Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 585 955 km-t sportoltatok
Mona teker Vagy fut. Majd eldől :D

Váltás

Mendemona | 2011-08-30 07:02:27 | 9 hozzászólás

Kicsit zsúfoltak a napjaink, úgyhogy a mozgás, mint olyan, teljesen kimaradt a nyárból. Júniusban az első és egyetlen 21kilim után borult nálunk a világ, 3-ból lett 6 kölök, és sem fizikailag, sem mentálisan nem volt egy falatnyi tartalék futni, olykor hiányzott, máskor még gondolni sem volt kedvem rá. Tökéletesen kitöltötte a napjaim a sokadalom, a félpár zoknik, az anya-gyere-játszani, az anya-átjöhet-e-Kende, így amikor pl mindenkihez átjött egy haverja, már 12-en voltak nálunk. 

Most viszont szeptemberedik. Ami némi időjutalommal jár nekem, és ebből  a bónusz időkupacból gondoltam szakítok heti 3-4 alkalmat mocorgásra. Maradtam volna a futásnál, de rájöttem valamire. 

Régebben, legkisebb kölök születése után ripityára mentek az erek a jobb lábamban, kihuzigálták őket.

Sosem volt semmi problémám vele ezután, így mielőtt nekikezdtem volna futni, nem is néztem utána, okozhat e ez bármi nehézséget. Viszont az év első felében elkezdett pár ér ismét kidagadni a bőröm felszíne alól, és ugyan nem extrém csúfan, de a rajzolata már átütött eléggé a bőrömön. Nyár elejére már éreztem azt a tompa, enyhe fájdalmat is, de okos fejemmel meg sem fordult a fejemben, hogy  a futás is okozhatja. Most, miután két hónapig nem szaladgáltam, elmúlt nagyjából a dolog, úgyhogy utánanéztem, és bizony visszér-hajlamos lábnál az intenzív futás storno.

Két lehetőséget említ a dottore. Bringa, és úszás.

A bringával a kapcsolatom olyan, hogy gyerekkoromban mániákusan tekertem, persze nem versenyeken, csak haverokkal az utcán, trükköztünk, száguldoztunk, és nagyjából ebben ki is merült a bringa-mona kontakt. Mostanában ritkán ülök bringára, kényelmes lettem e szempontból, sok gyerekkel pl egy suliba menés is macera bringával, mert a suli meg a házunk között egy híd van, aminek keskeny járdájára nem szívesen eresztem gyereket bringával, amíg bizonytalanul közlekedik. 

Tetszenek a bringák, szépek a bringásruhák, viszont ha tekerek, egyáltalán nem érzem, hogy ez volna az én sportom, sőt. A bringa és én csak haverok maradunk.

 

Úszás. 

Négy éve az usziban töltjük a legtöbb délutánt kölkekkel. Mindhárom négy éve úszik Anettal, vagy épp Nórival vagy Raival. Végigülöm az edzéseiket, Anett már szinte családtag, e hétre épp egy kungfupanda ps csatát ígért Bogyónak. 

Egy-két éve lejártam Anetthoz, heti 2-3 alkalommal, úgyhogy a lepkelábon kívül nagyjából minden megy. 

Tegnap kimentünk a hatkölökkel a strandra, ahol az uszoda is van, és kitárgyaltuk Anettal a helyzetet. 

Heti két alkalommal kezdek, vele fogok úszni, úgyértem ő is tempóz mellettem, mert mostanra igen nagyra kerekedett az amúgy sem pici,egykori vizilabdás teste. 

Csütörtökön kezdünk, úgyhogy be kell szereznem egy úszósapit :P

9 hozzászólás

zenoka 4686 napja
zenoka képe

midenhol cask azt mondjak hogy intenziv futas nem javvalt visszerrel.. de szerintem a laza konnyu aerob tempoju futasokkal nem artasz vele.. szoval konzultalj egy dokival mielott lemondasz a futasrol.. mar ha szerelem :)

zoles73 4686 napja
zoles73 képe

Egyet értek Zénókával, illetve a kompresszios zoknit próbáld meg(futáshoz és előtte -utána is otthonra), estére-éjszakára láb felpolcolása mellett.

lilla 4686 napja
lilla képe

nekem is van visszerem - nem is tudtam egészen addig, míg be nem gyulladt :P. jó sokat futok - jó gyorsan, de a szakember azt javasolta, hogy a gyulladás elmúltával húzzak kompressziós harisnyát (combfixet) és abba szaladgáljak. egy évig gyógyászati cuccokba edzettem, aztán most vettem egy  kompressziós szárat, igaz nem combfix, de kényelmesebb. szerintem is próbáld ki. ha durva a helyzet, egy 2es erősségű vastag combfix, vagy harisnya tuti megteszi. én öntapadós fáslival egészítettem ki - csini volt:)- csak hogy le ne essen, illetve tekeredjen. kezdetben nem volt túl kényelmes, de aztán összeszoktunk. és lehet kapni csipkéset is :DDDD - rövid futósnacival istenien néz ki! csak azért írom az orvosi cuccokat, mert bőven van szorításban különbség a kettő között. de a legjobb, ha megnézeted orvossal. :)

RunKa 4686 napja
RunKa képe

Nekem kétszer műtötték, utoljára áprilisban, de akkor csak egy kis darab vastag eret szedtek ki.

Terhelésre mindig is hajlamos lesz kialakulni, és nekem ugyan nem mondták, hogy ne fussak, pedig kérdeztem.

Hiába is mondanák. Nem lett rosszabb a lábam. Írod, hogy fáj is, akkor azért kezelgesd, van olyan tabi, amit tél végén szoktak szedni, hogy mire itt az értágulós meleg nyár, addigra az érfalak erősödjenek.

Ha a térdnél van a visszér, nem sokat jelent a kompr.zokni, viszont vannak komp. harisnyák megfelelő boltokban gyémánt árban. A futás kifejezetten jó a keringésnek. Sztem.

Sok sikert, bármit sportolsz is ::)

empirke 4686 napja
empirke képe

Egyetértek a fentebb szólókkal! Műtötték a lábam visszértágulat miatt pár éve. Utána 1-2 hónappal már félmarcsit futottam kompressziós zokniban. Az én orvosom akkor azt mondta, hogy a mozgás (torna, séta, kocogás) kötelező! A hosszabb, erőteljesebb futás után sem volt rosszabb a helyzet, terheltem a lábam.

Ez alkati dolog valahol, a "nem mozgós" emberek között talán még gyakoribb probléma.

Persze, jó az úszás, kétségtelen, de a futás azért... :-)  Szóval, ha szereted, akkor én is azt mondom, emiatt nem kell lemondani róla!

Mendemona 4685 napja
Mendemona képe

Na. Mire teljesen lemondtam róla, írtatok egy csomó klassz dolgot, úgyhogy most füligvigyor van :)

1-2hetet pihenek holnaptól, kipihenem mentálisan a nyarat, aztán elkezdem újra a futást. Veszek ilyen szorítós cuccot is. És keresek tavaszra egy félmarát :D

zenoka 4685 napja
zenoka képe

ezaz!! Pacsi!

cica66 4685 napja
cica66 képe

Szerintem se add fel...nekem is van viszerem..igaz csak seprűviszér,de az jó sok..nekem még nem okozott gondot a futás,de tuti hogy inkább javallot a keringésnek,mint nem

zoles73 4685 napja
zoles73 képe

Hurrá! Én mindig is drukkolok Neked, de nem csak futás miatt!(csak megfelelő erősségűt-feszeességűt válassz, ne legyen túl szoros sem).

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (8 bejegyzés)
2011-05 hó (5 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (12 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)