Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 46 599 467 km-t sportoltatok
Tomkele
Futás Tomkele  futott  2016-12-31-n

5 / 1 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2016-12-31 00:00
Edzés típusa
Dombos futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
03:28:00
Megtett távolság
41 km
Edzés sebessége
11.83 km/h
Edzés tempója
05:04 p/km
Szintkülönbség
700 méter
Időjárás
Részben felhős idő Részben felhős idő, -5 fok,
Edzés leírása

Zalaegerszeg MMM.  Másfél hónapon keresztül egészen az utolsó pillanatig töprengtem,  hogy 24 vagy 41 km legyen. 2015 ben fél év aktív futás után a 24 mentem, kicsivel 2 órán túl. Végül a hosszú távú maradt, talán a kihívás miatt, felmaratont futottam már sokat maratont csak egyszer. Felkészülés semmi különös.  Együtt utaztunk és ez sokat jelentett.  Előre kettő dolgot fogadtam meg a versennyel kapcsolatban, nem futom el az elejét és hogy nem beszélgetek sokat. Hideg, viszont tiszta idő tetszett kívánni sem tudtam volna jobbat futashoz. Rajt után igyekeztem nem túl gyors, folyamatos tempót tartani  (sapka 1 km nel lekerült) tv toronyig előzve 1-2 ismerős 10 km indult futót, lefelé viszont a faleveles köves nem ment. Jánkán 8 körül együtt futottam hozzám hasonló felmaratonistakkal itt kényszerítettem magam lassabb tempóra.  Teát és banánt minden frissítőnél fogyasztottam, és kettő zselét összesen.  10 km-nel a rajtszámom félig elveszett,  emiatt rövid megálló, itt hagyott el Horváth Balazs 24 km kategória gyoztes. Időm 10 nél 46, 30 volt ami miatt kicsit aggódtam,  hogy Bazita es Jánka után lehet túl gyors. Botfáig sima út normál tempó 4.30 körüli ezresekkel, faluban még síkon ért utol Sznopek József  nagyszerű futó, kaptam tőle pár jó tanácsot. Az emelkedőn én mentem elöl a tetőn viszont elhagyott. Botfáról lefelé kezdődött és végig kísért a versenyen a bal lábfejemben éles fájdalom, főleg lefelé és egyenesben. Bozsoki frissítőnél segítők szerint 15 voltak előttem. 20 km nél 1,34 jártam bőven  belül a tervezett időn, a két táv elválása után  polgárőr szerint 5 voltam. Csácsi hegy főleg a kavicsos részek nagyon megviselték a lábam , 2 futó előzött meg itt, később már senki a verseny során.  30 km nél a városban 2.27  idővel gondolkodóba estem, lazán lehozom a hátralevő 11 km et és  simán megvan a 3.50, vagy szenvedek még egy órát és esetleg meglesz az álom 3.30. Az utóbbi mellett döntöttem és végig küzdöttem. 39 km nel 3 óra 17 percnél kezdtem elhinni, hogy meglehet :-) .  Nehéz volt,  küzdeni kellett nagyon, de megérte, végig arra gondolva,  hogy Ő is jön mögöttem. Örülök, hogy hosszút választottam.  

 

Az évet 1.29 - es félmaratonnal es 3.28 - as hegyi maratonnal zártam. BÚÉK 

5 hozzászólás

lroland 1800 napja
lroland képe

Bravo, Tamás, nagyszerű teljesítmény!

Tomkele 1800 napja
Tomkele képe

Kedves Iroland, Kedves Olvasók!

Kérlek mindenki, az olvasás során vegye figyelembe, hogy nem tudtam arról a nagyszerű dologról, miszerint a Hegyimaraton honlap is elérhetővé teszi bejegyzésem, kizárólag magamnak szoktam jegyzetelni, későbbre, tanulságok levonása okán. ( ha tudom biztos nem telefonon teszem, most viszont már úgy gondolom nem lenne fair moderálni ).

Köszönöm a megosztást és gratulálok a Webes oldal szerkesztéséhez!

Köszönöm a Szervezőknek a nagyszerű versenyt!

A futóknak pedig a barátságot!

fotos64 1800 napja
fotos64 képe

Gratulálok! nagy futás volt és jó volt olvasni a beszámolód! Talán én is egyszer majd megszenvedek a beérkezés csodálatos élményéért!

lroland 1800 napja
lroland képe

Teljesen rendben van a beszámoló, nincs mit moderálni rajta. Sok sikert kívánok 2017-re!

Tomkele 1799 napja
Tomkele képe

Köszönöm szépen! Sérülésmentes, futásokban gazdag évet kívánok minden kedves sporttársnak!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!