Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 238 580 km-t sportoltatok
Uszodai gyötrelmek

Szenior OB után, EB előtt

Kovada | 2013-04-16 07:37:32 | 7 hozzászólás

Elég ritkán tudom magam rávenni egy-egy naplóbejegyzésre, de most nagyon szükséges kiírni magamból egy pár dolgot, rendszerezni egy kicsit a múltat meg átgondolni a jövőt.

Túlvagyok a korcsoportos országos bajnokságon. Igazából köztes felkészülési állomásnak szántam, de ahogy közeledett a verseny egyre nagyobb fontosságot tulajdonítottam neki. Ezzel tudtam magam motiválni az egyedül való felkészülésre, januárban nem fértem el a többiekkel a pót-uszoda 2 sávjába, aztán meg egy héttel azután, hogy visszatérhettünk a főiskolai usziba, egyik napról a másikra elment az edző. 8 hétig nem volt senki aki értett volna az edzéshez, sms-ben érkezett edzéstervet olvasott fel az egyik apuka. Aztán lett új edző, de ez már csak két héttel a verseny előtt történt, így vele még az ismerkedés kezdeti fázisáig jutottunk el.

Pár körülmény még: 1) 4 héttel a verseny előtt a kisfiammal szánkózni mentünk, és fenékcsusztával a lejtő alján egy hó alatt rejtőző fatuskónak csapódtam. Nagyon fájt, de fel tudtam állni, kínkeservesen az autót is elvezettem haza. A felkelő nap másnap már az uszodában talált. Viszont ülni nem tudtam, a fájás egy hétre rá se múlt el, így elmentem röntgenre, és igen, eltört a farkcsontom. Na nem baj, úszni tudtam vele, a fordulóknál kellett vigyázni, meg ugrani nem tudtam, ezt csak a verseny előtti két napban gyakorolhattam kicsit.

2) A verseny előtt háromnapos tanulmányútra mentünk, az ország túlvégére. Vittem füldugót, de persze nem hagytak aludni, mindig későn értünk a szállásra. Fájó szívvel de lemondtam az éjszakai ivászatról. A kirándulás zárónapján, pénteken 5-kor felkeltem (6 óra alvás után), majd röpke 6 órás Volán-buszozás után kinyújtóztathattam kezem-lábam Kecskeméten.

Na ezek után 400 gyorson a tervezett álomidőn belül 2 mp-cel, 4.43-at úsztam, ami a 4. helyre volt elegendő. Időre hajtottam, tehát siker mindenképp, az csak plussz, hogy Hajdú Lászlót először vertem meg 400-on, és Dex-től is csak 3 mp-et kaptam 100-anként, reméltem hogy nem ver 5mp-nél jobban. Kár hogy nem lett meg a dobogó. A többi számot tölteléknek, edzésnek szántam, kivéve a másnapi 50 és 100 gyorsot. Végre sikerült aludni egyet, miután a kollégiumi szobai hangszórót kitéptem a falból, mert fél 10-kor is még bemondtak rajta marhaságokat. 50 gyorson 27mp, szintén egyéni csúcs. Lábtempó nagyon ment, és ezzel 1 tizeddel Dex elé kerültem, az egyetlen számban ahol esélyem volt vele szemben. Ezüst. 100 gyorson nem tudtam igazán koncentrálni, az első 50-et elaludtam, nem volt jó a mozgásom, de a minimum cél, a percen belüli eredmény meglett. Molnár Gergő elé. Arany.

Most először értem fel a 18 éves szintemre, 400-ig jobb is vagyok mint voltam, valószinűleg 800-on még nem menne a 9.34, 1500-on a 18.35, de nyárra meglehet ez is.

Most egy hét pihi, majd felkészülés a szenior eb-re, szeptember, Eindhoven. Új edzővel, kicsit kedvezőbb körülményekkel célba vehetem a mezőny első felében való szereplést a nyíltvizi 3000m-en. Az erőállóképességemet kellene fejleszteni, esetleg egy kis újraalapozás után, hogy bírjam az 1.15-ös tempót 1500-ig, illetve 3000-en mondjuk az 1.17-es 100-akat. Köztes versenyek lesznek, pl juni 1 cetrend, juni vége nyiltvizi MUSZ OB, ha engednek versenyen kívülieket, Balatonátúszás 1.15-ön belül mostmá', esetleg 1-2 kisebb tóátúszás vagy szenior uszodai, vagy MUSZ vidékbajnokság. Júli eleje nyaralás, júli közepétől aug végéig egy intenzívebb edzés kellene, heti 6-7 edzéssel, 30 km/hét, az már meghozná a kívánt eredményt. Terveztem az ironmant is ismét, váltóban, de eltörölték a díjazott váltót, a szervezőt felhívtam, azt mondta, hogy nem támogatja a "csili-vili váltók" szereplését.

2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-08 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (3 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)