A Spar maratonra vittem magammal a csapat találkozóra ebből a sütiből, amit egy nagyon kedves ismerősöm Orsika sütött nekem a Nike félmaratonra. Nekem bejött ezért vittem magammal a találkozóra, mert gondoltam jót tehet másnak is.
Íme a (kissé) átalakított recefice (a cukrot gyümölcs cukorral helyettesítettem)
Hozzávalók:
10-12dkg gyümölcs cukor
1 tojás
20 dkg reszelt répa
3 dkg durvára tört mandula (vagy dió)
8dkg mazsola
16dkg rétesliszt
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szegfüszeg
10dkg zabpehely
1dl tejszín
Elkészítés:
mindezt összekeverem és egy éjszakát pihenőre teszem a hűtőbe
majd kis halmokat (fél evő kanálnyi) rakok (sütőpapírral bélelt) tepsire és 12-15 perc alatt előmelegített 180-200 (celsius) fokú sütőben készre sütöm.
Verseny előtt/után/közben falom...