Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 46 321 512 km-t sportoltatok
ikerkaszat
Futás ikerkaszat  futott  2014-12-31-n

5 / 5 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2014-12-31 09:02
Edzés típusa
Hosszú futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
04:27:23
Megtett távolság
41.17 km
Edzés sebessége
9.24 km/h
Edzés tempója
06:30 p/km
Szintkülönbség
720 méter
Átlagos pulzus
160 bpm
Pulzustartomány
 
Időjárás
Napos idő Napos idő, -7 fok,
Edzés leírása

Számomra a 2014-es év rengeteg kihívást tartogatott, és ezek nagy része nem a futásról szólt. Ami a sportot illeti, így alakult az évem:

 2014

4 maratont futottam az idén, de ez a hegyi sikerült érzésre a legjobban, ha időben nem is a legjobb lett.

 

A verseny reggelén a Zalaegerszegre vezető úton csak pislogtam, mikor a kocsi hőmérője – 17 fokot mutatott, de a futótársakkal csak bíztatni tudtok egymást, napfényes futás lesz, semmi problémát nem fog a hideg okozni. Az öltözékem a lehető legjobban sikerült eltalálni. Leírom, hátha valakinek egyszer segítséget ad hogyan kell öltözködni – 12 fokban: 1 zokni, 1 vastag futónadrág, 1 felső aláöltözet, 1 rövid ujjú póló, 1 futó kabát + vékony sapka és kesztyű tökéletesnek bizonyult, egy picit fáztam, de csak addig, amíg nem értünk fel a TV toronyhoz.

 

A TV toronytól lefele a kedvenc részemen megint hihetetlen öröm fogott el, hogy újra itt lehetek, futhatok, a szikrázó napsütésben a hó gyönyörűen csillogott. Igyekeztem ezeket a képeket elraktározni  a maraton második felére , illetve rosszabb időkre. Csácsig elég sokat futottam „napozva” telis-tele ilyen érzésekkel. Eddig is imádtam ezt a pályát, de azt hiszem ebben az évben lett a szerelem örök.

 

A versenyzési taktikám az előző évekhez képest nem sokat változott, ahogy az emelkedőkön azt éreztem, hogy gazdaságosabb gyalogolni, megtettem. Sajnos évről évre már ismerem az oszlopokat és a bokrokat, hogy honnan sétálok, szóval itt nem volna rossz valami fejlődő tendenciát mutatnom.

 

Ahol a 24 és a 41 km-es táv kettéválik, nyugodt szívvel, nem sóvárogva a 24 kilométeres futók után elfordultam a csácsi részre. A terep ezen rászén az útviszonyok elég rosszak voltak, de esés és mentális megborulás nélkül megúsztam (az előző években Csács után kétszer is holtponton estem át). Az erőmet az idén is jól sikerült beosztani, mert sík részen sehol sem kellett sétálnom. Gógánhegyen tudtam, hogy sok időt fogok veszíteni, és mivel a pályát lefele is jól belehetett látni, figyelni tudtam a vetélytársakat, akik nem is tűntek fel, így a motivációm eléggé lecsökkent a gógánhegyi felfele részen.  Viszonylag kipihenten láttam meg azt a bizonyos buszmegállót, ahonnan már csak lejtmenet várt rám. Amikor a városba értem és piros lámpát kaptam, odajött hozzám egy srác, gratulált, jól esett.

 

A célban olyan kedves emberek vártak, akik csak miattam jöttek el Keszthelyről, és pont látták a befutóm. Nagyon meghatódtam, köszönöm nekik.

 

Habár a tavalyi időmön 11 percet rontottam, mégsem vagyok csalódott, mert az időjárási körülmények és az útviszonyok sokkal mostohábbak voltak. A 4 óra 27 perces időmmel korcsoportos 1. helyezett lettem (ami nem volt túl nehéz, mert sajnos egyedül voltam a korcsoportomban). Összetettben  3. helyezést sikerült elérnem, ez utóbbi teljesítményért megkaptam életem első kupáját is.

2014 teljesítői

Minden frissítőállomáson megköszöntem a frissítők munkáját, mert szerintem sokkal nehezebb a hidegben ácsorogni, mint futni. Hatalmas köszönet jár nekik, mindenhol olyan hőmérsékletű teát kaptam, ami éppen jó volt. Természetesen köszönöm a szervezők  munkáját is, különös jó volt a visszaemlékezéseket olvasni az elmúlt 19 évről.

 

Ahogy tavaly, az idén is rengeteg barát és ismerős vett körül és szurkolt nekem, köszönöm mindenkinek, jövő re újra találkozunk!

Ha valakit érdekel a pulzus, táv és szint diagramm, íme:

 

Pulzus, Szint, Sebesség

Cuccok, amiket edzés közben viselt
Név Méret Vásárlás dátuma Ár Album
Saucony, Jazz 16 40  2013-08-07  23500 Ft  

8 hozzászólás

korpaZASZ 2491 napja
korpaZASZ képe

Gratulálok itt is Dóri, nagyon szépen zártad ezt a számodra kihívásokkal teli évet!

childerik 2491 napja
childerik képe

Nagyon élvezetes, ábrákkal tarkított és SPORTSZERŰ beszámoló. Gratulálok az eredményhez, jó volt együtt versenyezni.

ikerkaszat 2491 napja
ikerkaszat képe

Ha nem lett volna olyan sürgős Neked, mehettünk volna együtt a körforgalomig, de most már mindegy!:-)

 

Wojtek63 2491 napja
Wojtek63 képe

Olyan erőben és olyan vidáman mentél, hogy tényleg látszott élvezed ezt az "egészet", amivel egerszegi barátaink fogadnak. :-)

Gratulálok a versenyhez, az évedhez! Szép volt! :-)

Magam részéről pedig mindent köszönök, mert van mit. :-)

Hajrá jövőre az idén is! ;-)

childerik 2491 napja
childerik képe

Sajnos hátul nincsenek szemeim és  nem tudtam mennyivel vagy mögöttem.

tomcsi 2491 napja
tomcsi képe

nem kétséges, ez az idő fenomenális...természetesen a szint miatt...

Grat!

vizimuu 2490 napja
vizimuu képe

Taníthatnád hogy kell a rossz érzéseket jóra fordítnai és felmelegíteni boldogsággal a -17-t! Gratulálok!

holovacz 2490 napja
holovacz képe

Nagyon szép lett, szívből gratulálok a szép futáshoz és a kupához is... :) Klassz lehet ez a verseny, kár hogy olyan messze van... :) Ügyes voltál! Legalább ilyen sikereket kívánok az idén is!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!