Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 124 977 km-t sportoltatok
Pepe88
Egyéb Pepe88  sportolt  2015-08-21-n

Edzésvégzés időpontja
2015-08-21 23:59
Edzés típusa
Triatlon összesítés verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
00:00:00
Edzés leírása

Úgy alakult, hogy az idei év fő (és igazából egyetlen triatlon) versenye számomra a budapesti olimpiai táv volt. A nyár első fele a testnevelés érettségire való felkészüléssel telt, amibe közbejött egy combhajlítószakadás (6-7 hét pihenő). A testnevelés érettségi alatt pedig a gerincem/hátam adta meg magát és azzal mind a mai napig szenvedek, gyógytornázom. Úgyhogy csak úgy mint a tavalyi év, az idei szezon is nagyon rövid lett számomra.

 

Elindultam ugyan Fadd-on a sprint távon, de ott se fizikailag, se fejben nem pihentem/nem készültem rá. A budapesti versenyre viszont igen és ez meg is látszott, éreztem is verseny közben, hogy sokkal jobban megy, mint Fadd-on. 

 

Túl sokat azért nem tudtam készülni, összesen nagyjából 1,5 hónapja edzek. Teljesen más lenne egy teljes alapozó időszak után versenyezni. Valamint mivel nem versenyeztem idén, ezért versenytapasztalat, tempóérzék nulla, nem igazán tudtam, hogy mi az amit elbírok, mi az amit tudnék. Túl sok azért nem maradt bennem. Mindegyik számban egy hajszállal lehetett volna talán jobbat menni.

 

Az elmúlt 2 napban az optimálisnál egy kicsit kevesebbet aludtam, de végülis ez normális, főleg a verseny napján. Előtte azért kipihentem magam. A verseny előtti napon kicsit talán túlzásba vittem a szénhidrát bevitelt, egész nap azt ettem, reggel,délben,este,éjszaka is. Utólag lehet sok volt, egyáltalán nem hosszú ez a táv, nem hiszem, hogy szükség volt erre, ellenben a súlyom kicsit több volt, mint korábban, úgy 81,5-82körül (81 helyett)

 

 

Összes férfi: 420/119

Korcsoport 25-29: 57/19

Viszonylag csalóka ez, sok volt az induló...

 

 

ÚSZÁS: továbbra sem megy valamiért versenyen nyíltvízben, pedig most már nem párásodik a szemüvegem és láttam a bójákat! 

DEPÓ1: OK! 

BRINGA: OK nagyjából! Bár azért mehetne ez is jobban, de a három közül még mindig ez a leginkább (egyedül) vállalható

DEPÓ2: OK, bár zoknit húztam!

FUTÁS: továbbra sincs közöm ahhoz a tempóhoz, amit sima futóversenyen tudnék az adott távon. De az eddigi versenyekhez képest a futás itt ment a legjobban még így is!

 

Visszanézve amúgy a képeket egyszerűen botrányos ahogy futok! Köze nincs a futáshoz, nem tudom milyen mozgás ez, vánszorgás, semmi lendület, lábaim folyton a földön vannak, kezem lóg, semmi dinamika nincs a futásomban! Ráadásul irtó kövér vagyok (még mindig), de azért ebben van előrelépés, mivel 7-8 kiló lement az elmúlt pár hónapban. Jövő évre jó lenne ebben a kettőben előrelépni, végre normális testalkat és a futómozgásom is emlékeztethetne futásra...

 

Illetve ami még megjegyzendő, hogy fordítva volt rajtam a mez...De igazából fel sem tűnt, nem zavar, mert így edzettem egész nyáron, összes kombó, meg nyíltvízi edzésen így volt rajtam és nem zavart :D Faddon is így versenyeztem...Na, majd jövőre "kijavítom" ezt is. 

 

Életem második olimpiai távú versenye volt (egyik sem bolyozos). Rosszabbat mentem, mint 3 éve Szombathelyen, akkor 2:31:17 lett, de ott mind a három táv rövidebb volt, mind a három (öt) számban javítottam. 

 

 

0 hozzászólás

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!