Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 44 937 727 km-t sportoltatok
Futkorászás a fődemen
Bieg-katorznika
yoyo | 2008-08-18 18:08:27 | 12 hozzászólás

Ez még csak a bevezető ! Talán 2-3 éve már ,mikor Piri belinkelte a mocsárfutás oldalát. .Egyből azt gondoltam egyszer ide eljövök ,mert ez a láncospatkó érem valami csoda :)

Elraktam az oldalt, és néha nézegettem a filmjét ,Minden évben akkor volt a verseny mikor nyaralni mentünk,így mindig elmaradt az indulás . Idén viszont más történt! Gabi azt mondta, neki nincs kedve nyaralni menni,sokat kell vezetnie ,meg cuccolni,pakolni .Naná ,hogy egyből nekem sem volt kedvem menni ,mondtam is Gabinak ..milenne ha a tenger helyett ,a mocsárba mennénk ? :) Persze tiltakozott ,hogy ő nem jön ,menjek egyedül . Utána néztem mindennek, vonat busz meg ilyesmi .Felvettem a kapcsolatot Ursikával,mert a kollégája tud lengyelül ,sok hasznos infóhoz jutottam ,pl hogy selejtezők lesznek szombaton ,és csak a legjobb 20% jut tovább a vasárnapi döntőbe ..és,hogy 160cm alatt nem lehet indulni.

Néztem az odajutás lehetőségeit , sajnos Krakkóba ment a legtöbb járat ami nekem nem jó ,már már odáig jutottam,hogy elmegyek krakkóba vonattal,és onnal elfutok Lubliniecbe . Na de hogy viszem a cuccomat ? Töröltem az ötletet folytattam a puhítást . Egész héten hagyta ,hogy nyúzzam,csak csütörtökön mondta ,hogy elvisz ,és pénteken indultunk is ,az akkor még 35 fokos melegbe Az odaút unalmas volt ,és lassú végig falukon keresztül mentünk ,SL,CZ,PL. Aztán mikor végre átértünk Lengyelországba ,elkezdett esni az eső ,és csak esett ,és esett ,és egyre feketébb felhők jöttek . 18 óra körül olyan sötétt lett ,mintha este tíz lenne .Felhőszakadás ,és folyamatos villámlás ,dörgés csattogás ,ágakat tépte szaggatta ,Tulajdon képpen úsztunk a vizen .

Egy csomó autó félre állt ,mi mentünk,de nagyon nagyon lassan ..Valamikor a szélvédő is itt repedt be ,mikor egy kocsi telibe talált a dzsuvás vizzel . Kifejezettem féltem ,Gabi mondta a magáét ,én meg hallgattam :-/ A Verseny honlapján azt irták,hogy lehet sátorozni , Mi is erre készültünk /pakoltunk . 10 óra vezetés után megérkeztünk Lubliniecbe az erdőbe (olyasmi mint nállunk Csillebérc ),szakadó esőben .Gyorsan kiszálltam ,és beszaladtam az épületbe .Mindenhol matracon fekvő emberek egy tornateremben ,volt aki ott állitott sátrat .

Én nem kivántam ezt az izzadt fülledt helyet ,menjünk vissza a főúton láttam egy kis szállót . Emlékeztem,hogy ki volt világitva ,arra kaptam oda a fejem,hogy milyen szép . mentünk mentünk ,és sehol nem találtuk ,akkor jöttünk rá,hogy nics áram a városban . Vissza fordultunk ,Gabi türelmes ,de már már kezdett morogni . Na végre megtaláltuk ,kiszálltam ,és bementem a gyertyafényes recepcióra , Szerencsére volt szabad szoba ,de csak 2 ágyas ,nem érdekel mondtam jó lesz igy is ,majd a gyerek velem alszik :) A tulaj gyertyával a kezében kisért a szobába , elemlámpánál fürödtünk :) odakint meg tombolt a vihar, jöttek a szirénázó tűzoltók ,,,alig aludtunk ,a folyamatos dörgéstől ,Reggel aztán ,kinéztem és még mindíg esett .A hiradóban láttuk,hogy háztetők repültek le ,és fák dőltek ki . Reggelre 14 fok lett . Akkor kezdtem el lapítani,mikor a fiúk kérték a meleg ruhát , jajj jajj hát azt nem pakoltam, csak nadrágot :-/ Maradjunk még a szobában ,úgyis 3 kor lesz az én futamom ,de untuk még az Olimpia sem kötött le ...így fél 11 kor elmentünk. Nem ragozom a fázást ,a gyerek végül egy hállózsákban ülte végig a versenyt .Gabira ráadtam egy törölközött ami már amúgy is vizes volt ,de mondtam neki csak úgy érzi Laughing Felvettem a rajtszámom ,és vártam a délutáni indulást ,addig néztem az előfutamokat ,és egy egy embert kinéztem,magamnak,de sosem ismertem fel mikor célba ért . Vége a bevezetőnek

 


Végre eljött a 15 óra ,ez volt az utolsó futam , nem álltam teljesen hátra ,féltem ,hogy lemaradok a többiektől ,és nem tudom az utat ,de ilyesmi szóba sem jöhetett ,olyan jelölés volt,hogy nem is lehetett másfelé menni
Rajt!!
Gázolás rögtön a vizbe , egyből összehúztam magam,de nem volt hideg csak egy pillanatig. Rögtön átbújtunk egy híd alatt ,és megkerülve a nádast ,kimásztunk a partra ,alig birtam felmenni ,a 4 futam már jócskán felsarazta,a partoldalt ,futottam csuron vizesen ,még előztem is ,pár méter után ,újra bele a tóba ,,meleg volt érzésre ,,végig a nádas mellett mentünk ,aztán ki a partra megint .
Aztán újra be a tóba ,és itt jött az izgalmasabb rész ,olyan sűrű hínáros volt,hogy akadoztunk benne , 1x2 méllyebb rész is jött ott jól elmerültem ,és egyfolytában jajgattam Laughing De szerencsére senki nem értette . A hínár felakadt a rajtszámomra ,lógott a karomon ,mindenhol nád darabok úsztak . Toltam magam előtt a cuccot akkor már nem is érdekelt Wink

.Sűrűn voltak az emberek ,és mindig szóltak a hátralévőknek,hogy mittomén gödör jön… vagy ..,kő ,vagy fatörzs, Persze én semmit nem értettem mit mondanak,így én folyton elmerültem ,egy egy mélyedésben .De arra ügyeltem,hogy a hajam ne legyen vizes Laughing
Végre kimászunk a tóból,és rögtön a mocsárba csobbanunk a jég hideg a vízbe ,mindenki felszisszent . Tartom a poziciómat a fiúkkal .írtó rendesek segitenek kimászni ,mert közbe rájöttek,hogy nem Lengyel vagyok Smile Csokoládé sűrűségű fekete iszapban megyünk ,van ahol mellig ér ,van ahol derékig ,beakad a lábam egy hinárba vagy fa gyökerébe nemtudom… a fejem búbjáig belemerülök a mocsárba ,húznak a fiúk a híg trutyiból.... nevetünk
Megtörölni senki és semmi nem tud ,ropog a fogam alatt az iszap ,végül rámszárad teljesen .. A fiúktól végül lemaradok ,sietnek ,mert bekerülhetnek a 20% -ba . szakadozik rendesen a mezőny .Ha kijövünk a mocsárból akkor a tóba kell átmenni ,de csak 5 lépés az egész ,ott viszont tömör nádasba megyünk ,szintén hol nyakig ,hol teljesen ellep a víz ,de van ahol bokáig ér ,,,út van vágva a nádasba ,olyan mint a kakaós csiga ,körbe körbe ,.aztán megint mocsár ez igy megy végig ,onnan ide innen oda ,végül a mocsárba maradunk,végleg, a fenyő erdőben , Nem is lehet elmondani milyen … egyszerűen szép ,és groteszk . Még az elején vagyunk mikor bele kell újra menni a mocsárba ,itt még nemtudom,hogy tele van gyökerekkel fadarabokkal ,nagyon keményen rátérdelek egyre szinte járni sem tudok hirtelen ,aztán csillapodig a fájdalom a hideg hatására .
Agátával itt ismerkedek össze ,segit ,húzzuk vonjuk egymást végig ,ha én combig merülök,a sűrű trutyiba akkor ő a hónom alá nyúl és kihúz,vagy én tolom fel a fenekét a partoldalra ,mert kb 10 métrenként kijöttönk ,aztán újra belemásztunk .
Rájöttünk,hogy fenéken kell beleereszkedni ,úgy nem út a fa gyökere ,aztán Agata szerzett egy karót és azt vezette,mint egy vakvezető botot ,Ahol akadály volt, ott szólt . Volt hogy ő volt elől ,volt hogy én ,,a fiúk eltüntek már de jöttek még bőven mögöttünk is . Iszonyú ,hogy néztünk ki .Nekem már lógott a rajtszámom,csak egy tű tartotta ,Agata haja nem volt mocsaras ő nem merült el ,csak én Laughing
Nagyon sokáig mentünk a mocsárba talán egy órát vagy többet ,mikor megint felmásztunk a partra futottunk a fenyő erdőben egy kitaposott saras ösvényen mindenhol kiálló gyökerek ,már már azt hittük célba érés lesz mikor egy igen meredek partoldalon lecsúsztunk ,előttünk két csatorna gyűrű,bele kell mászni ? menjünk Agata jó lesz majd meglátod Laughing .Négykézláb másztunk benne ,szerencsére félig volt vizzel ,aztán kiértünk belőle ,és vissza a mocsárba ..a katonák nagyon jól szivattak minket az akadállyal,mert egy bunker volt épitve a mocsár fölé ,kizárt ,hogy beledugjam a fejem még egyszer , megemeltem az ágbunkert és átbújtunk alatta . Aztán jött egy hosszú stég az alatt is átkellett úszni ,szerencsére csak nyakig ért a víz .
A végére olyan szivatás volt , hogy egy keritésen kellett átmászni , épp egy ffi próbált átjutni rajta pucér volt a lába ,mert a nadrág már leszakadt róla ,csúnyán piros volt a térde neki is ,segitettem neki átmászni ,,,meglöktem tök mindegy volt már Laughing Agatával egymást segitve másztunk át ,aztán egy romos ... valamikor tábor lehetett épületbe futottunk be ,teljesen kiűritett kitört ablakok stb , le az emeletről az alsó szintre ,annak az épületnek már tök mindegy volt ,csupa sár volt minden ,a fal a korlát a kő ,egy valamikor szebb napokat látott WC helységen is keresztül futottunk ,nem volt büdös ,mert mi büdösebbek voltunk .
Aztán lefutottunk egy lépcső soron,és még egy akadályt át kellet mászni ,majd a puha homokos részen ,befutottunk a tó mellett a célba . Agatának megfogtam a kezét és együtt értünk be . egymás nyakába borultunk,és nagyon örültünk,ő valamit orditott lengyelül,hát akkor én is kiabálok a saras fejemmel ,megcináltam azannyaúristenit !! a nyakamba tették a láncospatkót ,és majdnem össze estem ,itthon megmértem majdnem 3kg . Egy ffi lemosta a kezünket ,és választhattunk a kezéből amit hátra dugott ,én a ballt kértem ,és egy rózsaszín pluss elefánt volt benne íííííí,tart egy szivet a kezében, amibe fényképet lehet tenni…Na cillagaim ebben a szivben lesz ,az én mocsaras fejem benne . Very Happy

 


Boldogan mentem a nehezékkel a nyakamban a tó felé ,,gyorsan mossam le a sarat magamról ! A katonák komoly vizágyúval vártak ,és lehetett zuhanyozni is a 14 fokban.
Lerángattam magamról a ruhát ,egy két szétlapitott gilisztát is kivettem a nadrágomból. Hihetetlen mennyire nem izgatott ,akkor ez volt természetes ,hogy mocskos ,és iszapszagú vagyok.
Elmentem zuhanyozni ott kinn a tó mellett ,folyt az orromból a fülemből a sár ,a vizet a tóból szivattyúzták nekünk . Aztán össze kaptam magam,és azt mondtam! Nem érdekel a második nap ,Nem érdekel,hogy tovább jutottam ,vagy nem ,mert ha tovább is jutok,, akkor sem tudom megcsinálni még 1x .dagadt a térdem fájt a combom ,azt is odacsaptam valamihez,hideg van ,,nincs meleg ruhánk mindenünk vizes ,induljunk haza ..
Végül is amiért jöttem az megvan Very Happy ,Az hogy ezüst patkó vagy arany ,most nem érdekelt ,.elindultunk hat órakkor ,és hajnalra értünk haza ,Szegény Gabi jó fáradt volt , én viszont nagyon boldog vagyok a patkóval,és külömben is legalább lesz miért vissza menni egyszer ,Kitudja ... talán vár még rád egy arany patkó cillagom Wink ííííííí

http://picasaweb.google.hu/yoyooka/BiegKatorznika

http://www.biegkatorznika.pl/?co=filmy

12 hozzászólás

mjoci 4687 napja
mjoci képe
Óriási gratula,nagyon megérdemelted a láncos patkót,azért nem gondoltam volna,hogy ennyire extrém ez a verseny.
Gandi 4687 napja
Gandi képe
Cillagom, ez elképesztő! És olyan testhez álló neked :-) A képek fantasztikusak, remélem a kolléganőidnek is megmutatod a mocsaras buksidról készülteket :-)))
Gratulálok az elhatározáshoz, bátorságodhoz, a teljesítéshez, és a jól megérdemeld patkóhoz! :-) íííííííííííííí
pen 4687 napja
pen képe
Szuper a beszámoló, fantasztikusak a fotók, köszi, hogy megosztottad velünk. Óriási gratula a teljesítéshez!! 
Steve lánya 1 4687 napja
Steve lánya 1 képe
Nem is te lettél volna, ha nem csinálod ezt meg. Fantasztikus lehetett. Bár én már attól is fázni kezdtem, hogy végignéztem a képeket. :) Gratulálok!
eftomi 4687 napja
eftomi képe
Hatalmas élmény lehetett ez a nem mindennapi megmérettetés! Beszédesre sikerültek a képek!
Elek 4687 napja
Elek képe
Cillagom ez igen:) Nagy vagy, de hát ezt tudtuk eddig is:) Lehet elteszem a linket, hátha egyszer valamikor...
Nyúl 4687 napja
Nyúl képe
Cillagom, még csak az eljén tartok, de már szétrötyögtem magam... mondtam is Cipőnek, hogy ezt neki is felolvasom, mert ezt hallania kell :-)) És már előre is gratulálok, mert tudom, hogy megcináltad, azannyjaúristenit, szóval ügyes és nagyonhüle vagy (ez egy kitüntető cím volt)!!! :-)
yoyo 4686 napja
yoyo képe
Hűű cillagaim ,nagyon köszönöm a gratulákat .mjoci Gandi Pen Steve lánya eftomi Elek nyuszi :)))
A "nemkomplett",és a "nemnooormális" után,sikerült egy "nagyonhülét "is bezsebelnem íííííí Laughing
Éljen a hülyeség ,a láncospatkó ,és a mocsaras fejem
Laughing
atom 4686 napja
atom képe
yoyoka, cillagom, Gandinak no meg persze Nyuszikának :P igaza van! Engem bizony ezüstlánccal se lehetne odacibálni! Életre szóló élmény ez neked, alighanem :-). Már előre rettegek, hova mész legközelebb ;-)!
gyaloggalopp 4686 napja
gyaloggalopp képe
Ugyan, hol van már az a bizonyos seggencsúszós Zöld 30...? Yoyookám,bizony, megérdemelted te azt a háromkilós vasdarabot... Ha neked épp az kellett, hát akkor az kellett... :)

Azért nálam rögtön az elején egy éppen rád illő mondatod vitte a pálmát: "Milenne ha a tenger helyett ,a mocsárba mennénk"... A többi meg már csak a hab a tortán. Vagy hínár... Nem vagy semmi, Cillagom!

mateve 4685 napja
mateve képe
Óriási GRATULA!!! Nem semmi csajszi vagy! A tengert mocsárra cserélni..... :))) Még szerencse, hogy így 'kevesebbet' kellett vezetni... ;-))) De legalább a napszúrást tutira elkerültétek. Igazándiból most így hírtelen jópár dolog eszembe jutott, ami a mocsár mellett szól.... :)))) Nagyon ügyes voltál!!!!!
yoyo 4685 napja
yoyo képe
Atomom ! most csak túrák lesznek :P De az hogy egy életre szóló élmény volt a biztos :))

Ejj a szép ződ túrák Béla !! ,tegnap éccaka is felemlegettük Judittal :)
Látod látod ,még a Zöld túrát is lehet űberelni ,egy ilyen ragyogó mocsár futással :))

Matev!
600km ről indult a mocsár licit ,végül addig addig nyomkodtuk a GPS-t hogy találtunk egy 450km es utat :)) Köszi a gratulát mindenkinek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (3 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (4 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (2 bejegyzés)
2010-07 hó (6 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (2 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (2 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (2 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (2 bejegyzés)
2009-08 hó (1 bejegyzés)
2009-07 hó (2 bejegyzés)
2009-06 hó (2 bejegyzés)
2009-05 hó (2 bejegyzés)
2009-04 hó (2 bejegyzés)
2009-02 hó (1 bejegyzés)
2009-01 hó (1 bejegyzés)
2008-12 hó (4 bejegyzés)
2008-11 hó (2 bejegyzés)
2008-10 hó (3 bejegyzés)
2008-09 hó (2 bejegyzés)
2008-08 hó (2 bejegyzés)
2008-06 hó (3 bejegyzés)
2008-05 hó (4 bejegyzés)
2008-04 hó (3 bejegyzés)
2008-03 hó (2 bejegyzés)
2008-02 hó (1 bejegyzés)
2008-01 hó (4 bejegyzés)