Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 579 432 km-t sportoltatok
ikerkaszat
Futás ikerkaszat  futott  2010-10-16-n

5 / 2 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2010-10-16 10:00
Edzés típusa
Tempó futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
01:52:56
Megtett távolság
21.1 km
Edzés sebessége
11.21 km/h
Edzés tempója
05:21 p/km
Elégetett kalória
1370 kcal
Időjárás
Felhős idő Felhős idő, 10 fok,
Edzés leírása

3. Zalai futóparty Bagod, Aszfaltszaggatók versenye

Úgy lenne szép, ha tudnék javítani valamit a kanizsai időmön. Meglátjuk!:-)

Sikerült!:-)

 

A mezőny vitt magával meglepő gyors tempóban (amit akkor nem is éreztem gyorsnak). Aztán 2 és 3 km között elkezdett a szervezetem tiltakozni a futás ellen. Nem tudtam, hogy komolyak-e a fájdalmaim vagy csak hisztizik a testem. Éreztem, hogy valaminek kell történnie, mert különben feladom és vissza fogok sétálni a rajt helyszínére.:-( Elém hozott a Sors egy 12 éves kislányt, aki 5:31-es tempóban futott.Felnéztem rá, de nagyon.  Elkezdtem vele beszélgetni, 3-szor megdícsértem a tempóját, megbeszéltük ki, milyen, távot fut és mondtam neki, hogy nagyon ossza be az erejet, mert 10 km rengeteg. Kb 7-800 méteren vele futottam, majd elbúcsúztam tőle és az ő HAJRÁ buzdítása után minden bajom elmúlt:-)

 

A visszafele jövő sporttársak biztatása, a sok kedves, mosolygós ismerős arc olyan pozitívan hatott rám, hogy 5:23 ezrekkel fordultam. :-)

Hát a frissítésen majdnem megbukott ez a versenyem. Megkérdeztem egy aszfaltszaggatót, hogy hány kmenként van, mert a versenykiírásban nem volt benne. Válasz 5km, 10,5 km, 16 km! Kitűnő gondoltam, így kell lennie ennek. DE 5 kmnél nem volt semmi:-( Próbáltam a jó oldalát nézni, nem megy az idő a frissítéssel. Mire elértem a fordítót már nagyon szomjas voltam. így felvettem egy isot és egy vizet, és megpróbáltam két pohárral a kezemben futni és valamit inni. Hát lötyögött mindenfele. Gyors megállás isot felhörpintettem, vízzel futottam, aminek a nagy része nem az én frissítésemet szolgálta. Így szomjas maradtam. Egy szurkolótól (aki az én tempómban futó párját biztatta és fotózta) könyörögtem egy kis vizet kb 13 km-nél, amikor másodszor találkoztunk eldugta a vizet, viszont harmadszorra két üveggel készült. Köszönet érte neki:-) 

Szóval igaza van a Futótársamnak, hogy készülnie kell a váratlan helyzetekre. És visszafele már nem voltam biztos, hogy ott lesznek 16 km-nél a frissítők, de ott voltak. Ez a frissítés ügy, annyira kizökkentett a tempófutásos problémákból, hogy a kilométerek viszont csak úgy repültek 5:21-es tempóban. :-)

A frissítő hölgy a verseny után elnézést kér, mert nem találta meg egyből, hogy hol kell frissítenie, ezért nem ért oda.

 

Összefoglalva sokkal gazdagodtam és nem bántam meg:  új helyzetekkel találkoztam, amiket muszáj volt megoldanom (holtpont 2 km-nél !!!, frissítéses probléma), a  tempóváltásos előzgetések még mindig önbizalmat adnak és erőt, gyönyörű őszi táj, második és terveim szerint utolsó félmaratonom:-)

4 hozzászólás

TiGör 5013 napja
TiGör képe

Jó terv, szorítani fogok!

yeppster 5003 napja
yeppster képe

:D

Gratula.

 

TiGör 4995 napja
TiGör képe

Nahát Dóri, ez igen szép eredmény! Miért az utolsó félmaraton? Vagy csak idénre?

zsolaaa 4638 napja
zsolaaa képe

Jó kis verseny volt ez. Idén én sem mentem. Nem vagyok versenyképes állapotban, ráadásul kificamítottam a bokám tegnap

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!