Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 192 890 km-t sportoltatok
A hatlábú futóbolond

billen a mérleg

solymika | 2011-11-17 15:07:38 | 3 hozzászólás

Méterben és uszodai hosszban mérve fölfelé. Tömegemben lefelé :)

Észrevettem, hogy alig várom a következő napot, hogy mozoghassak. Talán a tél közeledtének köszönhetem, amit egyébként is imádok ( 2009-ben télen tértem vissza gyerekkorom sportjához az úszáshoz), talán a futkározástól lettem energikusabb, nem tudom. Mindenesetre korábban kelek és könnyebben- ha épp nem ügyelek. Tegnap ugyan kimaradt egyéb program miatt az uszoda, de nem bántam meg egy cseppet sem, hogy ma reggel mentem le. Leírhatatlanul jól éreztem magam. Pont besütött a nap az ablakon, deres táj, kevesen voltak nagyon és én csak úsztam és úsztam, már amennyit lehetett(tudtam volna még maradni), mivel munka kötelez. Lassan kezd olyan lenni a mozgás utáni vágy, mint a szenvedélybetegség. Egyedül a hajszárítás részét úúúútálom. Nagyon....

És a napnak nincs még vége. Úgy döntöttem, beiktatok a kutyaiskola után egy laza kocogást is, ha nem érek későn haza, csak, hogy ne térjek jelentősen el a tervtől.

Azért az felettébb meglepett, hogy az úszásmennyiségem által elégetett kalória nagyjából fedi a futkározás közben elégetett mennyiséget. (pl 1.3 km úszás ~ 4.8km futás)

3 hozzászólás

torolt_9844 4572 napja
torolt_9844 képe

Lehet ma a futi át kellene gondolnod, mert a szomgtérképen nagyon csúnyán néz ki az a mi részünk.....  időkép.hu én is most kesergek miatta.....

ORBEA ORCA 4571 napja
ORBEA ORCA képe

Szia!

Tájékoztatásképp az itteni érdekes csak pulzusra alapozó kalória kalkulátor helyett egy reálisabb.

Futás kalória szükséglet 6p/km tempó környékén 9 kcal/kg.....mellúszás szintén laza tempóban 5 kcal/kg óránként.

A szívfrekvencia önmagában null támpont,aki edzetlen az gyakorlatilag alap terhelésen,de 200-as pulzuson sem képes annyi kalóriát elégetni,mint aki kemény izommunkával társítva "csak"150-es pulzuson edz.Ezért valójában az egyetlen reális mérés a wattmérőkkel kombinált pulzusmérők.Profik nem véletlenül használják ezeket a rendszereket.

Az edzettség jól követhető,mérhető az átlagwatt teljesítmény növekedésével egy adott pulzustartományban,vagy épp fordítva.

Magyarán az edzettebb sportoló alacsonyabb pulzuson képes nagyobb valós teljesítményre,izommunkára.

Olvastam  a naplód.Bozóthoz csatlakozva nem sokkal,de magas pulzuson futsz.Ha átlagban 10-el lejjebb mész,akkor szépen akár végig futni is tudnál szerintem,sőt a távokat is tudnád kicsit kitologatni teljes aerob tartományban.

Egyelőre nem igazán kell elfáradnod edzések végére szerintem sem,maradjon benned tartalék.

Sok sikert!

solymika 4568 napja
solymika képe

Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, igyekszem a futásoknál ezt betartani. Nyilván még a tapasztalatlanságomnak is köszönhető. Úszásnál  vissza tudom magam fogni, 140-145 közti átlaggal. Ott megvan a tempó, levegőbeosztás. Előbb-utóbb a futással is magamra találok e téren.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (2 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)