Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 986 697 km-t sportoltatok
Első 5 kilométer - edzésterv

Első nap

Csillu | 2011-07-17 18:55:29 | 21 hozzászólás

Nos, elég vékonyka vagyok, mégis úgy döntöttem ma, hogy a lábamat és a fenekemet izmosítani, erősíteni szeretném, ennek elérése érdekében szerintem az egyik legjobb mód a futás! :-) Kerestem az interneten edzésterveket, mikor rátaláltam egy nagyszerű 5 Km-es edzéstervre! Olvasva a hozzászólásokat tényleg nagyon bevált az embereknél, márpedig ha másnak megy, nekem is menni fog! Holnap neki is látok az első "futós-napomnak", egyelőre hatalmas a lelkesedésem, remélem, holnap este a futás után is így fogok érezni, és az aztkövető pár hétben végig. Jó lenne már, ha nem fáradnék ki annyitól, hogy 20 métert kell sprintelni  a busz után :-D Szeretném elérni, hogy a 6. hét után legalább két hétig minden második nap lefussam az 5 km-t, majd két hét után elkezdjem a 10 kilométeres edzéstervet. Minden futós-napon írni fogok egy blogbejegyzést, amiben le fogom írni, mi volt, hogy éreztem magam, stb.

21 hozzászólás

aviczian 4673 napja
aviczian képe

Üdv a fedélzeten :-)

Legyél az elején óvatos, hogy elkerüld a sérülést. Ha követed az edzéstervet, nagy gond nem lehet. Sok sikert az edzésprogramhoz, hajrá!

potther 4673 napja
potther képe

Sok sikert! És okosan, ha jelez a test, ne hagyd figyelmen kívül. Ha van kérdésed közben, szívesen segítek. =)

Csillu 4673 napja
Csillu képe

Köszönöm szépen, igyekszem vigyázni! :-)

Csillu 4673 napja
Csillu képe

Rendben potther, ha lesz valami, írok :)

necromedve 4673 napja
necromedve képe

Ha konkrétan a céljaidat szeretnéd hamar elérni, akkor szerintem az izmosításra jobb a súlyzós edzés, kis ismétlésszámmal, nagy súlyokkal, mint a futás, vagy egyéb kardio edzés. Utóbbiak elsősorban a keringési rendszert erősítik. Én pl a három éve tartó heti 15-16 óra úszásaimmal közel sem bírok olyan sportos kinézettel, mint az a pajtásom, aki heti 3x1 órát konditeremben tölt, meg úszik mondjuk heti 1-2 alkalommal egy keveset, lazázva.

Bozót 4673 napja
Bozót képe

Na igen, Necromedve nem mond hülyeséget, ha nagyobb izmokat szeretnél ahhoz nem a futás a legjobb eszköz, de ha inkább általános edzettséget, állóképességet és kissé tónusosabb izomzatot akarsz akkor jó. Sok sikert!

 

(mindennapos naplózáshoz ott az edzésnapló, de persze írhatsz blogot is naponta ha úgy tartja kedved :)

potther 4673 napja
potther képe

Azért a futással is szépen lehet fejleszteni az izmokat. Nézz rá egy sprinter combjára. És a futást ingergazdagabb sportnak találom, mint a súlyzózást. Nem csak egy járható út van, de egyik sem egyszerű. 

Bozót 4673 napja
Bozót képe

Potther, igazad van, de kétlem, hogy Csillu sprinternek készülne :-)

potther 4673 napja
potther képe

Hát remélem nem is testépítő hölgynek. Bár a fitness modell kategória... Na, mindegy. Ha most kezdi, akkor 1 hónap múlva már látni fogja, hogyan alkalmazkodik a teste. Ha nem a kívánt módon, lehet váltani, de semmi sem jön gyorsan. Minden a türelemről szól.

monique 4673 napja
monique képe

én sem hiszem h izmot akar növeszteni, valszeg csak tónust szeretne=) a futás azért jó mert leégeti a zsírt ami az izmokat rejti :)))

Csillu 4673 napja
Csillu képe

Persze nem ilyen drasztikus változást akarok elérni.. Azért választottam a futást, hogy tényleg ne legyek ennyire eltunyulva, mint amennyire most vagyok. Van több ismerősöm is, aki picit azért izmosodott miután kb minden nap ment futni jópár kilométert, nos, én is ezt szeretném elérni, szeptembertől úgy is megyek majd zumbázni. :D

bibe2 4673 napja
bibe2 képe

Én is hasonló cipőben vagyok, szertnék izmosítani, de mostmár lassan egy éve futok és inkább a vádlim az amin talán látható hogy izmosodott. Kicsit combomon is. De a fenék részen nem mondanám. Sajna. Szerintem heti egy két tornát iktass be én most ezt tervezem. Meg potther azt tanácsolta nekem régebben, hogy iktassak be sprintes edzéseket azzal szépen lehet fejleszteni a combot is. 

ORBEA ORCA 4673 napja
ORBEA ORCA képe

Mint valamennyire hozzáértő a témában....Alkat,adottság szinte mindent eldönt.

Olyan is lehet,hogy valaki csak futó edzésekkel viszonylag erős lábizomzatot tud felépíteni.Ehhhez rövid intenzív edzések,és rengeteg lépcsőzés kell.De valójában a nagy sprinterek is mind,nem csak a futók,hanem mondjuk a pályakerékpárosok is Necromedve véleményét alkalmazzák,alapozási időszakban igen kemény súlyzós edzések....

Ettől lesz olyan a lábuk,és a felsőtestük,nem a futástól,az bármilyen sprint jellegű is...Na meg persze a töménytelen anabolikától,amit amíg nem versenyez valaki profi szinten nyugodtan szedhet,így ha nagyon jó genetikája,és készségei vannak,akkor máris megvan a jövő nagy bajnoka...

Egyébként ha erősebb,formásabb  lábakat akarsz,akkor valóban jobb a testépítés,ha pedig csak azt,hogy ne fulladj ki a busz utáni sprintben,akkor elég a futás is.De az ideális a kettő kombinációja lenne,és a legfontosabb,hogy meg is maradjon a lelkesedésed ÉVEKIG,és akkor szépen lassan megváltozol.

Ezt azért írom,mert mint gyakorló edző,az első kérdés szinte mindig az,amit nekem szegeznek,hogy mennyi idő alatt látszik meg,hogy csinálom az edzést.

Tehát egyelőre szépen csináld a futó edzéseket,az 5 km-est,ne is gondolj a 10-esre,az messze van még...De ha megéred,akkor talán már nem hagyod abba.

Javaslok egy konditermet heti 2-3 könnyű edzéssel lábbal kezdve,és felsőtest átmozgatással is a futás mellé.

Sok sikert!

faxau 4673 napja
faxau képe

Ne kapkodj! Mindenkinek aki hozzászólt igaza van. Kezd el a futást érezd jól megad! Aztán ha megvan az ötös,  és bejön a rendszeres sportolás, akkor huss a terembe! Jó edzésesket. ( Ilyet is, olyat is:) )

monique 4672 napja
monique képe

ja amúgy rajtam 3-4 hónap után látszott legalábbis akkor tűnt fel h huha mekkora változás:D pedig nem is érdekelt ez a dolog, de bónusznak jó volt.

Tündüs 4672 napja
Tündüs képe

Tunyulás ellen remek, fuss!

Csillu 4672 napja
Csillu képe

monique, mennyit alakultál azalatt a 3-4 hónap alatt?

monique 4671 napja
monique képe

csillu: hát most ezt hogyan definiáljam :). pont eleget ahhoz hogy mindenki észrevegye, és én is=) sokat javult a testképem. ja fogyás súlyban az nem sok volt, mert nem voltam túlsúlyos. de a testzsír kevesebb lett (vékonyabb combok, derék, stb).

Csillu 4670 napja
Csillu képe

Na, az király.:) én sem szeretnék fogyni, ez az 55 kg pont jó, remélem én is csak ennyit fogok alakulni :)

faxau 4661 napja
faxau képe

:(

Csillu 4659 napja
Csillu képe

Mi az?: )

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!