Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 585 586 km-t sportoltatok
Mona teker Vagy fut. Majd eldől :D

Váll

Mendemona | 2011-06-23 21:20:35 | 5 hozzászólás

Nem tudom, mi romlott el a vállamban, de elromlott. Miután megvolt a nagy futás, másnap a nyakamban éreztem némi izomfájdalmat, tegnap este óta meg a jobb vállam, de most így estére már olyan szinten, hogy a falat kaparom alaphelyzetben is a fájdalomtól. Persze a másik kezemmel.

Ritkán megyek orvoshoz, de komolyan  már az ügyeleten gondolkodom egy bármilyen fájdalomcsillapító injekcióért. A patikában flektor gélt adtak, és találtam ban gayt itthon, de egyik sem ér semmit. Sőt. 

Délután még kacérkodtam egy esti futással, ha így úgy rögzítem valamivel a kezem, de most már csak röhögök kínomban eme ötleten

5 hozzászólás

stojesz 4753 napja
stojesz képe

Próbáld ki a hűsítő lóbalzsamot. Nekem segíteni szokott.

Mendemona 4753 napja
Mendemona képe

Veszek egyet, jól jön még szerintem máskor is, doki szerint PHS, visszatérhet újra később is. Beinjekciózta lidocainnal meg flektor ital plusz krém. Most már legalább alaphelyzetben nem fáj, bár mozgatni még tudom.

necromedve 4753 napja
necromedve képe

Édesapám a minap úgy meghúzta a derekát ásás közben (pontosabban begörcsölt a mély hátizma), hogy napokig csak feküdni tudott... Gondolom, a doki őt is beinjekciózta volna különféle vegyszerekkel, amik csillapítják a tüneteket, de a gondot nem feltétlen oldják meg. Helyette elhívtuk a húgom tai chi edzőjét, aki emellett hagyományos kínai masszázzsal is foglalkozik. 2 óra alatt helyrehozta apámat pár gyógynövényes kenőccsel, köpölyözéssel, meg némi dögönyözéssel, illetve helyrerángatta az elmozdult csigolyáját, ami miatt a gond volt. Utóbbit hiába injekciózza a doki, nem tud vele kezdeni semmit. A fiatalember amúgy az én vállamat is megráncigálta, amitől szépen el is múlt a hetek óta tartó gyengeségem, illetve elmutogatta, hogyan nyújtsam a szalagokat a vállamban, hogy ne jöjjön elő újra. Ilyesmiekt a doki nem csinál. Amit apukámnak javasolt: rozmaringkrém. Illetve azt mondta, hideg gyulladásokra az akácméz bedörzsölése is jó. Gondolom, ezek ártani nem fognak, egy próbát tehetsz velük, de amire ki akartam lyukadni: érdemes valami masszőrt/csontkovácsot is megkérdezni esetleg, "csodát" tudnak tenni, ha tényleg értik a dolgukat. Mindenféle szintetikus szar nélkül.

Mendemona 4753 napja
Mendemona képe

necromedve... Gyógymasszőr vagyok:)

Gyulladásban lévő izmot, izületkörnyéket nem szabad masszírozni, egyrészt az ember összecsinálja magát a fájdalomtól, másrészt nem javít, csak ront. Igen, begörcsölt, meghúzodott izmot szépen ki lehet lazítani 1-2 óra alatt, és ha a gerinc melletti izmot ellazította, a csigolyák is helyrerakhatók, ezért jött helyre apukád háta. Azért nem vetnék be én sem mindenféle kémiai meg biológiai fegyvert, egyszer kaptam vesekéreghormon injekciót egy brutál allergiás roham után, és nem vágyom vissza az utána következő heteket. 

A lidocain injekció még belefér, bár amikor semmiféle pózban nem találok nyugtot a vállamnak, akármit csinálok, csak a lüktető fájdalmat érzem és nyüszítek, akkor bizony néha már úgy gondolom, tökmindegy mi, csak hasson. 

Bizony sokszor jók és hatásosak a gyógynövények, természetes gyógymódok, de van egy határ, amikor már nem elég. 

Legalábbis nekem, másnak lehet más a véleménye, elfogadom az ő véleményét is.

necromedve 4753 napja
necromedve képe

Ajánlhatom a pálinkát, remek fájdalomcsillapító hatása van. Én egyszer alaposan megnyúlt bokaszalaggal is vigyorogva sétálgattam talajrészegen. Injekciózni is lehet, ráadásul természetes alapú gyógyszer.;)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (8 bejegyzés)
2011-05 hó (5 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (12 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)