Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 444 372 km-t sportoltatok
Évértékelés
Évértékelés
D.Attila | 2009-12-17 21:20:25 | 9 hozzászólás

Sziasztok kedves edzésonlájnosok!

Gondoltam én is írok valami évértékelő blogot.

Hát mivel is kezdjem. Rengeteget tanultam idén a futás elméletéről, és sok gyakorlati tapasztalatra is szert tettem(főleg egy nagyra). Februártól elkezdtem rendesen résztávozni, és a nyár elejére meg is lett tőle a gyorsaságom, csak a keringésem maradt nagyon ratyi.  Ekkor futottam egy 8:55-öt az utcai 2.6km-es pályámon(50m szinttel). Végülis ez maradt ennek az évnek az egyetlen értékelhető eredménye, igaz ezt a 3:25-ös tempót ha minden jól alakul, akkor ősszel 4-5 kilin is tudtam volna hozni… Aztán nyáron jött az alapozás című gondolat. (erről és a fáradásos törésről az előző blogomban részletesen is írok). Az bosszant az igazat megvallva, hogy pont azt nem élvezhettem, amiért azokat a 100+ kilis heteket futottam. 

Viszont így, hogy nincs a futás sokat szoktam otthon erősíteni. És januártól bevezetem azt is, hogy minden nap reggel 6-3/4 7-ig kondizni fogok, és így délután marad elég időm futni is, és legalább erős is leszekJ.  Meg még egy másik nagyon fontos dolgon is változtatnom kell. Mostanába nagyon keveset alszok, sajnos az iskola mellé elég nehéz beilleszteni a sok edzést, egy sportiskolába mennyivel könnyebb lenne, de amikor 6-osztályos gimnáziumot kellett választani, akkor még nem voltam ilyen sportos. Ez van, még 2.5év és egyetem. Tehát be kell szüntetnem a napi 4-5-6 óra alvásokat, szigorúan: 8 óra 22:00-6:00. Ez ha nagy nehezen is, de talán tartható lesz valahogy. Nekem ez lesz az újévi fogadalmamJ.

Hát befejezésül célok jövőre, nem is tudom. Fogalmam sincs mennyi idő lesz felépülni, mert ennyit még sohase kellett kihagynom. Az év második felébe jó lenne legalább azokat az időket megfutni, amikre idén ősszel egy nagy adag pihenés és résztávozás után valószínűleg képes lettem volna, azaz: 3km-9:50, 5km-17:30, 10km-37:30, 21km-1:25(félmarcsit nem biztos, hogy fogok futni, majd meglátom). Nem véletlen, hogy minél hosszabb a táv, annál gyengébb idő a számomra reális, mivel alapvetően gyors vagyok, és résztávozással még gyorsabb lehetnék. Viszont bármennyi hosszú, lazát futok sose leszek elég jó aerob képesség terén. És egyszer már szívesen versenyeznék pályán is, de csak ha képesnek fogom érezni magam  4:30-ra(1500m), vagy 9:50-re(3000m), ennél lassabb idő szerintem elég égő pályán, na jó nem biztosJ. Végezetül boldog, és kellemes új évet, és edzéseket kívánok minden sporttársamnak. És soha nem adom fel! Hajrá Haile Gebreselassie, hajrá Sashegyi Gepárdok, hajrá futás!!!!!