Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 54 585 532 km-t sportoltatok
Mona teker Vagy fut. Majd eldől :D

Lassan csak

Mendemona | 2011-05-10 11:59:21 | 5 hozzászólás

Nagyon nem megy ez most. Fejben eltervezem, figyelembe véve, hogy futottam már többet is, akkor miért ne menne?

Csakhogy. Most már tudom, hogy hülyeség belecsapni a közepébe, néha lefutkosni 8-10kilit, attól az még nem rendszeres, és lehet negyedszerre nem fog menni, sőt, még csak élménynek sem élmény. Mármint közben, mert utána oké, némi örömködés, hogy megy ez, de közben, amíg tart, csak kínlódás. 

Gondolkodom, hogy miért nem megy ez most. Lehet, hogy mert nem volt meg a folyamata, a fokozatossága. Vagy a plusz 11-12 kiló. Vagy az egy hetes hasmenés. Vagy a diéta, ami ugyan nem végletes, de azért visszavesz a kedvemből napközben. Végülis mindegy, mert most előlről kezdem. 

 

Lassan fogom emelni a kiliket, erről a pudingnyi 3.3 kiliről indulok, amit tegnap produkáltam nagy kínnal-keservvel. Megírtam egy edzéstervfélét, nem valami gyorstempójú a fejlődés benne, de nem is sietek voltaképp sehová. 

A diétával meg most úgy állok, arra jutottam, hogy módjával. Ebéd az normális ebéd, előtte és utána viszont napközben leginkább gyümölcs, és kis kalóriájú egyebek. Este 6-7 után már semmi, és nasi is csak 2-3-szor egy héten, nem gyomorpukkasztó mennyiség, csak valami kisebb akármi. 

Hogy mit is várok ezektől? Ím a céljaim ez évre, még ha nincs is éppen január 1 :)

-3-4 hónap alatt minusz 10kili

-legyen rendszer, ha nem is jön össze a terv szerint, de heti 4-5 edzés legyen

-szeptember-félmaraton

 

Ez utóbbi amolyan szájenszfiksön, még sosem futottam 11kilinél többet, de ha mégsem jön össze szeptemberre, akkor jövőre. 

 

Szóval restart 3.3kiliről Kacsintás

 

 

 

 

5 hozzászólás

oroby 4798 napja
oroby képe

Menni fog az hidd el, javaslom hogy csatlakozz az e-edzéshez ami a futanet oldalán van, nagyon jó edzésterveket küldenek 3 hetente és megtalálod benne a neked valót. A céljaid között az 1. nagyon reális a második akkor jó ha a 4-5 nem mind futóedzés! 3-nál több futásod ne legyen szerintem arra figyelj oda. Ha több van könnyen a túledzettségi állapotba kerül a tested. Meg kell neki idő regenerálódni. A 3.cél pedig könnyen teljesíthető, ha az előző kettőt megtartod a kiegészítésekkel :) 

monique 4798 napja
monique képe

szerintem a heti 4 futás a határ ebben egy kezdő futónál. tehát 4 még ok valszeg :) de nyiván vannak egyéni eltérések.

Mendemona 4797 napja
Mendemona képe

Köszi Oroby, megnézem, amit írtál. Amiket magamnak írtam edzéstervet, abban heti 3-4 futás van hetente, és két úszás . Tegnap mentem először az usziba, és nehezebb volt, mint a futás, de mégis, jó volt, pláne, hogy nem magamnak úszkálok csak, hanem kölkeim edzője irányítgat. Hihetetlen, de szombat óta 2.5 kiló lement. Pedig nem viszem túlzásba a diétát, csak a csokik, péksütik törlődtek. Meg az este 6-7 után evés, na ez már keményebb. 

A túledzettség az micsoda? Elfárad a szervezet, és nem megy az edzés? Vagy lebetegszik?

 

Monique, igen, gondolom egyéni, hogy ki hogy bírja az edzéseket kezdőként, mert hát más és más az emberek alap állóképessége. De gondolom van, hogy mégsem jól érzi az ember, úgy gondolja, hogy bírom még, megyek egy kört, vagy úgy érzi, hogy nem fáradt, és fut egy ötödiket is a héten, de aztán placcs, jön a túledzés. Mikor érzed, hogy túledzed magad? 

Bozót 4797 napja
Bozót képe

  Mikor érzed, hogy túledzed magad? 

Általában túl későn....  Érdemes jóelőre gondolkozni és konzervatívan meghatározni a még éppen megfelelő terhelést. Krónikus fáradtság, nehézláb, gyengeségérzet, vagy konkrét helyi fájdalom, sérülés szokta jelezni, ha túllőttél a célon.

Mendemona 4797 napja
Mendemona képe

Oké, akkor nem csapok bele a közepébe, hanem tényleg maradok a fokozatosságnál. 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2014-04 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (8 bejegyzés)
2011-05 hó (5 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (12 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)