Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 624 840 km-t sportoltatok
Mike01
Bringázás Mike01  bringázott  2010-08-14-n

Edzésvégzés időpontja
2010-08-14 15:50
Edzés típusa
Állóképesség javítás (edzés)
Edzésmunka ideje
02:00:51
Megtett távolság
40.05 km
Edzés sebessége
19.88 km/h
Edzés tempója
03:01 p/km
Minimum pulzus
115 bpm
Maximum pulzus
128 bpm
Átlagos pulzus
121 bpm
Pulzustartomány
 
Elégetett kalória
1180 kcal
Időjárás
Napos idő Napos idő, 30 fok, Szélcsend
Edzés leírása

Sik szakaszon, egyenletes (alacsony) pedalfordulat, cel a pulzus 120 korulon tartasa volt. Odafele gyakrabban volt 120 alatt, hazafele mar 126-ot is bekaptam neha. A sebesseg magamhoz kepest megdobbentoen jo lett, gondolom a siksag hatasa, es a nem erosen bekezdese. Edzes tipust majd Balazs ha benez, megmondja, hogy mi ennek a neve.

(Igy kellett volna tegnap is menni, nem mint az eszetlen, es persze nem a dombsagra. :( )

Terkepem itt: KLIKK

10 hozzászólás

Fari 5071 napja
Fari képe

igen ő az...jo vagy-jo vagy!!!!!!

Fari 5071 napja
Fari képe

tudományosan+tervszerűen=eredményesen...télen voltunk alapozás elején,és végén terheléses vizsgálaton,onnét megvoltak a zonák:álloképességi,erő,tempozona,satöbbi...mindenesetre én szerteek igy edzeni,kis tudományt belevive,érdekes dolgok(főleg a pulzus helyett wattra edzeni,sokkaal jobban látszik a fejlődés

Mike01 5071 napja
Mike01 képe

Koszi.

Erre a terheleses vizsgalatra mostmar en is elmegyek, mar a futas vegett is, meg jovore a kozeptavu triatlonra fel akarok keszulni, es elotte elmegyek, de az idenre mar hagyom. Azt a Watt pulzust nemreg olvastam a Lance Armtstrong 7hetes edzesprogram c. konyben, hogy o is azt hasznalta/hasznalja, es az a legpontosabb (meg te is emlitetted korabban).

Fari 5071 napja
Fari képe

érdekesség:Lance 2001be 445 ÁTLAG wattal ment a tourmaletre,nekem most kb 400körül van a max..jo nem??

Mike01 5071 napja
Mike01 képe

Fu, hat mind a ketto nagyon komoly.

ORBEA ORCA 5071 napja
ORBEA ORCA képe

Nekem tetszik:-)

Az átlagpulzusod neked nem muszáj 120 alatt legyen,a max-odhoz mérten 130-135 is lehet.

Ugyanilyen tempóban mehetnél 3-4 órát,mert igazándiból az állóképességi edzés úgy 2,5 óránál kezdődik.

Az nem baj,hogy ha néha rövid pár perces szakaszokra felmegy a pulzusod 140-150-re ha van egy-két domb,csak feljebb ne menjen arra figyelj.A sebesség másodlagos,ezt írtam többször,de minél többet edzel majd így hosszút annál jobban javul majd az átlagod is úgy hogy a pulzusod lent marad.

Nézd meg a mai edzésemet,én is csak egy sima állóképességit mentem.

Mike01 5071 napja
Mike01 képe

Epp azt neztem, mig te ezt. :))

Rendben, megfogadom a tanacsod, meg mondjuk ezt mondtad korabban is, a hosszu edzesek legyenek lazak. De mostmar tenyleg figyelek rajuk. Lesznek a dombos edzesek (fel-le a nagy emelkedomon, tudod...), ezek 40km koruliek leszenek bemelegitessel+levezetessel. Es lesznek a hosszu, laza edzesek, olyan 70-80km korul, sik terepen (ugyanaz mint a mai, csak hosszabb). Koszonom a tanacsaidat, es tovabbra is olvaslak figyelmesen. (Nagyon sokat kell meg tanulnom, ugy elmeletet, mint gyakorlatot.)

Fari 5071 napja
Fari képe

azt azért mindenféleképp vedd  figyelembe hogy mire is készülsz pontosan!!!!

Mike01 5070 napja
Mike01 képe

A feltavu triatlonra, jovore ez a terv. De iden meg minden teren alapozas elotti km gyujtes lesz. Valahol olvastam, mar nem emlekszem hol, hogy allitolag az alapozas elott a kezdoknek jot tesz a laza sok edzes, km-gyujtes gyanant. Mert az alapozas egyre kemenyebb lesz, es utana johetnek a konkret versenyre valo felkeszulesi edzesek. Idenre egyetlenegy konkret tervet akarok meg megcsinalni, az a felmaratoni edzester kezdoknekv. 12 hetes, ami tetszik, mert jol elnyujtott, kozben a kerekparral a fentebb leirt modon lesz km gyujtes. Ez igy nov. vegeig kitart, de a kerekparrol lehet hamarabb at kell ulni a spinning gepre. Idenre nagyjabol ez a terv, aztan majd decemberben 4 het piheno, es utana kezdek alapozas vagy a feltavu triathlon edzestervet, ami szinten jol elnyujtott, nem olyan hirtelen. 5 honapos. De elotte akkor terheleses vizsgalat, majd szerintem valamelyik Bp-i cegnel(pl. itt). Anno a felesegem katonatiszt volt, es nekik evente volt, Zugloban, de mar nem tudom hol. 1000fele adatot lemertek neki, vernyomast is, meg csomo mindent, tan meg most is megvannak a papirok, lehet meg is kerestetem vele... :)

Szoval nagyjabol ez a terv, tudom - boven kell meg finomitani rajta, sok tenyezot kell figyelembe venni (pl. idojaras), de vazlatosan errol van szo.

.

JA: es hozza kell tennem a tegnapi edzeshez, hogy ma reggel a vadlimban (!!!) erzek izomlazat, es faradsagot, a combom abszolut rendben van, de a vadlim faradt. Erdekes, pedig nem is nyomtam meg, tok egyenletes, konnyu tekeres volt. Mai nap ki is marad, laza 3. vagy max 4km-es futas lesz.

kipage 5068 napja
kipage képe

A piramis az egy állóképesség fejlesztő úszásféle. Akármelyik úszásnem választható (gyorsban a legjobb).  100m- 200m-300m- 400m-300m -200m-100m köztük pihenő 1-2perc is lehet akár. A lényeg hogy mint a piramis felépíted a távot, aztán leépíted. Az utolsó 200m gyötredelmes szokott lenni, viszont az utolsó 100on már repülök.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!