempóval nem törődve futsz. :)

torolt_12 4512 napja
torolt_12 képe

"Mit érdemel a bűnös?" - korábban nem győztem törölgetni, újra felvenni az edzéseket miatta. A 4 órás maratont pedig akkor futom le, amikor tudom, és nem fogja nekem megszabni senki. Az arcomba hazudik, megpróbálta megmagyarázni, hogy én nem is létezem, csak mert valaki azt mondta neki...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!